Творческо "Табу": Когато попфолкът срещне Вапцаров!?

Вапцаров и чалгата – що е то? Песен на Антонина!
29 май 2018 12:15,
83

Много обичам Вапцаров и щях да изкарам деветка, ако бях на матурата. Това обяви попфолк певицата Антонина, която навръх 24 май събра в новата си песен попфолк ритми и стихове на Никола Вапцаров. Изпълнителката поздрави с песента министъра на образованието.
 
"Всичко е нарочно и целенасочено. Това е един своеобразен начин да накарам хората, които случаш попфолк да чуят стиховете на Вапцаров. Тъжното е, че много малко от тях се досетиха , че това е Вапцаров", каза певицата в "България сутрин".

"Чувала ли сте за авторско право? Знаете ли кои са наследниците на Вапцаров? Знаете ли, че авторското право го държи Министерството на културата? Не сте месия, която да съди министъра на културата и образованието", нападна словесно певицата журналистът Иван Тренев, който е сезирал прокуратата и иска забрана за излъчването на видеото.

Антонина обаче е категорична, че няма да свали клипа и няма да се извини за песента. Тя посочи, че пародира обществени проблеми със своето творчество.

"Никой не ви пречи да снимате порнографски клипове. Осъзнавате ли, че продавате тялото си? Аз съм учител и моите ученици ме посрещнаха с това видео", настоя Тренев пред Bulgaria ON AIR.

"Не съм съгласна, че продавам тялото си. Тук има еротика, има закачка нарочно. Имам вкус и честолюбие. Исках да кажа, че не всичко в попфолка е чалга. Нарочно съм използвала това прекрасно стихотворение. Давам прекрасен пример на младежта", отговори му певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекалено много гласност и се дава.Аз не знаех нищо за това момиче до днес. Просто този проект е ужас тя не може да пее! Подминавайте момата с насмешка ,има 5 минути слава и това е.
72
0
 
1
 
! Отговори
Баба То преди 5 години
Гладен чалгаджия ???
71
1
 
5
 
! Отговори
РЕАЛНОСТА преди 5 години
За съжаление само мацката в студиото е адекватана на ситуацията в България, водещия и даскала се правят, че не виждат реалноста.Първо ГЛАДА е по силен от културата, и второ, вече няма такава държава България, има само територия на която всеки си прави квото иска и кокошкарите го отнасят чат пат за пред медиите.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Така че, нито е открила топлата вода, нито ние имаме право да се възмощаваме или оплюваме хората на изкуството."Както те имат право, да се изказват и да творят, така и аз имам право, да се изкавам и да давам мнение. Мнението ми е, че това е отвратителна гавра, следователно, никога няма да избера, да чуя тази песен и ще проповядвам същото поведение, на когото мога :)
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз я чух днес певачката да казва,че е обесен.Явно го бърка с В.Левски.....Излагация
68
0
 
1
 
! Отговори
Тинейджърите преди 5 години
Без и с кавички да не се възмУщават!
67
0
 
1
 
! Отговори
Ужас!! преди 5 години
Поучаваме се, а допускаме елементарни грешки.ВъзмУщение!!!!!
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деградета като тази така се афишират.Иначе няма кой да им обърне внимание.Взимат си 5 минутната "слава" и дотук.Край,пак в калта от която са изпълзяли.
65
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 5 години
Чалгата е изкуство???!!!
64
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За малко тукПоздравления ще кажа Аз.Щом е съумял екипа да направи тази симбиоза между текст и музика.И какво като е от Вапцаров?Само дано е с уредени авторски права!!!А Тонито не е първата дето използва умело Класиците ни.Преди години фурията Петра направи Котаците и маците по т.на Гео Милев., Обич по т.Дора Габе!Така че, нито е открила топлата вода, нито ние имаме право да се възмощаваме или оплюваме хората на изкуството.Това има право само носителят на авторските права.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба То:Пък и стихове пишела??? Как ли звучат "стиховете"? До кой клас е ходила на училище?
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба То :На тази кифла ще й кажа да прочете биографията на Вапцаров.Да прочете поезията му.И Вапцаров не е обесен, а е застрелян.Много е малко капацитета й.Когато човек иска да бъде известен да прочете малко , поне малко.И с този речник къде е тръгнала да дава интервюта ?
61
2
 
6
 
! Отговори
Кор за Лефски преди 5 години
Голям проблем направихте от една песен с откраднат текст!Никой не казва нищо за простотийте на 100 кила,ицо хазарта и други подобни индивиди!
60
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой нямаше да знае за тая"песен" без тая мощна реклама, евала.. пък и голяма работа стиховете са за това да се пеят...и *** имат чувства, макар и ковренски
59
0
 
3
 
! Отговори
По-пошло е преди 5 години
Дори от това,когато излизат и без *** на сцената
58
1
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Гаврите се с творчеството , но всичко се връща на този свят!
57
2
 
2
 
! Отговори
Съгласна преди 5 години
Браво уважаема Гневна!Само така!Адмирации!
56
1
 
2
 
! Отговори
Хюч преди 5 години
Овехнала огризка нагла долна
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако тази певица има грам уважение към българите и българското литературно наследство,ще спре излъчването на този позорен клип,съчетан с безценното творчество на Вапцаров.
54
4
 
11
 
! Отговори
Гневна преди 5 години
До БъндиУважаеми Бънди, слушайте си чалгите и си се радвайте на даденостите на певачките, но не пипайте Вапцаров. *** сте вие. Страхливец, който дращи насам-натам, нищожество, което обижда хора, на които на малкия пръст не може да стъпи. Жал ми е за теб.