В села и градове: Дървена ваканция заради снега

В някои от общините затвориха и детските градини
10
В села и градове: Дървена ваканция заради снега
Снимка: архив "Булфото"

Редица училища и детски градини в страната обявиха дървена ваканция заради снежните преспи.  До много от тях достъпът е затруднен.

Учениците в община Лозница няма да учат до сряда включително, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков. Ваканцията е обявена със заповед на кмета на общината. Трите дни няма да се отучват, ще се преструктурира учебният материал, уточни Петков, цитиран от "Дарик".

Учебни занятия няма да има, но само днес, и в три села в община Кубрат – Равно, Юпер и Бисерци.

Още по темата

Дървена ваканция за днес е обявена и в четири училища в Русенска област. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование Росица Георгиева. До селата Червена вода, Пиргово и Мечка не е успял да стигне училищният автобус, лошо е положението и в Сваленик.

В Семерджиево пък занятията са намалени, заради прекъсване на тока.

Заради обилният сняг и кметът на Оряхово Росен Добрев отмени учебните занятия в цялата община до 1 март. Причината е изключително тежката зимна обстановка.

"Имаме преспи по 2-3 метра. Най-тежко е положението в село Селановци, където няма и ток", каза кметът на Оряхово.

Заради влошената метереологична обстановка днес и утре са отменени учебните занятия в осем учебни заведения на територията на две силистренски общини - Тутраканска и Главинишка, съобщиха от Регионалното управление на образованието. В Главиница не работят и детските градини, а в Тутракан има дежурни групи.

От утре също в рамките на два дни ще бъдат преустановени учебните занятия и в училищата в община Дулово.

Училища в две общини в област Шумен също са преустановили учебните занятия заради лошото време.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
грамотен преди 1 година
До Георги
Гледам, не си се научил да пишеш сложни изречения - запетайките ти бягат.
6
0
 
1
 
! Отговори
... преди 1 година
А в Бургас ще има ли
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...през това време през AIDS активна камера бяхме трайно трудно лечимо увредени..."

Вярвам ти, увреждането е видимо.
4
7
 
32
 
! Отговори
парите за шофьори преди 1 година
До Георги
Някога имаше училища във всяко село и за децата не беше проблем да посещават училище. В града във всеки квартал също имаше училище.
Днес извозват всички деца от селата, на 10 села има 1 училище. Смятай как ще пътуват тези деца! Селата около града- всички деца в градските училища, защото и в града децата са малко и запълват паралелките с деца от селата. Всички пътуват. Съкратиха учителите, купиха автобуси, плащат гориво, поддръжка, заплати на шофьори.
Държава на шофьорите станахме.
3
8
 
40
 
! Отговори
Георги преди 1 година
На 57 год. съм и си спомням,че по времето когато ходех на училище имаше и много повече сняг но нямаше затворени училища! Дали защото детството ни преминаваше навън и бяхме калени или защото държавата държеше децата да са образовани наистина?
2
1
 
30
 
! Отговори
Те преди 1 година
щото и без това се скъсаха да учат. Оня ден гледам по една ТВ, едно в 7-ми клас, не можа да прочете ГЕОГРАФИЯ на корицата на учебника!
1
16
 
4
 
! Отговори
Пазете децата от МОН преди 1 година
При контролна проверка миналата година група възрастни издържахме в класна стая около 26 минути.през това време през AIDS активна камера бяхме трайно трудно лечимо увредени.Приемащ лекарства бе обсебен обемно и почна д а си говори сам..
Учителката беше трайно повредена в областа на главата ..Редовните ученици бяха повредени поименно.тези от малцинствени групи бяха обемно обсебени с цел масови убииства..обсебването черно терористично е снимано от терористите..