Контра: Родители в защита на учителя, ударил ученик

Роберто от Бусманци повтаря за трети път 5-и клас
Обновена: 24 яну 2018 09:43 | 24 яну 2018 09:20, Петя Славова
143

Случаят, в който учител по физическо възпитание удари ученик в 65 СУ в Бусманци, продължава. Горната устна на трикратно започналия пети клас Роберто е сцепена. Пред сградата на училището започна протест в защита на учителя, спрямо когото следват дисциплинарни наказания.
Още по темата

"В никакъв случай не мога да оправдая агресия от страна на учител, дете, родител или който и да е, част от образователната система в България. Момчето може да бъде квалифицирано като дете в риск, тъй като за 3 година е в 5 клас. Това вероятно му създава много силен дискомфорт. Не успяхме да установим контакт с момчето, тъй като много рядко идва в училище. Не можем да се свържем и с родителите. Засега Роберто има 404 неизвинени отсъствия", обясни директорът на 65 СУ Жельо Колев за "България сутрин".

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров, директорът отбеляза, че стъпките за наказание, което Роберто може да получи, са 3 – забележка, предупреждение за преместване и преместване. За да се осъществи този поетапен процес, училището трябва да информира родителите, но досега с тях не е установен контакт, поясни Колев.

Според него се е стигнало до тази проява на агресия в резултат от някакво натрупано напрежение, което е катализирано от пренебрежението на детето към учителите и училището като институция. Предстои дисциплинарна процедура към учителя. Мога да стартирам тази процедура едва след като получа писмено обяснение от учителя, подчерта гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
79
 
! Отговори
123456 преди 6 години
Крайно време е всички учители да излязат на протест в своя защита! В училищата "момче безсрамно се големее пред старец и *** пред велможа". Има добри деца, които не могат да учат, защото невъзпитаните им пречат. А хора, които на теория знаят разни неща, но никога не са били учители, управляват образованието. Проблемите идват и от тях.
4
60
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
S DEZATA TREBVA DA SE GOVORI,DA IM SE OBYSNYAVA,A NE DA SE BIAT.UCITEL PO FIZICESKO ILI MUTRA POBOINIK.UCILISHTETO SI VZEMA DELEGIRANIAT BUDGET,DIREKTORAT TREBVA VEDNAGA DA BADE UVOLNEN DISZIPLINARNO,A NA SMOTANIA DASKAL DA BADE ZABRANENO DA RABOTI S DEZA I DA VLEZE V ZATVORA PONE ZA 10 G.NASILIETO V BALGARSKOTO UCILISHTE TREBVA DA BADE PREKRATENO.
3
1
 
22
 
! Отговори
Българче преди 6 години
Р.S. Ало, сайта, я да си оправите възможностите да се пише буквата "и" под ударение, че само грешки дава.Аман вече.
2
2
 
38
 
! Отговори
Българче преди 6 години
Преди време, мили ми съграждани, съселяни и съкафезници, имаше песен на т.нар. Лейди Гага - Alejandro.Та в нея, освен за възлюбения &#1117; (тази буква не е "й", а "&#1117;" и се получава с комбинацията <на фонетична клавиатура> Ctrl+X), тя пееше и за "....Roberto..."И как да е установен контакт с родителите на Роберто като нормален човек ще го е страх да влезе в "Зоната на здрача"... как?!Само питам.
1
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой си трябва.