Втората матура на ход: 12 и 7 клас утре пак на чина

Малките ще се потят над математика, големите - над любим предмет
22 май 2018 13:37, Анисия Иванова
4
Втората матура на ход: 12 и 7 клас утре пак на чина
Снимка: МОН

В сградата на Министерството на образованието и науката утре в 6:30 часа ще бъде изтеглен изпитният вариант за втория задължителен зрелостен изпит в 12-и клас по избор между 13 учебни предмета, съобщиха от МОН.

Изтегленият номер на варианта ще важи за изпита по всеки предмет.

Държавният зрелостен изпит в 12-и клас започва в 8:00 часа и продължава четири астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности - шест часа.

Зрелостниците трябва да заемат местата си най-късно до 7:45 часа и да пишат с черен химикал.

Над 55 000 дванадесетокласници се очаква да се явят на втората задължителна матура.

В 9:00 часа, отново в МОН, ще бъде изтеглен изпитният вариант за националното външно оценяване по математика за седмокласниците.

Изпитът за седми клас ще започне в 10:00 часа. Той се състои от два модула.

Първият е модул съдържа 20 задачи от два вида - със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 минути, а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65.

Вторият модул се състои от четири задачи с отворен отговор, от които две задачи с кратък числов, символен или словесен отговор и две задачи с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул е 90 минути, а правилното решение на задачите носи 35 точки.

Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Седмокласниците трябва да носят със себе си съответните принадлежности по математика и да пишат със син химикал. Очаква се на изпита по математика да се явят над 57 000 седмокласници.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Здравейте преди 4 месеца
Някой има ли информация кой вариант се е паднал по математика?
3
1
 
8
 
! Отговори
Дядо130 преди 4 месеца
Тези матури са жива подигравка!! Човек като не е научил 12 години сега ли ще научи? или ако не вземе матурата го спъват в без това тежкия животински живот! Матурите са стрес за учениците и родителите!
2
2
 
3
 
! Отговори
АМАН от убиици преди 4 месеца
НА какъв език да се съобщи на наглите престъпници вкл министри не е ЯСНО..Свикнаха да крадат милиарди от народа и да ги перат през нагло престъпни КОРУПЦИОННИ ПРОЕКТИ

НАд милион деца са трайно нелечимо повредени от камерите
1
2
 
1
 
! Отговори
Ликвидация на МОН преди 4 месеца
ДА се взриви МОН с обемен взрив предлага охраната на децата заради тежки трайни нелечими повреди причинени от НЕЗАКОННИ КАМЕРИ ..
МВР И спец службите да спазват ЗАКОНА вкл чл 32,чл 28 и чл 29 и да затворят училищата с КАМЕРИ
КАкто се видя от предишните около 19 секунди стигат да се увредят всички в залите облъчвани с нагло вредни камери ..ТОВа е ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА НА БЪЛгария ЧОвешки МАЙКИ да родят БЪлгарчета..