В схватка за комунизма в час: БСП иска оставки, ГЕРБ напада!

БСП е по-недемократична и от БКП, отсече Галя Захариева
190
В схватка за комунизма в час: БСП иска оставки, ГЕРБ напада!
Снимка: архив Булфото

БСП е по-недемократична и от късната БКП. Това обвинение отправи от парламентарната трибуна Галя Захариева от ГЕРБ, след като от левицата поискаха оставката на просветния министър Красимир Вълчев заради новата програма по история за 10 клас, в която е включено и изучаването на комунизма.

Още по темата

"Когато чух, че БСП иска оставката на министъра заради идеологизация на образованието, си помислих, че става въпрос за виц или лоша шега. Как е възможно тези, които провеждаха масови чистки на директори и учители и на тяхно място назначаваха неграмотни хора, само защото са участвали в грабежи на мандри преди 9 септември 1944 г., тези които принудиха писателя Димитър Димов да пренапише романа "Тютюн", за да е политически удобен, да искат оставки!?", възмути се Захариева.

Според нея е недопустимо левицата като наследник на БКП да иска главата на Красимир Вълчев, защото бил отстоял справедливото решение – кървавата история на комунизма в България да бъде изучавана от учениците.

"Децата трябва да научат най-сетне, че тези които наскоро проведоха 49-тия си конгрес са оцапани с кръв от главата до петите и за разлика от останалите страни в Източна Европа, където социалистическите партии се разграничиха от действията на репресивните сили, БСП приема с гордост цялата история н БКП, история изпълнена с тероризъм и атентати, лагери, национални предателства в услуга на СССР", продължи с обвиненията Захариева.

Според нея е очевидно, че БСП има проблем с отношението си към демокрацията.

"Колеги от ляво, вие защитавате комунистическия режим, който е обявен за престъпен със закон още през 2000 година, а присъдите на т. нар. Народен съд са отменени поради липса на доказателства от върховния съд", настоя още тя.

Депутатката от ГЕРБ не си спести упреците и към десните партии, защото не са променили учебните програми така, че в тях да се включи и репресивния режим.

"Надявам се, че това не се дължи на партизански ген в ДНК-то ви", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 72Ако разбираше какво е фашизъм,нацизъм и комунизъм. Щеше да знаеш,че и трите идеологии са еднакви в много аспекти както и че са против старата монархическа система на управление. Нямаш морална основа да ми защитаваш безродни хора бомбещи църкви,избили всеки който не мисли като тях. Виж за първите избори как социалисти от ОФ биват затваряни в лагери защото не са удобни на диктата наложен ни отвън !ЧЕТИ ЮРОДЕ ЧЕТИ !
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 95"Че имаше руска ТВ имаше ама с нея ли ще плашиш? 85-86 в казармата имаше видео и сме гледали западни филми съвсем официално"------------И точно тогава, 3 години бяха достатъчни за да гаврътне социализма.
93
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРБ има комунисти, защото преди 89 друго не можеше да бъдеш, ако имаш някакви амбиции в живота. И точно това беше трагедията на соца. Човекът нямаше свобода за нищо. Абсолютно за нищо. Нямаше друга партия в която да членуваш, не можеше да спечелиш един лев повече от заплатата на която си закотвен, не можеше да живееш където искаш, не можеше да пътуваш, не можеше да си купиш кола и жилище когато ти е нужно, а трябваше да чакаш 20 и повече години докато ти дойде реда ако си жив и т.н. и т.н.
92
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нещо за убитите преди 9 септемри над 200 малолетни деца ,за над 10 000 хиляди смъртни присъди издадени от 1940 до 1944,от който над 1800 войници ,за изгорените 3000 хиляди къщи ,за раздадените 60 милиона за *** глави . За ръкоплясканията и песните когато обявяват война на САЩ и Великобритания в Народното събрание .За избитите около 30 000 х. преди 1941 година в Юнското и Септемрииското въстания ,за Белиат терор ,изгорените живи в пещите пре 30те години .
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЧе имаше руска ТВ имаше ама с нея ли ще плашиш? 85-86 в казармата имаше видео и сме гледали западни филми съвсем официално
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Комунизма в руските земи дойде от американските банки и германските вагони ,измислен в някоя Синагога начело с болшевиките Бронщайн , Улрих, Френкел ,Голдберг. Със звучни ,,руски ,,имена .
89
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб са антикомунисти? Това виц ли е? Партия създадена от бивш комунист и мутра въртяла бухалката. От човека охранявал бай Тошо и откривал паметника му в Правец през 2009 г. Партия ръководена от Цветанов, бивш' агент на ДС и завършил помощното училище във Вършец. Партия издигаща за президенти бивши комсомолски активисти и партийни секретари.
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът у нас дойде от руските земи.
87
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А към тези или този, които цапат дори въздуха със своите носталгии по доброто старо соц.време имам въпрос! Помните ли какво се попълваше,при кой се ходеше и колко се чакаше за екскурзия в чужбина? Помните ли децата на активните борци и техните привилегии? А как стрижеха пред Народно събрание в "Ниса", който имаше дълги коси? А как всеки бригадир дори трябваше да е член на БКП,а жителството,а гласуването,а Кореком,а руската телевизия в четвъртък?... и т.н.
86
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямаше комунизъм. Имаше съвецка власт и диктатура.
85
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм не е имало. Имаше руско комунистическо робство.
84
5
 
13
 
! Отговори
Енисей преди 6 години
Комунизъм не е имало.Социалзма умря 1989г.Тия 🐌 охлюви с какви глупости ни занимават... Просто отвличат вниманието от съществените проблеми на страната.Демографската катастрофа, липсата на държавност,пълната катастрофа в гробището образование и здравеопазване...
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по прогресивно демократична партия от ГЕРБ защото само се управлява с технологичното постижение "СМС от началника" когато трябва да гласува "ЗА" за нещо за което е гласувала вчера "ПРОТИВ"
82
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм никога не е имало, какво ще пишат в учебниците? Дори в СССР - Съюз на Съветските Социалистически Републики - за какъв комунизъм говорят истерясалите сороси. За комунизма се говореше като за идеал, далечно бъдеще. А социализма какъвто и да беше, с всичките си недостатъци беше 100 пъти по-добре отколкото днешната евроатлантическа мизерия.
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 82Кой та знае и тебе на колко партийни събрания си се кланял на партията и на колко манифестации си вял червения байряк най отпред
80
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на диктатора Тодор Живков и 45 годишната руска окупация България беше подмандатна територия на Москва, а днес при евроатлантизма членката на ЕС България взима решения самостоятелно на базата на националните си интереси, самостоятелно решава какви АЕЦ и какви енергийни проекти да спира, какви конвенции да подписва, българските депутати решават сами и от никое посолство не им изпращат SMSи как да гласуват.
79
8
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Ако трябва да се изразя по просто бих казал, че комунизма това е рожба на еврейския конспиративен интернационален мозък, който съсредоточи в собствените си ръце огромен финансов,властови и човешки ресурс!!!Царска България от една развита за времето си държава, ако я съпоставим с другите европейски държави по това време , беше превърната в една селско-просташка държава, когато сложиш чуку.ндури да управляват държавата резултата е плачевен!БСП е партия на *** и чуждопоклонници!Лий!ЦРУ!!
78
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е че учениците трябва да знаят истината за режима след 9.09.1944. И трябва да им бъде показан пример,каква демокрация щяхме да имаме,ако не беше стъпвал червения ботуш в България! И да се изясни на младите най накрая,че в Европа няма по твърдоглави комунисти от нашите! Няма и комунистически паметници!
77
6
 
11
 
! Отговори
мухаха преди 6 години
Сегашните от БСП "били оцапани с кръв"?! По тая гербаджийска гогика Меркел трябва да се дави в кръвта на милиони
76
4
 
6
 
! Отговори
ГАНЬО БАЛКАНСКИ преди 6 години
КОГА БЕХ У ДАВОС И ТАМ НА СЕКИ БАИР ПО 10 ЛИФТА И ЗАТОВА ГО ПРАВЯТ ТАМ ИКОНОМИЧЕСКИЙО ФОРУМ ЧЕ ПОСТРОИМЕ ЛИФТ И ЧЕ ГО ПРАВИМЕ У БАНСКО...