Наесен с песен... Ще има ли недоволни родители?

С новите критерии ситуацията е спокойна, смятат в училищата
16 апр 2018 12:00, Петя Славова
4

Днес започва кампанията за подаване на документи за прием на първокласници. Тя ще продължи един месец, като до края на май трябва да стане ясно дали основният допълнителен критерии уседналост, решаващ приема в първи клас, не е дискриминационен.

В този срок трябва да се произнесе и ресорната комисия, след като бе сезирана от родители за критерия. Очаква се новите правила да доведат до напрежение и опашки в големите градове.

Още по темата

"В повечето случаи родителите негодуват, защото наскоро са си купили жилища. Много от родителите наистина смениха адресната си регистрация наскоро. Откакто имаме уседналост, много по-спокойно вървят нещата", отбеляза зам. директорът на 51 СУ Дея Милушева за "България сутрин" като уточни, че до момента няма напрежение.

По думите на Милушева, много от родителите в последния момент са сменили миналата година адресната си регистрация, но не е имало спрени деца.

Друга точка, по която ще бъдат класирани учениците, е дали техни братя или сестри учат във въпросното училище или ще учат заедно с тях, ако са близнаци.

"Това са допълнителни критерии, които ще влязат в системата, едва когато направим класиране по местоживеене. Много сме доволни и благодарим за хубавото отношение. Родителите повярваха, че поредният номер не е от значение. Не очакваме опашки", посочи още Милушева пред репортера на Bulgaria ON AIR Милена Енчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари