Шамари и крясъци в детска градина в Кърджали

Родители твърдят, че възпитателки тормозят децата им
10 май 2018 09:20,
22


Нов случай на насилие в детска градина - този път в Кърджали.

Родители сигнализираха Bulgaria ON AIR, че учителка и помощник-възпитателка бият децата им в градината, която посещават.

Според родителите на децата от първа група в градина "Щастие" в кв. "Веселчане" децата им са подлагани не само на физически, но и на психически тормоз. Малчуганите даже вече отказвали да посещават градината.

Родителите внесоха колективна жалба в община Кърджали, а кметът Хасан Азис прие 14 от тях.

Той обеща, че веднага ще проведе среща с директорката на детското заведение и ще настоява за адекватни мерки за нормализиране на ситуацията в детска градина "Щастие". Незабавно ще бъде назначена и проверка в градината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
15
 
! Отговори
Макаренко преди 5 години
В живота има правила,които трябва да се спазват и граници,които да не се прекрачват.Децата са огледало на днешните така наречени "родители".А ако в огледалото е едно голямо "нищо"-за какво говорим?!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-възмутените родители още утре да влязат в групата на детето си ,ама не вкупом а по един,сами ,във времето от 8,30 до 11,30 ч.това ще затвори устите на всички жалващи се!!!!
17
3
 
18
 
! Отговори
тъпи родители преди 5 години
Помня като бях малък как училтелките в детската си ни шамаросваха и после се хвалеха на нашите и те ме шамаросваха щото съм ги излагал. После в училище преди родителска среща баща ми си имаше една приказка "Само гледай да ми каже нещо даскалицата, за да ме изложи пред другите родители ще те вградя в тази стена". Родителите трябва да си възпитават децата. Учителите трябва да ги образоват не е едно и също нещо!!!
16
11
 
13
 
! Отговори
даскал Пандо преди 5 години
На която женица нервите не и издържат ,да напуска и да отива да сади тютюн-там е районът на тютюна !!! Никой и по НИКАКЪВ повод не може да тормози дечица !!!
15
4
 
7
 
! Отговори
33 преди 5 години
Детска градина" Щастие"...с шамари!
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърдя че и децата и учителите са подложени на тормоз- има ли замервания от РЗИ колко децибела е шума в една детска група с по 25/30 деца, а дали има за всяко дете 4 квадрата площ- значи за щастливите кокошки стандарти- но децата за да са на всяка цена на детска градина не се държи на стандарти- когато оставиш детето е по лесно да ходиш и да се жалваш.Шумът и липсата на пространство раждат агресия, а къде е семейството, кога възпитават своите деца.
13
8
 
13
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Мога да разбера и двете страни, но учителките нямат право да посягат или да крещят на децата. Разбирам, че нервите им не издържат, но пък в крайна сметка са учили педагогика . Би трябвало да знаят как да успокоят с мили думи ревящо дете или да обяснят, че това което прави не е правилно. Никой няма право да налага физически или психически тормоз върху тези крехки създания. Тя искат внимание, обич и закрила, които получават в семействата си. Ако не могат да се справят с това, по-добре да напуснат
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10- да би било добре да се закрият детските градини от комбинатен тип- претъпкани с по 35/36 деца на списък. Хайде сега си представете толкова много деца заедно- викащи, плачещи. И след като сме в Европа нека погледнем какво се случва там- деца по 7/8 в група от 8ч до 17.30ч, това е нормално да се обърне внимание на всички, а тук- ако семейството крещи на детето и то пренася това в градината- очакванията са огромни, резултатите бавни, децата се адаптират към тези условия по трудно.
11
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който има претенции към даскалите да отиде да я върши той...некадърни и невежи писачи по форуми
10
13
 
12
 
! Отговори
До номер 5 преди 5 години
Ами да закрият детските градини госпожо и да Ви уволнят щом не се справяте и смятате, че това не е възможно. А между другото писането с главни букви във форуми се смята за крещене, каквото вероятно си практикувате и в градината.
9
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Физическият и психическият тормоз не са методи за възпитание и такива като тези "учители и възпитатели" , трябва да си понесат наказанията и фа не практикуват повече професията!
8
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да ви се справят с лигавите деца, без да им повишат тон.С такива майки орлици, тези деца ще станат след ................ нямам думи
7
9
 
15
 
! Отговори
До даскал кухара преди 5 години
Какво самочувствие има едно дете на 3-5 години, че да се държви високомерно ахмак, ето такива педагози като теб останаха само !
6
7
 
30
 
! Отговори
Даскал преди 5 години
А защо не погледнете и от една друга гледна точка ? От тази на учителките и учителите ? Тези така наречени "деца" имате ли представа със какво САМОЧУВСТВИЕ идват по градините и училищата и колко НАГЛО и ВИСОКОМЕРНО се държат още от много малки !?!? Сигурно да бяха деца на някой Американски мултимилиардер или Руски газов бос нямаше да бъдат толкова нагли и зле възпитани !!! Според вас , УЧИТЕЛИТЕ НЯМАТ ЛИ НЕРВИ ? Или са ... ТЕРМИНАТОРИ ? УМИШЛЕНО ЗАТЪПЕН НАРОД ОТ 25 ГОДИНИ - СЛАБА ДЪРЖАВА ! :(
5
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РАБОТЯ ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ В ДЕТСКА ГРАДИНА И ИМАМ НАБЛЮДЕНИЯ КАКТО ОТ ДЕЦАТА В МОИТЕ ПЪРВИ ГРУПИ ТАКА И ОТ ДЕЦАТА НА ДРУГИ КОЛЕГИ- ПО СЪЩЕСТВО- КОЙ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ МАЙКАТА, КОЙ МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИ СЕМЕЙНАТА СРЕДА- ДЕТСКАТА ГРАДИНА- ТОВА Е АБСУРДНО ТВЪРДЕНИЕ- ПСИХИКАТА НЕЖНА, КРЕХКА УЯЗВИМА, В ДЕЦАТА Е ЗАЛОЖЕНО ДА ТЪРСЯТ ЗАКРИЛА И ПОДКРЕПА И КАК ДА СЕ СЛУЧИ В ЕДНА УЧИТЕЛКА- А ДЕЦАТА 30/35, КАК ЕДНА ДЕТСКА УЧИТЕЛКА ДА ПРЕОДОЛЕЕ КРЯСЪЦИ, ВИКОВЕ, ПЛАЧОВЕ АКО НЕ УСПЕЕ ДА ГИ НАДВИКА, ПРЕОДОЛЕЕ И ОРГАНИЗИРА
4
8
 
39
 
! Отговори
Драган преди 5 години
Вие от Марс ли идвате бе ? Естествено, че ще има крясъци ! 20 диванета да летят около вас и да викат и дивеят, на 15-тата минута ще сте полудели !
3
2
 
17
 
! Отговори
към родителите преди 5 години
А сега сложете и подслушвателните устройства, за да сте по-убедителни!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
1
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДГ (Не)Щастие....Тези своеволия и безнаказаност ги има в много детски градини и училища....