Творческо "Табу": Когато попфолкът срещне Вапцаров!?

Вапцаров и чалгата – що е то? Песен на Антонина!
29 май 2018 12:15, Боряна Павлова
83

Много обичам Вапцаров и щях да изкарам деветка, ако бях на матурата. Това обяви попфолк певицата Антонина, която навръх 24 май събра в новата си песен попфолк ритми и стихове на Никола Вапцаров. Изпълнителката поздрави с песента министъра на образованието.
 
"Всичко е нарочно и целенасочено. Това е един своеобразен начин да накарам хората, които случаш попфолк да чуят стиховете на Вапцаров. Тъжното е, че много малко от тях се досетиха , че това е Вапцаров", каза певицата в "България сутрин".

"Чувала ли сте за авторско право? Знаете ли кои са наследниците на Вапцаров? Знаете ли, че авторското право го държи Министерството на културата? Не сте месия, която да съди министъра на културата и образованието", нападна словесно певицата журналистът Иван Тренев, който е сезирал прокуратата и иска забрана за излъчването на видеото.

Антонина обаче е категорична, че няма да свали клипа и няма да се извини за песента. Тя посочи, че пародира обществени проблеми със своето творчество.

"Никой не ви пречи да снимате порнографски клипове. Осъзнавате ли, че продавате тялото си? Аз съм учител и моите ученици ме посрещнаха с това видео", настоя Тренев пред Bulgaria ON AIR.

"Не съм съгласна, че продавам тялото си. Тук има еротика, има закачка нарочно. Имам вкус и честолюбие. Исках да кажа, че не всичко в попфолка е чалга. Нарочно съм използвала това прекрасно стихотворение. Давам прекрасен пример на младежта", отговори му певицата.

13572 гледания   |  Още видео


83
Още от Образование
Нова специалност в училище: "Хокей на трева"!
Напиши коментар Коментари
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Прекалено много гласност и се дава.Аз не знаех нищо за това момиче до днес. Просто този проект е ужас тя не може да пее! Подминавайте момата с насмешка ,има 5 минути слава и това е.
76
0
 
1
 
! Отговори
Баба То преди 2 седмици
Гладен чалгаджия ???
75
1
 
5
 
! Отговори
РЕАЛНОСТА преди 2 седмици
За съжаление само мацката в студиото е адекватана на ситуацията в България, водещия и даскала се правят, че не виждат реалноста.Първо ГЛАДА е по силен от културата, и второ, вече няма такава държава България, има само територия на която всеки си прави квото иска и кокошкарите го отнасят чат пат за пред медиите.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Така че, нито е открила топлата вода, нито ние имаме право да се възмощаваме или оплюваме хората на изкуството."

Както те имат право, да се изказват и да творят, така и аз имам право, да се изкавам и да давам мнение. Мнението ми е, че това е отвратителна гавра, следователно, никога няма да избера, да чуя тази песен и ще проповядвам същото поведение, на когото мога :)
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И аз я чух днес певачката да казва,че е обесен.Явно го бърка с В.Левски.....Излагация
72
0
 
1
 
! Отговори
Тинейджърите преди 2 седмици
Без и с кавички да не се възмУщават!
71
0
 
1
 
! Отговори
Ужас!! преди 2 седмици
Поучаваме се, а допускаме елементарни грешки.ВъзмУщение!!!!!
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Деградета като тази така се афишират.Иначе няма кой да им обърне внимание.Взимат си 5 минутната "слава" и дотук.Край,пак в калта от която са изпълзяли.
69
0
 
4
 
! Отговори
??? преди 2 седмици
Чалгата е изкуство???!!!
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За малко тук
Поздравления ще кажа Аз.Щом е съумял екипа да направи тази симбиоза между текст и музика.
И какво като е от Вапцаров?Само дано е с уредени авторски права!!!
А Тонито не е първата дето използва умело Класиците ни.Преди години фурията Петра направи Котаците и маците по т.на Гео Милев., Обич по т.Дора Габе!
Така че, нито е открила топлата вода, нито ние имаме право да се възмощаваме или оплюваме хората на изкуството.
Това има право само носителят на авторските права.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баба То:
Пък и стихове пишела??? Как ли звучат "стиховете"? До кой клас е ходила на училище?
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баба То :На тази кифла ще й кажа да прочете биографията на Вапцаров.Да прочете поезията му.И Вапцаров не е обесен, а е застрелян.Много е малко капацитета й.Когато човек иска да бъде известен да прочете малко , поне малко.И с този речник къде е тръгнала да дава интервюта ?
65
2
 
6
 
! Отговори
Кор за Лефски преди 2 седмици
Голям проблем направихте от една песен с откраднат текст!Никой не казва нищо за простотийте на 100 кила,ицо хазарта и други подобни индивиди!
64
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой нямаше да знае за тая"песен" без тая мощна реклама, евала.. пък и голяма работа стиховете са за това да се пеят...и коврите имат чувства, макар и ковренски
63
0
 
3
 
! Отговори
По-пошло е преди 2 седмици
Дори от това,когато излизат и без гащи на сцената
62
1
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 2 седмици
Гаврите се с творчеството , но всичко се връща на този свят!
61
2
 
2
 
! Отговори
Съгласна преди 2 седмици
Браво уважаема Гневна!Само така!Адмирации!
60
1
 
2
 
! Отговори
Хюч преди 2 седмици
Овехнала огризка нагла долна
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако тази певица има грам уважение към българите и българското литературно наследство,ще спре излъчването на този позорен клип,съчетан с безценното творчество на Вапцаров.
58
4
 
11
 
! Отговори
Гневна преди 2 седмици
До Бънди

Уважаеми Бънди, слушайте си чалгите и си се радвайте на даденостите на певачките, но не пипайте Вапцаров. Палячо сте вие. Страхливец, който дращи насам-натам, нищожество, което обижда хора, на които на малкия пръст не може да стъпи. Жал ми е за теб.