От Бургас: Блъскани деца – озлобени родители! И?

Последствията след записа в детска градина "Брезичка"
2 фев 2018 10:10, Петя Славова
114

15769 гледания   |  Още видео
Родители в Бургас са се озлобили след скандалното видео, показващо как възпитателки блъскат и обиждат деца в детска градина "Брезичка". Учителката Милена Иванова, която е с 6-годишен стаж зад гърба си, се появи на запис от скрита на камера, на който се вижда как малтретира деца.

След случилото се тя подаде своята молба за напускане. Междувременно Община Бургас взе решение да уволни директорката на детската градина Събка Недева.

Още по темата

"С огорчение приех решението да бъда отстранена. Ще изляза с достойнство и ще се пенсионирам от понеделник. Не смятам, че аз съм проблемът, моята работа се вижда, тя е пред вас. Всички казват, че съм облагородила комплекс "Славейков", сподели Недева пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Тя бе категорична, че не е подаван никакъв сигнал за насилие и ежедневно е обхождала всички групи. Не е чувала никакви крясъци, стана ясно още от думите ѝ.

Някои от родителите подчертаха, че са потресени от случилото се в детската градина. Една от майките призна, че не е искала записът да изтича в интернет.

"Докато се съберем да обсъдим какво да правим, клипът излезе в интернет. Не смятам, че трябваше да се случи по този грозен начин", каза тя.

Един от присъстващите мъже сподели, че следи от насилие по неговата дъщеря категорично не е имало, но тя му е споделяла, че е скубана, удряна и обиждана. Той обаче не е могъл да повярва на твърденията ѝ.

"Тук сме не за да търсм възмездие, а за да покажем на хората какво се случва с тази група и тези госпожи. Искаме да оставим държавните органи да си свършат работата", коментира той.

Част от родителите се обявиха в подкрепа на педагозите и уволнения директор Събка Недева, които по думите им се грижат с голяма любов за децата в градината. Други обаче обявиха, че половината деца плачат сутрин, когато ги оставят в градината.

"В понеделник ще стане ясно кой ще поеме директорския пост в детската градина", съобщи зам.-кметът по образованието в Бургас Йорданка Ананиева.

Тя подчерта заслугите на Събка Недева, но също така настоя, че Община Бургас е с нулев толеранс към насилието.

"Не бива да си затваряме очите когато има проблем, а проблем в тази група е имало и това е неоспорим факт. Г-жа Недева носи отговорност за всичко, което се случва на територията на тази детска градина", коментира Ананиева.


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен
105
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КАМЕРИ ВЪВ ВСИЧКИ ПОМЕЩЕНИЯ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И МАЙКИ БЕЗ РАБОТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ДЕЦАТА СИ, ЗАЩОТО ИДЕЯТА НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА Е ДА ПОЕМЕ ДЕЦА И ДА ГИ ОБГРИЖВА ДОКАТО МАЙКАТА РАБОТИ- ПРОТИВНОТО ДАЖЕ ЖИВОТНИТЕ НЕ ПРАВЯТ ТОВА С ДЕЦАТА СИ. КОЙТО ИМА ДЕЦА СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ. ЗА ЛЪВЧЕТАТА ПЛАЧЕМ А ДЕЦАТА НИ СЕ ГЪРЧАТ ЕДНО ВЪРХУ ДРУГО, НИЕ ЛИЦЕМЕРНО НЕ ВИЖДАМЕ ТОВА.
104
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ИНСТИТУЦИЯТА СЪЗДАВА МАЙКИ КУКУВИЦИ- НЕ МОЖЕ МАЙКАТА НЕ РАБОТИ ДЕЦАТА В ДЕТСКА ГРАДИНА- ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ В ЕВРОПА- АКО НЕ РАБОТИШ ПЛЪТНО С ДЕЦАТА СИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА И ВЪВ ВСЯКО ПОМЕЩЕНИЕ КАМЕРИ СВЪРЗАНИ С ИНТЕРНЕТ НЕКА ВСИЧКИ ВИДЯТ КАК СЕ ИЗДЕВАТЕЛСТВА ВЪРХУ БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ.
103
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КОЙ ЛУДНА УЧИТЕЛКАТА- КАК ТАКА НА 4 ТА ГОДИНА НАГРАДА, НА 6 ТАТА ГОДИНА УАУУУУУУУ ЛУДНАЛА- УАУ- КОЙ НАПРАВИ ТАКА ЧЕ В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ДА СЕ ПРИЕМАТ ДЕЦАТА КОИТО БИЯТ, ЧУПЯТ, БЛЪСКАТ , ХАПЯТ- И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМ КАЖЕ НИЩО- СЛУЖИТЕЛИТЕ ТЪРПЯТ ИЗДЕВАТЕЛСТВА И ОТ РОДИТЕЛИИ ОТ ДЕЦА- СЛОЖЕТЕ КАМЕРИ И ВСЕКИ С ДОСТЪП В ИНТЕРНЕТ- НЕКА СЕ ВИДИ И ЗНАЕ КОЙ ЛУДНА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ- ГРУПИ С ПО 30/35 ДЕЦА- ДА ВЛЕЗЕ ПРОКУРАТУРАТА И ДА РАЗСЛЕДВА- КЪДЕ ИМА ТАКИВА ПРЕТЪПКАНИ ГРУПИ - ТОВА Е ОСТАТЪК ОТ СОЦА
102
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Po fizionomite li4i 4e vsi4ki sa zameseni vav tova trabva Dase ovolni tselia personal
101
15
 
14
 
! Отговори
Бесен баща преди 9 месеца
Аз съм удивен!!!! Родителите са с до такава степен промити мозъци , че чак се чувстват виновни!!!! Уаааау на това се казва Стокхолмски синдром! Значи камери в училищата може да има ( във всяка стая) , където учениците са два пъти по- големи по размер от учителя, но в детските ясли и градини НЕ! И защо??? Не били съгласни възпитателките! Кой ви пита *** такива?!!!!! Постоянно видеонаблюдение с 24 часов достъп на родителите!!!!!! Който не иска да си ходи вкъщи , да види къде серат гладните!
100
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Убивам я тая *** долна,това нищожество проскубано и я излежавам!!!!Това не е човек бе!!!!И тая директорка да вземе да се застреля!!!Долни боклуци!!!
99
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Деца се отглеждат и възпитават с любов! И точно това е водещият ми мотив да бъда учител.Срам ме е от такива колеги, които уронват престижа на професията и будят недоверие и тревоги у родителите!
98
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никой неможе да ме убеди,не са чували тези викове.Никой неможе да ме убеди,че не са знаели.Ами тази която казва, че щяла да отвори прозореца да се надишат с чист въздух и утре да ги няма-това е начина да ги разболее, а тя да си почива след това.Как не ги е срам?!Понеже са мълчали сега ги е страх да не изхвърчат.В други държави щяха да влезнат на топло по бързата процедура-не уволнения, а ЗАТВОР!
97
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди започнат работа знаят с колко деца ще работят.Никой не ги кара насила.Каквито и проблеми да е имала тази псевдо учителка,няма никакво право да посяга на тези деца.Да си понесе последствията.ТОВА СА НАШИТЕ ДЕЦА УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА!Защо персонала ще решава дали да има видеонаблюдение. Като трърдят, че вършат перфектно работата си,защо СЕ ПРИТЕСНЯВАТ?!Като нежелаят камери, да напускат.Крайно време е във всички градини да има такова наблюдение,нека да се види как си вършат работата.
96
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Наистина че родителите са овчедушни, когато приеха децата им не видяха ли колко деца има в групата, те не си ли правят сметката как се отглеждат 30/35 деца, те се справят трудно с едно, две а тук с тоЛкова мнго. Махнете това безумие, намалете децата по 10 не повече- ВИЖ В ЕВРОПА КАК Е- В ГЕРМАНИЯ- 6 В ГРУПА, В ДАНИЯ 7 НА 35 ДЕЦА ДИРЕКТОР ЗАЩОТО ТОВА Е ВЕЧЕ ЦЯЛА ГРАДИНА, А ПРИ НАС ЕДНА ДЕТСКА УЧИТЕЛКА ОТГОВАРЯ ЗА ЖИВОТА НА 30 ДЕЦА- ТОВА Е ЖЕСТОКОСТ КЪМ ДЕЦАТА И КЪМ ПЕРСОНАЛА.
95
6
 
17
 
! Отговори
Валентина Карайлееа преди 9 месеца
Защо се чудим? Не си ли спомняте , че децата ги пребиват още в родилното...
94
18
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 9 месеца
Не ги оправдавам бияките, но тези Фейсбук Мамчета - ТРЯБВАЛО Е ДА ИДАТ ПРИ ДИРЕКТОРКАТА СЪС ЗАПИСА ! Тази жена изглежда серт и пред угрозата да изтече това нещо в интернет съм сигурен, че двете педагожки щяха да хвръкнат като тапа от шампанско. Но не ! Мамите и татитата уверени в непрегрешимоста на котилото си, изтипосват записа в нета. По този начин един очевидно превъзходен директор си заминава, а няма да се учудя ако част от екипа й я последва. После рИвети че нямало детски гради и педагози.
93
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
333
ТОВА Е МАЛТРЕТИРАНЕ НА 4 ГОДИШНИ ДЕЦА!
ОБИДНИ ДУМИ!БЛЪСКАНЕ!ШАМАРИ!СКУБАНЕ!
ЗАТВОР ЗА ЦЕЛИЯТ ПЕРСОНАЛ,ЗА ДА ЗНАЯТ ДРУГИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА,АКО ВДИГНАТ РЪКА НА ДЕТЕ!
ВЪЗПИТАТЕЛКИТЕ ТРЯБВА ДА ВЪЗПИТАВАТ С ЛЮБОВ,ТЪРПИНИЕ,И СПОКОЙНО ГОВОРЕНЕ!
ПСИХИЧНО БОЛНИ ХОРА НЕ СЕ НАЗНАЧАВАТ НА ТАКИВА ПРОФЕСИИ!
ЗАТВОР ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
КЪДЕ Е СЛУЖБАТА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО?
И ТОВА СЕ СЛУЧВА В ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА
92
4
 
22
 
! Отговори
Нищо ново. преди 9 месеца
Вярно, че такова отношение е недопустимо, но аз не съм шокирана ни най- малко. Ще прозвучи безсърдечно, но съм виждала МАЙКИ да си бият децата на улицата далеч по- жестоко и да крещят далеч по- истерично. Това за мен, е в пъти по- страшно. Майката го спуква от бой на средата на улицата, а хората си минават все едно гледат новините в 7.
91
4
 
16
 
! Отговори
Истина преди 9 месеца
Докога от институциите (общински, образование и т.н.) ще са толкова двулични и угодливи към персонала, който са назначили? Ясно е, че случилото се не е случайно, не е еднократно, а е стил на работа на определени "педагози"! Когато подобно отношение не се отсичат в зародиш е вероятно да зарази и други нейни колеги, които ще сметнат, че в това няма нищо неморално и ненормално. За съжаление българското общество е доста наплашено и апатично и малко хора ще си развалят отношенията с колегите и шефа!
90
11
 
30
 
! Отговори
UK преди 9 месеца
Целият персонал начело с директорката трябва да бъде уволнен защото те не осъзнават своята вина. Те са колектив и не може да се очаква само директорката да има контрол над всичко което се случва.Не мога да разбера как един педагог да вижда насилие над дете и да продължава да работи сякаш нищо не се случило.Трябва да има сайт където учители да могат да подават сигнали анонимно за свои колеги.
89
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На времето имахме учители..още помня това което сме. учили Тия заплати които им се дават на тия учители не ги заслужават...Отчитат само присъствие ..час да мине друг да дойде ...а учениците нищо незнаят...лошо направиха като им плащат големи заплати...сега ревем че децата така и онака...
88
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви са тия бездушни родители???какво е това овче безразличие??Толкова време и да не реагират на оплакванията на децата си??не разговарят ли за причините ???Гледах ги на предаването като бездушни. Овце стояха.си. колкоджа си мъже и да не идеш при тая мракобесница че да я раздрусаш..какъв й е проблема да тормози децата...Нямам думи и това ми било майки ..така ли защитамате децата си???Незнаят ..не са чули...кой да пие кафетата по цял ден напред назад.язък. за дечицата.
87
6
 
3
 
! Отговори
Fifi преди 9 месеца
Takiva nenormalni I psixicno bolni Ne sa godni da rabotiat s malki DECA triabva da IMA zakon za vseki ycitel da.preminava prez psixo test predi.da praktikyva profesiata ycitel taxi Jena triabva da e yvolnena disciplinarno I da so izgori diplomats zahtoto Ne stava.za ycitel sramota da tormozih bezahtitni decica kam decata she iziskva podxod Ne stava s boi I vikove a I glypacke koi to dava tova pa pravo da tormozih cyjdi DECA otidi I raboti na pole to.disviplinarno triabva da te yvolniat