В схватка за комунизма в час: БСП иска оставки, ГЕРБ напада!

БСП е по-недемократична и от БКП, отсече Галя Захариева
190
В схватка за комунизма в час: БСП иска оставки, ГЕРБ напада!
Снимка: архив Булфото

БСП е по-недемократична и от късната БКП. Това обвинение отправи от парламентарната трибуна Галя Захариева от ГЕРБ, след като от левицата поискаха оставката на просветния министър Красимир Вълчев заради новата програма по история за 10 клас, в която е включено и изучаването на комунизма.

Още по темата

"Когато чух, че БСП иска оставката на министъра заради идеологизация на образованието, си помислих, че става въпрос за виц или лоша шега. Как е възможно тези, които провеждаха масови чистки на директори и учители и на тяхно място назначаваха неграмотни хора, само защото са участвали в грабежи на мандри преди 9 септември 1944 г., тези които принудиха писателя Димитър Димов да пренапише романа "Тютюн", за да е политически удобен, да искат оставки!?", възмути се Захариева.

Според нея е недопустимо левицата като наследник на БКП да иска главата на Красимир Вълчев, защото бил отстоял справедливото решение – кървавата история на комунизма в България да бъде изучавана от учениците.

"Децата трябва да научат най-сетне, че тези които наскоро проведоха 49-тия си конгрес са оцапани с кръв от главата до петите и за разлика от останалите страни в Източна Европа, където социалистическите партии се разграничиха от действията на репресивните сили, БСП приема с гордост цялата история н БКП, история изпълнена с тероризъм и атентати, лагери, национални предателства в услуга на СССР", продължи с обвиненията Захариева.

Според нея е очевидно, че БСП има проблем с отношението си към демокрацията.

"Колеги от ляво, вие защитавате комунистическия режим, който е обявен за престъпен със закон още през 2000 година, а присъдите на т. нар. Народен съд са отменени поради липса на доказателства от върховния съд", настоя още тя.

Депутатката от ГЕРБ не си спести упреците и към десните партии, защото не са променили учебните програми така, че в тях да се включи и репресивния режим.

"Надявам се, че това не се дължи на партизански ген в ДНК-то ви", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
10
 
12
 
! Отговори
Gala преди 6 години
Госпожо Г. Захариев.а знаете ли по чие нареждане е създаден Народния съд .На великите сили , които и днес ни управляват и ни карат да подписваме какви ли не конвенций под натиск .Като пиша за великите сили имам пред вид САЩ И Германия. Знаете ли какво е казал големият финансист и политик господин Буров ,,КОГАТО СМЕ БИЛИ С РУСИЯ ВИНАГИ СМЕ БИЛИ ДОБРЕ,,. Асега малко ли хора бяха убити и подтиснати от вашата псевдо демокрация. Като пиша това не съм члеувала в БКП илиБСП .
134
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не съм сигурен, че БСП е наследник на БКП! Като гледам практиките на една друга партия - фирма! И отношението към вожда и неговия избор.Корнелия не е избрана със 100%, нали! А в Партията точно с толкова Го избраха!
133
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко деца умираха редовно от глад преди 89та, че не си спомням?
132
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите са с най-висока смъртност в света и бедни като бедстваща африканска държава, а той си мечтае за почивка в Дубай. Почивка в дубай за мутресите и чалга певачктие, останалите стават ставаш в 6 часа сутрин да блъскат на чорбаджията за надника да си платят парното, тока, заемите и ипотеките.
131
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заплатите бяха 200-250 лева, 250 лева беше много добра заплата, 80% от хората бяха на около 200 лева. По стандарт на живот това може да се сравни с днешна заплата от 3500-4000 лева. Имаше и някои професии като миньори например които с допълнителните изкарваха около 400-500 лева, трудовият човек беше на почит.
130
2
 
5
 
! Отговори
Не нов преди 6 години
Проблема на пишещите учебници за този период е че има още живи ..... А баба ми казваше, че по царско не е било по-добре.... А те да си обясняват, но на децата робите ли те и някои баби и дядовци са живи. ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ИМ ДАВА (на бабите и дядовците и на всички около тях)
129
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 133: А, колко беше почивката в Гърция и екскурзията до Дубай, че не си спомням !?
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 133:- Заплата 45 лева !!!!
127
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един лев в Народна Република Българиякутия цигари - 0.60 лвкибрит - 0.04 лвбаничка - 0.12 лвбоза - 0.06 лвдве вафли Чайка - 0.18 лв
126
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишещите в болшинството си са невежи и личи как им е казано какво да пишат.Вярно е, не си затваряхме, да не говорим - да заключваме вратите.В блока, когато едни си купи телевизор, всички ходехме у тях и никой не се е дразнел от това.В класа ми имаше 45 деца и бяхме 5 паралелки в един випуск.Говоря за основно училище. Имаше всякакви спортни школи - лека атлетика, бокс, гимнастика. Голяма част от бившите шампиони, са тръгнали от школите.Разберете най-сетне, че да си свободен зависи от вас !!!
125
12
 
10
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИЗМЪТ преди 6 години
1945 България 5.9 милиона1989 България 8.9 милиона2017 България 5.4 милиона
124
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При евроатланитзма имаме няколко партии които ни водят към светлото евроатлантическо бъдеще и които посолството ни назначава да управляват защото има свобода и демокрация и живеем добре, а преди имаше само БКП и нямхме тоалетна хартия и банани,.
123
4
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
Малко уточнение!Работниците не получаваха по-големи заплати от началниците си, а професиите свързани най-вече с ръчен (неквалифициран) труд се толерираха повече.В този смисъл специалности като лекарските, инженерните, учителските и др., изискващи години изучаване и усвояване, бяха поставени по-долу в заплащането от общите работници по строежите, мините и производството.
122
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам архив за убитите партизани, нелегални, близките им хора по времето на фашизма в България.Фашизъм в България е имало.Комунизъм - не! Комунизмът е идея.Беше социализъм и бяхме по-свободни от всякога!Обществен строй не се оценява по това чий за..дник какво е ял.Показатели - ръст на икономика, строителство, здравеопазване , брой на населението, брутен вътрешен продукт на глава от населението ит.н., които са критерии как са живели и как живеят българите тогава и сега.Духовно изнасилване!
121
3
 
0
 
! Отговори
До Провалилата се БС преди 6 години
През Соц-а имаше само и единствено БКП. БСП се пръкна близо година след вътрешнопартийния преврат на 10-ти ноември, като наследи активите и под сурдинка отрече лошото на предишния строй. А че комунизмът е неуспешен като идеология, е било ясно още преди плоденето на всякакви идеологически заместители от типа на "зрелия социализъм" през средата на 70-те.Та, за какво БСП иде реч?!!И понеже цитираш соца, как тогава той продължава да успява в Китай? Държавата е "унитарна социалилистическа еднопарти
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за вратите е вярно, не се заключваха, или ключа се оставяше под изтpивалката. Да не говорим, че ключовете за всички жилища бяха еднакви, така се получаваше жилището и никой не сменяше бравата. Кражби нямаше. Руснаците направиха филм по този повод - "Ирония на съдбата", всеки го е гледал който е живял преди 89та, има го и в ютюб сега свободно.
119
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румънците изпратиха няколко баталиона да се бият с руснаците при Ленинград, Унгария цяла дивизия изпрати да се бият срещу руснаците при Сталинград, и доказаха, че народите им са срещу Русия, затова сега са по-добре от нас. А България не прати дори и един войник срещу руснаците, запада вижда това и помни, и сега българите са русофили дори след като запада 29 години се опитва да ги цивилизира, затива българите ще живеят по зле от румънците и унгарците.
118
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите трябва да си го набият това в дебелите глави, че доакато в България има русофили и българи които се кланят на Путин и Русия визите никога няма да паднат, а процентът на отказите ще става дори по висок.
117
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А СТИГА С ТИЯ ПРОПАГАНДИ "НЕ СИ ЗАКЛЮЧВАХМЕ ВРАТИТЕ"КАК ПЪК НЕ,НА ВРЪЗКА СИ ГИ НОСЕХМЕ КЛЮЧОВЕТЕ БЕ ЕЙЙЙ,ВИЕ КОГО ЛЪЖЕТЕ БЕ,АЗ ПАК ПИТАМ ТИЯ В ЗАТВОРИТЕ КАКВИ СА БИЛИ???СЕГА ПРОСТО ПОРАДИ СИЛНО "ПОНИЖЕНИЯ'СТАНДАРТ ДОРИ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ПО-МОБИЛНИ ТА ЗАТОВА ШЕТАТ ПО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ А НЕ КАТО ПРЕДИ САМО В ОКРЪГА ,СЕГА ИМА И КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ВЗЕМАТ НЕ КАТО ПРЕДИ ЕДИН ТЕЛЕВИЗОР "ОПЕРА"КУПЕН С МНОГО МЪКА ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА!!!
116
8
 
7
 
! Отговори
До 112 преди 6 години
Абе . Ние не си заключвахме вратите бре... Естествено че имало престъпления ама това което има сега е на светлини години..... Я недей да лъжете.... А да не говорим какво се случваше с обирджиите и другите престъпници