Контра: Родители в защита на учителя, ударил ученик

Роберто от Бусманци повтаря за трети път 5-и клас
Обновена: 24 яну 2018 09:43 | 24 яну 2018 09:20, Петя Славова
143

Случаят, в който учител по физическо възпитание удари ученик в 65 СУ в Бусманци, продължава. Горната устна на трикратно започналия пети клас Роберто е сцепена. Пред сградата на училището започна протест в защита на учителя, спрямо когото следват дисциплинарни наказания.
Още по темата

"В никакъв случай не мога да оправдая агресия от страна на учител, дете, родител или който и да е, част от образователната система в България. Момчето може да бъде квалифицирано като дете в риск, тъй като за 3 година е в 5 клас. Това вероятно му създава много силен дискомфорт. Не успяхме да установим контакт с момчето, тъй като много рядко идва в училище. Не можем да се свържем и с родителите. Засега Роберто има 404 неизвинени отсъствия", обясни директорът на 65 СУ Жельо Колев за "България сутрин".

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров, директорът отбеляза, че стъпките за наказание, което Роберто може да получи, са 3 – забележка, предупреждение за преместване и преместване. За да се осъществи този поетапен процес, училището трябва да информира родителите, но досега с тях не е установен контакт, поясни Колев.

Според него се е стигнало до тази проява на агресия в резултат от някакво натрупано напрежение, което е катализирано от пренебрежението на детето към учителите и училището като институция. Предстои дисциплинарна процедура към учителя. Мога да стартирам тази процедура едва след като получа писмено обяснение от учителя, подчерта гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
59
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До до всички възмутениЗатова по рано писах, че на преподавателите ръцете са им вързани - хем направи от това парче месо (което няма грам желание да се образова човек), хем не го бий, не накърнявай правата му да не учи, но и неможе да го изгониш защото най малкото пречи на останалите деца и накрая когато не ти издържат нервите и се опиташ да го направиш човек, пак вие сте виновни за тормоз над клетото парче месо. Просто да не ги задължават да са на училище, пък да оцеляват както могат.
104
0
 
60
 
! Отговори
До До вс. възмутени преди 6 години
Значи е крайно време да бъде подготвен нов проектозакон, предписващ как да се постъпва с такива "ученици". Този проектозакон да бъде подготвен от вас, препатилите педагози, после инициативата ви да бъде разгласена и аргументирана чрез медиите.След това ще спретнем един мощен митинг пред Народното събрание, чрез който да ги накараме да го гласуват. Ще бъдете подкрепени, защото в повечето български семейства расте ученик и никой не желае децата му да бъдат тормозени от толерирани АНТИученици!
103
0
 
59
 
! Отговори
родител преди 6 години
училището отглежда бъдещия престъпник, който ще краде, ще бие и убива, сега децата в училище, утре старите хора. Тежко ни с такива ученици, които обаче институциите защитават. Учителят трябва да бъде поущрен, а не наказан.
102
1
 
43
 
! Отговори
Ако го преместят преди 6 години
в друго школо, какъв ефект ще има това? Роберто ще започне да ходи на училище още по-рядко, защото вече ще учи не в Бусманци, а в някое друго, съседно село.И какво ще последва? От бюджета ще се отделят още пари, за да се работи допълнително с Роберто - да го посетят у дома му, да го убеждават да благоволи да ходи на учи.И още пари, да му назначат допълнителни часове, да навакса пропуснатото. Даскалите ще идват за тези извънредни часове, а Роберто - я дойде, я не!ГЛОБИ за родителите на Роберто!
101
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Englishman in BG, ти май си виждал ром само на картинка? Защо от висините на английското си имперско мислене считаш, че българите са предубедени ей така, по приумица? И естествено изключваш "предубежденията" да са основани на /горчив/ личен опит?
100
0
 
49
 
! Отговори
А бе г-н Директоре! преди 6 години
Учителят е действал, защитавайки по-малкото дете от агресията на по-голямото!Как щеше да изглежда учителят в очите на останалите деца, ако първо направи забележка, а после отправи предупреждение, а Роберто продължи да удря другото дете?После, по правилник, учителят учтиво да му каже "Аз ще предложа да те преместят!", след което Роберто, почувствал, че е недосегаем, още веднъж ще удари по-малкия.И какво? Учителят - смешен и жалък, Роберто - непобедим бабаит, от когото да имат респект. Така ли?
99
0
 
56
 
! Отговори
до всички възмутени преди 6 години
Работя в училище.Имаме петокласници за пета поредна година.Задължават ни да ги прибираме защото не са навършили 16 години.В.момента в който ги отпишем заради огромен брой неизвинени, от инспекторатите ни принуждават отново да ги записваме.Държат се арогантно, псуват ,заплашват ,но винаги имат защита.В.омагьосан кръг сме от който няма излизане.
98
0
 
56
 
! Отговори
Men преди 6 години
Очевидно всичко друго се е изчерпало и учителя му е обърсал един шамар, за което не само че не трябва да бъде наказан а поощрен. Малкия тъмнозелен късопишковец трябва да замине за някоя тухларна, а даскала да бъде награден. По всички телевизии разни ненормални лелки дрънкат против насилието, да ама насилието е срещу учителя и останалите ученици в случая! Пуснете човека и спрете да го тормозите!
97
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това вероятно му създава много силен дискомфорт" - горкият, дискомфорт, защото за трета година е в пети клас! А какъв дискомфорт създава неговото присъствие на останалите деца в паралелката, които са с по 2-3 години по-малки от него?Учителят го е ударил, защото преди това Роберто е проявил агресия към друго, по-малко дете! Така че, ясно е кой на кого създава дискомфорт в тази паралелка.Мисли ли директорът, че мерките "забележка" и "предупреждение" ще повлияят на Роберто?
96
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При 404 неизвинени отсъствия как изобщо е все още в училище? По мое време за 10 неизвинени изритваха от школото.
95
0
 
38
 
! Отговори
W преди 6 години
Добре го е шамаросал!
94
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този тъмен шопски субект, защо не е изгонен за отцъствия?
93
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До anonimen - Ако това беше българско дете...А бе, показаха баща му по телевизията, нямаше лицеви характеристики на джипcи.
92
1
 
42
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
само началото Роберто повтаря пети клас за трети път и броят на Неизвинените отсъствия от 404 е безумен.Ако това беше българско дете щеше да е изключено от училище още на двадесетото такова.ужас.срам.позор за тая държава
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
dokoga vashiqt sait shte se zanimava s gluposti pishete neshto za Delqn praseto
90
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки е ясно ,че този така наречен ученик не е никакъв ученик , а е оставен от родителите на грижата на училището да не прави поне по-големи бели . Ако по някаква случайност изтика до осми клас и вземе диплом за основно образование ще бъде голямо постижение.Крайно време е да се вземат нужните мерки и освободят от вредното присъствие децата от класа и да се предотврати възможно посегателство с лоши последствия.
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Коце кметаМоля информирайте се какви са били Неандерталците според последните открития на генетиката и колко много им дължим ние, Белите хора и също така Азиатците. Имаме в нас от 3 до 4 процента неандерталски гени /АФРИКАНЦИТЕ ИМАТ 0 ПРОЦЕНТА/.От там идва и високият ръст на Коефициента на интелигентност, IQ , казват учените
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
trqbva da se namesi oniq gnusen plazmodii ot BHK
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Роберто от Бусманци повтаря за трети път 5-и клас"Педагогически похват?! Къде е това Бусманци ве? Оня станал за женене, а те го държат сред деца, които са все още от среден род - "то".По тАлАвизията показваха майки, които нямат речников запас и не бяха в състояние да обяснят свързано защо протестират. Друг един, обозначен като училищен директор, също не успя да каже две свързани фрази по зададените му въпроси!Вероятно Борисов и ГЕРБ са виновни!
86
1
 
32
 
! Отговори
50 преди 6 години
Нито учителя,нито ученика са виновни-системата е сбъркана ,защото е правена от сбъркани педагози като Милена Дамянова,Кастрева,Костадинова и пр.некадърници.Как може 3 години да престоява в това училище,защото не можели да установят контакт с родителите,а и той рядко идвал на училище!?Посочете поне една европейска страна,която ще търпи такава позоряща образованието ситуация-там няма такива "закони"!Нашето законодателство създава враждебни отношения между учители и ученици,а не на сътрудничество!