Доц. Рачев: Ако образование и бизнес са ръка за ръка, се постига много!

Конференция "Образование и бизнес" ще търси отговор на редица въпроси
4 май 2018 11:53, Анисия Иванова
4

Сътрудничеството между бизнеса и образованието е ключът към успешното развитие на отделните региони в страната. Но как местната власт и бизнесът могат да развият предприемачеството сред младежите - отговор на този въпрос ще търси осмото издание на конференцията "Образование и бизнес региони".

Климатологът доц. Георги Рачев е убеден, че ако образованието и бизнесът са хванати ръка за ръка, може да се постигне изключително много.

"Ние сме подвластни на климата и колкото по-развита е една държава, толкова е по-зависима от най-малките промени в него. Климатът, който определя туристическите региони, селското стопанство. Човечеството непрекъснато се стреми да ограничи крайните прояви на времето. Освен природните дадености, ние трябва да виждаме и социалните дадености. Може да се развива краткоселски туризъм. Трябва да се ползваме от добрите практики на хората, които вече го правят, като французи и швейцарци", подчерта доц. Рачев в студиото на "България сутрин"

По думите му младите хора са европейци преди всичко останало, но искат всичко сега и веднага.

"Точно тук е мястото на регионите да им дадат възможност да се развиват в собствения си дом. Или да им създаде условия след като се върнат от чужбина", посочи гостът.

Той припомни, че конференцията се организира от телевизия Bulgaria ON AIR. Тя ще се проведе на 10 май от 16:00 ч. в столичния хотел "Маринела". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Бедният доцент Рачев.....Бизнесът НИКОГА не е искал образовани хора, бизнесът иска да му се предоставят кадри, готови за незабавна експлоатация.
3
1
 
1
 
! Отговори
Бедния българин преди 5 години
Няма образивание в България.Старите даскаля се опитват да учат на нещо , ама тея новите... Важното е да си на държавна хранилка , назначен с връзки и да имаш почивни дни , да не те интересува какво си научил децата. Не ги интересува , че създават евтина работна ръка за западна Европа. Унитата аа още по - зле. Взимат всеки само и само да имат бройка.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образователната система не става от 70 гпдини. ПретъпканА е с глупости и ненужна иформация. Учат се 100 общи предмета и създава професори , а не кадри. Младежите не са виновни , че са в тази ситуация. На интервю за работа никой не тв пита чел ли си под игото , решаваш ли корен квадратен или биология. На пазара има точно и ясни длъжности с точни и ясни изисквания. Всипко трябва да се смени от основите на горе. Иначе кадри няма да има.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те са в ръка и под ръка и бизнесът с частни уроци процъфтява.