Заради снега и студа: 961 школа затвориха врати

Няма да се учи в 73 училища в област Кърджали
27 фев 2018 16:30,
13
Заради снега и студа: 961 школа затвориха врати
Снимка: БТА

Поради влошените метеорологични условия и затруднената пътна обстановка в страната, към 12.00 часа днес, няма учебни занятия в 961 училища, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Най-много - 73 училища, са затворени в област Кърджали. В област Плевен и в област Русе - по 71 училища, а в област Сливен - 68 училища.

В област Ловеч няма да има учебни занятия в 3 училища, а в област Ямбол - в 2. В община Ивайловград и Хасковска област няма да се учи в 4 училища.

По области, в област Благоевград, в община Петрич няма да се учи в 18 училища, в община Бургас - в 26 училища, в област Варна - в 98 училища, в област Велико Търново - в 17 училища, в област Видин - във 12 училища.

В област Враца няма да има учебни занятия в 44 училища, в област Добрич - в 46 училища, в област Монтана - в 17 училища, в област Пловдив - в 29 училища, в област Разград - в 59 училища, в област Силистра - в 45 училища, в област Сливен - в 68 училища, в област Смолян - в 56 училища, в област Стара Загора - в 58 училища, в област Търговище - в 51 училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Защо сте употребили преди 6 години
думата "школа'" в заглавието?Струва Ви се по-"възрожденско" или "фънки"??В статията навсякъде е УЧИЛИЩА>Правилно.Г-жо Пейчева, можеше и на японски да го напишете.Пак щеше да бъде неуместно.А редакторът?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен севлиевец преди 6 години
Област Габрово ще има ли затворени училища
8
0
 
2
 
! Отговори
Holly преди 6 години
За един прЕател питам: А детските градини и ясли затвориха ли врати? Щото не виждам с какво бебетата и градинарите са по-силни и здрави от учениците, че да могат да изгазят в снега до учебните си заведения.
7
0
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
н. шко̀ли, ж. 1. Специализирано заведение за провеждане на курсове, за придобиване на допълнителна квалификация. Езикова школа. Музикална школа. 2. Военно заведение за подготовка на сержанти или офицери. 3. Прен. Само ед. Специализирана подготовка чрез опит; школовка. През войната преминаха школа по човеколюбие. 4. Прен. Привърженици на еднакви методи в изкуството, литературата, науката, обикн. групирани около един автор, когото следват. 5. Прен. Разг. Помагало с нотни упражнения. Школа по акордеон.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кърджали и Сливен затворили училища поради лошо време Циркаджии Когато времето е хубаво там училищата се посещават от 30% от учиниците
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛА БАЛА,ИКОНОМИЙ ПРАВЯТ,ДА ПОКРИЯТ ОТКРАДЕНОТО,ПРОДЪНИХТЕ МИ УШИТЕ С ВСШИЯ........., А КВО Д КААЖАТ РУСНАЦИТЕ С МИНУС 30 40 50
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :):)bravoooooo
3
1
 
5
 
! Отговори
до2 преди 6 години
другите две любими думички, забавачки и насъщния, сякаш ги учат в журн факултет...
2
4
 
6
 
! Отговори
:):) преди 6 години
май думичката беше училища не школа....все пак сме Бг не не Рус
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв студ, не е чак толкова студено. Навалял сняг 20 см и всички се затвориха вкъщи, луда работа...