В схватка за комунизма в час: БСП иска оставки, ГЕРБ напада!

БСП е по-недемократична и от БКП, отсече Галя Захариева
190
В схватка за комунизма в час: БСП иска оставки, ГЕРБ напада!
Снимка: архив Булфото

БСП е по-недемократична и от късната БКП. Това обвинение отправи от парламентарната трибуна Галя Захариева от ГЕРБ, след като от левицата поискаха оставката на просветния министър Красимир Вълчев заради новата програма по история за 10 клас, в която е включено и изучаването на комунизма.

Още по темата

"Когато чух, че БСП иска оставката на министъра заради идеологизация на образованието, си помислих, че става въпрос за виц или лоша шега. Как е възможно тези, които провеждаха масови чистки на директори и учители и на тяхно място назначаваха неграмотни хора, само защото са участвали в грабежи на мандри преди 9 септември 1944 г., тези които принудиха писателя Димитър Димов да пренапише романа "Тютюн", за да е политически удобен, да искат оставки!?", възмути се Захариева.

Според нея е недопустимо левицата като наследник на БКП да иска главата на Красимир Вълчев, защото бил отстоял справедливото решение – кървавата история на комунизма в България да бъде изучавана от учениците.

"Децата трябва да научат най-сетне, че тези които наскоро проведоха 49-тия си конгрес са оцапани с кръв от главата до петите и за разлика от останалите страни в Източна Европа, където социалистическите партии се разграничиха от действията на репресивните сили, БСП приема с гордост цялата история н БКП, история изпълнена с тероризъм и атентати, лагери, национални предателства в услуга на СССР", продължи с обвиненията Захариева.

Според нея е очевидно, че БСП има проблем с отношението си към демокрацията.

"Колеги от ляво, вие защитавате комунистическия режим, който е обявен за престъпен със закон още през 2000 година, а присъдите на т. нар. Народен съд са отменени поради липса на доказателства от върховния съд", настоя още тя.

Депутатката от ГЕРБ не си спести упреците и към десните партии, защото не са променили учебните програми така, че в тях да се включи и репресивния режим.

"Надявам се, че това не се дължи на партизански ген в ДНК-то ви", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари