СУ реши: 80 студенти по медицина през 2018/2019 г.

Кандидатстудентската кампания ще е обща с МУ-София
19 апр 2018 11:10, Анисия Иванова
6
СУ реши: 80 студенти по медицина през 2018/2019 г.

На заседание Академичният съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" взе решение да предложи допълнение в предложението за прием на студенти в СУ през учебната 2018/2019 година.

Решението води до обрат в течащата вече кандидатстудентска кампания, тъй като през февруари същият Съвет взе решение да няма прием, като гласува нулева година в Медицинския факултет по искане на декана и директор на болница "Лозенец" Любомир Спасов.

Спасов наложи нулевия прием, след като Академичният съвет отхвърли предложението му неговият факултет самостоятелно да провежда приемните изпити по биология и химия, а не да класира с досегашните и общи за университета изпити, организирани съответно от Биологическия факултет и Факултета по химия и фармация.

Проектът за прием предвижда 80 места в специалността "Медицина" в Медицинския факултет на СУ, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Софийският университет и Медицинският университет в София ще проведат общи кандидатстудентски изпити по химия и биология.

Кандидатите за специалността "Медицина" в Софийския университет ще полагат общите кандидатстудентски изпити, които тази година ще се организират от Медицинския университет в София.

Без новоприетите студенти по медицина, СУ щеше да губи повече от 600 хил. лева субсидия от държавата всяка година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
Прием преди 5 години
Има ли кандидати за му? Като знам как се кандидатства 90% от местата вече са заети по втория начин. Останалите 10% са за парлама. То затова и толкова кадърни лекари имаме. Страх ги е да кажат нещо да не се изложат. И се чудят КОН какво е?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 10 години като влизах в СУ за моята специалност оценката се формираше от 2 изпита: 1 практически и 2 устен (събеседване). Сега гледам условята за прием са : 1. оценка от матурата по избран предмет + 2. оценка от дипломната работа за средно образование. Никакви практически или теоритични изпити, само с оценки се влиза директно студент в СУ.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И който не е искал, не е станал студент. С матурките, дето са задължителни, за да завършиш среднУ.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто герберите промениха закона за развитие на академичния състав и университетите се напълниха с професори, качеството на образованието падна рязко. Вече само който не е поискал не е станал професор.
2
3
 
17
 
! Отговори
milena преди 5 години
Ето в това се превърна СУ,в машина за пари. Единствено и само за пари!Дори името вече не го спасявя,но пък те се бият я гърдите, когато СУ заема 700+ място в световната класация.Пълен цирк!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за пари сме готови на всичко