Контра: Родители в защита на учителя, ударил ученик

Роберто от Бусманци повтаря за трети път 5-и клас
Обновена: 24 яну 2018 09:43 | 24 яну 2018 09:20, Петя Славова
143

Случаят, в който учител по физическо възпитание удари ученик в 65 СУ в Бусманци, продължава. Горната устна на трикратно започналия пети клас Роберто е сцепена. Пред сградата на училището започна протест в защита на учителя, спрямо когото следват дисциплинарни наказания.
Още по темата

"В никакъв случай не мога да оправдая агресия от страна на учител, дете, родител или който и да е, част от образователната система в България. Момчето може да бъде квалифицирано като дете в риск, тъй като за 3 година е в 5 клас. Това вероятно му създава много силен дискомфорт. Не успяхме да установим контакт с момчето, тъй като много рядко идва в училище. Не можем да се свържем и с родителите. Засега Роберто има 404 неизвинени отсъствия", обясни директорът на 65 СУ Жельо Колев за "България сутрин".

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров, директорът отбеляза, че стъпките за наказание, което Роберто може да получи, са 3 – забележка, предупреждение за преместване и преместване. За да се осъществи този поетапен процес, училището трябва да информира родителите, но досега с тях не е установен контакт, поясни Колев.

Според него се е стигнало до тази проява на агресия в резултат от някакво натрупано напрежение, което е катализирано от пренебрежението на детето към учителите и училището като институция. Предстои дисциплинарна процедура към учителя. Мога да стартирам тази процедура едва след като получа писмено обяснение от учителя, подчерта гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имайте предвид,че той е достигнал до 5 клас благодарение на Милена Дамянова - "мозъкът на образователната реформа".По нейната логика децата в начален курс безпроблемно си прелитат от година в година,без никакво значение покрилили са изискванията за знания и умения.И "успешно" кацат в 5-клас.Въобще няма да се чудя,ако Роберто се окаже неграмотен.
124
0
 
28
 
! Отговори
Невинен преди 6 години
Аман от пишманзакони за либералното отношение към непълнолнолетни *** хулигани и т. н.Абе хора не виждате ли ,че от такива закони се възползват само престъпници и асоциални типове.....
123
1
 
24
 
! Отговори
До някоя си преди 6 години
Защото училището взима пари за всеки ученик
122
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тази раса не бъде укротена скоро, новини като онази от Варна ще станат ежедневие. И след 15-20 години със свещ да търсите, не ще намерите етнически българин по тези земи.
121
0
 
44
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Както я е подкарал, този Роберто ще попадне на някой Анджело и тогава няма да му се размине само със сцепена устна,защото Анджело ще е повтарял трети клас три пъти и четвърти клас четири пъти.
120
0
 
48
 
! Отговори
spatiata преди 6 години
Тоя малък зализан малолетен *** и трътльото , който се изживява като негов баща са продукт на НАШЕТО общество !! В друго време,в един друг свят тези двамата щяха да са негативи !!
119
4
 
55
 
! Отговори
някоя си преди 6 години
След като има 404 неизвинени отсъствия защо все още е в училището? По закон, ако отсъства 2 месеца по неуважителни причини, ученикът следва да бъде отписан като отпаднал от училище. Какво е направило ръководството на училището-сигнализирани ли са АСП и АЗД? А насилието срещу него е недопустимо.
118
0
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Понеже има толкова много отсъствия е решил,че единствената му поява в училище трябва да е запомняща се,защото когато стигне седми клас (някъде в необозримото бъдеще),може вече да се е заженил.
117
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Роберту Винету или както е там, да не е за специално училище случайно? В 5ти клас не се учи ядрена физика все пак, 3 години да не може да изкласи си е постижение. Представям си в какава среда се отглежда за да е на това дередже, но не е нужно да смъква нивото и на останалите деца. Ятото лети със скоростта на най-бавната птичка
116
1
 
29
 
! Отговори
Zohan преди 6 години
100% е кръстен на Роберто Баджо.
115
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За трета година в 5 кл.очевадно показва че този е безнадежден случай.Ако родителите му искат да го образоват да му наемат частен учител.Учители и ученици не са длъжни да го търпят,такива деца само дърпат останалите надолу.
114
0
 
54
 
! Отговори
полит коректност преди 6 години
Роберто.. ммм дааа.... едно много старо българско име ...и прическата гледам напълно нормална . Скоро и като се самоопредели като социално слаб НЕ БЪЛГАРИН С НЕСТАНДАРТЕН ***/ПОЛ(щото а на бас че и за това ще почнат да им дават пари)и направо ще стане върхът на сладоледа !Едно време колкото да бяхме палави си уважавахме учителите,докторите ,РОДИТЕЛИТЕ ,СЪУЧЕНИЦИТЕ ... Сега се биеш,псуваш,плюеш ,унижаваш по слабите за се правиш уж на мъж ! 400 отсъствия и не е изключен щот е "Роберто"
113
1
 
57
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Само името му Роберто като чуеш и край. След това 3 пъти оставал. Само бой и бой. Ама бой .
112
0
 
76
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Засега Роберто има 404 неизвинени отсъствияАми то общо часовете в пети клас 760 за цялата година.Родителите му направо да си го прибират и да го пращат патките на селото да пасе.Няма защо да пречи на другите,след като не желае да учи.
111
0
 
50
 
! Отговори
xy преди 6 години
Не ми хареса и изказването на този момък...и на мен не ми хареса, ама хич не ми хареса.***, но за сметка на това нагъл, а при ниските критерии на БГ училище, да потретва пети клас, най-вероятно е крайно недисциплиниран и антипатичен на учителите.
110
0
 
0
 
! Отговори
ghy преди 6 години
До АнонименТи имаш ли втори клас бе пич ?
109
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Момчето може да бъде квалифицирано като дете в риск, тъй като за 3 година е в 5 клас. Това вероятно му създава много силен дискомфорт." - а дискомфортът, който това момче създава на съучениците си? Слушах интервюта с него и негови съученици, от които стана ясно, че това момче, когато се е появявал, всявал страх и ги притеснявал! Три години разлика е прекалено голяма, мисля, че не бива да се допуска повече от един път да се повтаря клас! Не ми хареса и изказването на този момък...
108
2
 
10
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 6 години
До Сашо РоманЧист шоп е .Даваха го по тв то.
107
1
 
36
 
! Отговори
Сашо Роман преди 6 години
Казва се Роберто и повтарял 3 години поред 5-ти клас. Хммм
106
1
 
42
 
! Отговори
Да мислим логично преди 6 години
Децата идват в първи клас на 7 г., когато основите на характера и манталитета им са вече оформени. Училището може само да ги дооформи и то в рамките на позволеното от закона.Как се въздейства на човешко същество, което е вече с оформени основи на характера и манталитета? Ефективно може да му се въздейства само посредством методите, с които до момента са го възпитавали. В каква среда растат деца като Роберто? В среда с домашно насилие.Значи, само респект и страх от наказание ще дадат резултат.