Иноватори от Корея и научната общност от Европа на конференция във ВУЗФ

Конференцията е на тема "Корейският иновационен модел, моделът за технологична комерсиализация на Фраунхофер и уроци за България"
16 мар 2018 11:33, Екип на Dnes.bg
Иноватори от Корея и научната общност от Европа на конференция във ВУЗФ
Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще бъде домакин на международен научен форум, който ще събере на едно място преподаватели, учени от България и Корея и представители на най-голямата научна общност в Европа – германския институт "Фраунхофер".

Темата на форума е  "Корейският иновационен модел, моделът за технологична комерсиализация на Фраунхофер и уроци за България”. Той се организира от Министерството на образованието и науката и Посолството на Република Корея в България и ще се проведе на 20 март 2018 г. от 14 часа в 501 зала на ВУЗФ.

Събитието има за цел да покаже добрите практики от ефективното партньорство между бизнес, наука и технологии, които изграждат една от най-иновативните икономики в световен мащаб. По време на форума ще бъдат засегнати теми, свързани с предизвикателствата пред българския иновационен модел и ролята на Корейския иновационен център-Берлин в корейския иновационен модел. Ще бъде разгледана иновационната програма Корея-Германия-Полша, както и моделът за технологична комерсиализация на германския институт "Фраунхофер".

Участници и гости в еднодневната научна конференция ще бъдат д-р Джи Сеок Ко -  президент на Корейския иновационен център – Берлин , д-р Щефан Прайслер и проф. Базедов от германския институт "Фраунхофер", и доц. д-р Евгени Евгениев -  зам.ректор по европейски проекти и продължаващо обучение във ВУЗФ и делегат в Европейския стратегически форум за научна инфраструктура.

Събитието ще бъде модерирано от проф. Иван Димов, зам.-министър на образованието и науката.


Спонсорирано съдържание