Дрога във всяко училище!? Обичайно било...

"Всичко зависи от семейната среда", смята експерт
14 май 2018 11:00, Петя Славова
17

Ученик в 11 клас в Американския колеж беше спипан в училище със значително количество наркотици. Сигналът, че възпитаник на колежа притежава наркотици, бил подаден от ръководството на училището в 7-мо РПУ.

Още по темата

На този фон стана ясно, че дизайнерската дрога измести хероина на пазара. Само за една година са засечени над 60 нови наркотици на пазара, отчете вътрешният министър Валентин Радев.

"Навсякъде в училищата има наркотици. Това е нещо обичайно. При положение, че те са забранени, децата повече искат да се докоснат до тях - до нещо забранено. Всичко зависи от семейната среда", категоричен е експертът по наркотици д-р Юлиан Караджов в студиото на "България сутрин".

Според него от 20-30 години се забелязват онези малки групи, които продават наркотични вещества и не могат да бъдат хванати.

"Властта е твърде некомпетентна да се справи с проблема. Законът не е добър. В една нормална страна властите не просто сядат да пишат закони и нареди. Събира се комисия от експерти, пише се доклад и се излиза с препоръки", твърди експертът по наркотици пред Bulgaria ON AIR.

По думите му срещу наркотиците в училище трябва да има смислена превенция, а не да се вземат строги и безсмислени мерки, които ще бъдат нарушавани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Португалия употребата на наркотици е разрешена и проблема е решен - всеки сам с избора си . Ако не си заплаха за обществото - няма проблеми . А тук дори полицията разпространява и пази дилърите , а Вие ми пишете ,че управниците или законите са виновни . Светът се променя с такива темпове а ние изоставаме все повече .Помните ли затворената граница от гръцките трактористи . На 4 ден Вальо Танов почива , а на Бойко му пращат патрон в писмо . Дали не е картела за транзит на дрога,а ?
16
1
 
2
 
! Отговори
николова преди 5 години
Това е безхаберието на нашите управници за децата ни.
15
5
 
3
 
! Отговори
Киро Спиров преди 5 години
До Спиро КировРусия е най-големия консуматор на наркотици в света като потребява 20% от общо произведеното количество.Евразийски ценности.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм набор 83.И по мое време в училище продаваха канабис и каквото се сетиш пък какво?Нито един от съучениците ми не стана наркоман.Ако си природно т.ъ.п. никой не може да ти помогне.
13
4
 
3
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
ЩОМ е в американския колеж е нормално. ценности
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Канабиса е дар от бога !Билка като ментата, глока, валериана!Забранете ги и тях защото и те действат успокоително !
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
инкриминирайте канабиса и проблемите многократно ще намалеят! и държавата ще спечели! са ше видите македонците как ше дръпнат - Скопие, Амстердама на Балканите!
10
1
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Що не ги пуснат направо в училищните лавки.
9
1
 
24
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
До Анонимен 1Незабравим разговор от "Кръстникът" - когато главите на големите фамилии - след поражението на Корлеонови - договаряха разпространението на наркотици. Един от доновете се закани, че ще екзекутира всеки, който продава наркотици на деца. Другите го слушаха с уважение, но вътрешно си казваха, че дон Еди-кой си пак говори празни приказки... КОЙ по дяволите би продал наркотици на дете? ПРЕСТЪПНИТЕ БОСОВЕ не вярваха, че това е възможно.А тук мpъсен министър казва, че това е нормално??
8
2
 
34
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Обичайно ?!?!? Обичайно наркодилъри да убиват децата ни ?!?!?КИТАЙСКИ закони трябват на тая държава - и всеки, който продава дрога на деца, да бъде разстрелван в срок от 24 часа - без компромиси, без право на помилване !!!
7
5
 
11
 
! Отговори
Пуйката преди 5 години
Кое ви е странното ? Още по времето на комунизма ДС си бяха разработили канали за наркотиците през България . Докато няма ЛУСТРАЦИЯ и премахване от управлението на всеки комсомолец или пионка на чужди държави (всички партии) , то няма да има подобрение с този проблем и всички други ! То и затова забраниха еднократната доза канабис в България уж за да неможело дилърите да се измъквали с оправдания ама днес повече от всякога има наркотици и то тежки и децата *** като мухи или се увреждат .
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Криворазбраната,, финансова любов,, на полицията унищожава децата ни.Тъжно и страшно!
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е нормално раздавайте ги в клас бе...... ***!
4
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами обичайно учениците знаят, кой продава дрога, само полицаите не знаят.Да,да,ама не. Всичко се знае. Само,че как този,който движи разпространението,да спре разпространението.
3
6
 
31
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Нали премиера ни Борисов ги внася наркотиците в България,трябва да се пласират.
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То в тая държава и най-големите абсурди са обичайни...
1
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Навсякъде в училищата има наркотици. Това е нещо обичайно."Г-н Валентин Радев, ако това е вярно, незабавно подавайте оставка, заедно с главния си секретар. Незабавно !