Скандално! Чужденци без средно приемани в МУ-София

Разпитани са служители от ВУЗ-а, но засега няма задържани
22 яну 2018 07:20,
19
Скандално! Чужденци без средно приемани в МУ-София
Снимка: flckr

Прокуратурата разследва Медицинския университет в София. Причината - фиктивен прием на чуждестранни студенти.

ГДБОП и ДАНС проведоха специализирана акция в университета, като се разследва организирана престъпна група, която е фалшифицирала документи.

Много от служителите в университета са разпитани, но засега няма задържани.

Подозира се, че чуждестранни студенти, предимно от арабския свят, са били записвани фиктивно и срещу подкуп в университета.

Много от тях дори нямали завършено средно образование. Други пък са приемани "проформа", за да започнат след това работа в съвършено други сфери и след това да кандидатстват за гражданство без да имат нито ден в университета, съобщи bTV.

Така са придобивали право на легално пребиваване не само у нас, но и на територията на целия Европейски съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Преподавател преди 6 години
Митов, Алексеев, Угринов и Филчев - тая шайка престъпници унищожи репутацията и академичността на МУ София. Корупция, шуробаджанащина и как се правят доценти и професори без научни публикации - нека и там да проверят. И в обществените поръчки е същия батак.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ-университети има голяма корупция!!!
15
1
 
5
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен (13)8 години следване и още 4 - чиракуване. Кредитът не е толкова, ама $200.000 си отиват де.Ама мани я Амрика, тя не е добър пример нито а обучението на медицински кадри, нито за здравна система. Жалко че Бг май баш оттук копира системата.
14
1
 
13
 
! Отговори
хох преди 6 години
"Много от служителите в университета са разпитани, но засега няма задържани."Поне още 100 млн. за полицаите.Заслужили са ги!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекар в САЩ се завършва с половин милион долара кредит..
12
2
 
20
 
! Отговори
Антифен на системата преди 6 години
Другари,още навремето ДС разработваше и прилагаше тези схеми.Новите другари ръководители на МУ-София и на другите МУ из България доразвиха и обогатиха схемата под крилете на т.нар. академична автономия.И това в страна,която все по-успешно се бори с корупцията,даже и с акцизните измами се бори много успешно- 200 000!? акцизни транзакции липсват от системата,няма и лог файл за това!?Другари,време е да си плащате данъците с 5% отстъпка,нали така?
11
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерили са си пари , от вас пари ли да чакат дека плюете всичко българско .. От Боко пари да чакат..Да отбележим че телефонистите в София в HP и много такива , взимат повече пари от професорите.
10
0
 
26
 
! Отговори
Ррррр преди 6 години
Също в факултет по обществено здраве към му софия се дават научни степени като топъл хляб без никакви знания за 1година става доктори
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всички университети асистентите се пенсионират принудително, защото е много по-изгодно да работят за 3 лева на час (по-малко отколкото взема една чистачка), а канцеларистките остават на работа доживот, защото знаят тайните и пестъпленията на ректорите и деканите. Именно тези канцеларистки ходят с книжките да събират подписи и да молят преподавателите да са по-снизходителни към някое "наше момоче" - като в СОЦА. Именно тези канцеларистки са в дъното и на това престъпление с арабите!!!
8
1
 
28
 
! Отговори
Ха преди 6 години
добър ден! Това е масова практика в почти всички ВУЗ-ове и то от години!
7
2
 
22
 
! Отговори
Домакина преди 6 години
Както при Комунизма тогава от братска Африка вземаха с тест:"Български камион -ГАЗ 53 дава назад и се блъска в палмата ,който падне вътре е приет ,кото падне вън е скъсън,който остане на палмата се готви за другата година"
6
0
 
36
 
! Отговори
Всички престъпления! преди 6 години
Да се разследват ВСИЧКИ престъпления, извършени в МУ, не само незаконния прием на студенти, принудиха ни ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да изберем Пощенска банка, разследвайте ВСЯКО ЕДНО ДЕЙСТВИЕ, престъпници ненаказани, но нали са шурей-баджанаци с мутрагеньо и имат гръб, няма ли законност и ред в тази държава?!
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сичко съ продава, сичко съ купува... Парица е царица!
4
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да беше само там. В Техническия в София се изредиха да приемат чужденци без средно няколко ректора, само заради таксите от по 3-4 бона на сем. които лапат. После в студентски не можеш да видиш и чуеш българин.
3
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко трябва да е ударила дъното българската "академична общност", за да падне до такова унижение? Разбирам, не им стигат стотинките, но чак пък толкова. Ако са наистина добри, да наблегнат на други законни активности. Явно не са чак толкова добри, щом силата им е във вземането на рушвети.
2
1
 
37
 
! Отговори
закон преди 6 години
А дано да се приложи закона в цялата му строгост и да има ефективни присъди и конфискации на имущество...прееи всички да са получили амнезия
1
1
 
58
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Е то и роми да сте видели да кара шоф. курсове,ама всеки втори има шоф.книжка.