Талант, много талант, Мартин – малкият шампион по математика!

Детето спечели олимпиадата в Банкок в състезание с 1500 деца
28 фев 2018 16:30,
47
Талант, много талант, Мартин – малкият  шампион по математика!
Снимка: Кадър bTV

Един малък, 6-годишен българин, е новият световен шампион в едно от трудните математически състезания – олимпиадата в Банкок.

Мартин Матов е победителят сред най-малките участници – в подготвителна група. Шампионите и в други две категории са българчета - Йордан Стоянов при първокласниците и Ясен Пенчев при шестокласниците.

Мартин се захваща с математиката, когато е на три години и половина. Майка му го записва.

Иначе всичко започва от номерата на колите. Вместо автомобилна страст обаче Мартин се влюбва в числата.

И така – от четиригодишен тръгва по състезания. Най-големият му успех е олимпиадата в Банкок, където се състезава с още 1500 деца.

"Като видях задачите, които ни дадоха на състезанието, видяха ми се много лесно. Талантлив мисля че съм. Много талантлив", споделя момчето пред bTV.

Майка му Милена Александрова е истински щастлива и пожелава на всяка майка да изпита усещането на международна сцена да споменават името на детето й.

Друг човек, който стои зад успехите на Мартин, е неговата учителка Ирина Шопова. Задачите, които Мартин решава, са за третокласници.

"Ние наистина вярваме, че той има изключителна дарба и изключителни умения”, казва и бащата на момчето – Цветомир Матов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
успех на детето родителите и учителите
42
0
 
0
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
До Анонимен Явно ти не си един от защитилите, особено по правопис.
41
7
 
1
 
! Отговори
йово балканжи преди 6 години
тези дечица печелят, за разлика от техните батковци/чичовци , лели/каки, които изхар-чиха много държавни пари в Корея на зимната олимпиада, но медал не донесоха, а ръко-водителите им барабар с министъра ходиха на екскурзия с пари на данъкоплатеца. Детенце, като пораснеш си намери хубава родина, България не е.Виждаш, никой не тиказа браво.
40
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав Мартин, ама да внушиш на 6 г. дете че е гениално, новия Айнщайн, щото са го научили да събира и изважда до 10 и можеш да му купиш медал, ми се вижда не особено гениално, по- скоро комплексарщина. Какви задачи за 3 клас решава, като не знае таблицата? В момента в първи клас ги учат да събират и вадят до 100.
39
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дете-индиго.Все повече такива ще има вече.
38
7
 
17
 
! Отговори
Пич преди 6 години
"талантлив мисля че съм. Много талантлив"Гледах интервюто с това дете, и за съжаление повечето му реплики бяха като тази горната. Очевидно става въпрос за болни амбиции на родителите, не видях някаква изключителна гениалност. Затрудни се да сметне 5x4, и се ядоса когато журналистката се опитваше да му помогне. Детето изглеждаше изтощено с кръгове под очите и имаше явни заченки на мегаломания. Майката беше изрусена клявка, която явно се опитва да лансира версията за "гениалност" за някой лев.
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, родителите са страшни комплексари, с не особени умствени възможности, но за това пък- нагли, безпардонни, с огромно самочувствие, пробиват път с подлизурство и наглост. Тоя Кокорчо далеч ще стигне, помнете ми думата. Не с математика, не. Той и Боко не е математик, нали.
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живота е бягане на дълги разстояния вие се радвате на първите 100метра.. Дай видим колко от тези шампиони са защитили доктурантура ..
35
4
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на детето! Още повече успехи зя в бъдеще.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкото дете
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много по- трудни български състезания и децата спечелили ги не получават никакво внимание.48 българчета отидоха в Банкок - 47 с медали се върнахаБългарска пародия
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз виждам родители комплексари , които не са успяли и искат да успеят , чрез детето си .. Сметките винаги излизат криви..От толкова шампиони по математика , не може да запълните бройките на СУ по-математика и физика.. Тези деца отиват на запад Англия и САЩ за да се провалят не стават учени , а да смятат парите на банкерите..
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Кокорчо местеше предмети с поглед и хакваше сайта на Майкрософт...ама само във филма.
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние наистина вярваме, че той има изключителна дарба и изключителни умения, казва и бащата на момчето Цветомир Матов.Моето гардже най-убаво...Особено ако му платя двайсетина хиляди да се закичи със златен медал...
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ранна възраст каквото и обучение да правят , в каквито и елитни детски градини и училища да ги записват , всичко се променя през пубертета.. Затова го давайте по-нормално..
28
6
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Знам го тоа Мартинчо....
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я стига избивайте комплекси с малките деца ,
26
2
 
11
 
! Отговори
Има и други преди 6 години
Има и други умни деца на същата възраст, друг е въпроса кой какъв шанс има. Желая му успех, но и да стъпва на земята. Иначе ...
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе само на мен ли ми прилича на Кокорчо от Съседите???
24
0
 
13
 
! Отговори
Krom преди 6 години
И скромен .... скромен мисля, че съм. Много скромен :-) Инак, успех на малкия. Ако го носи. Математиката, особено по екстравагантните и течения е наука на бъдещето.