Крещене, скубане, шамари... Учители налагат ученици на екскурзия

Прокуратурата е разпоредила предварителна проверка
Обновена: 1 юни 2018 07:03 | 1 юни 2018 07:00, Анисия Иванова
112

Скандал с побой над две четвъртокласнички разтърси Кърджали. Посегателството е извършено от директора и учителка от Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий".

Според разказите на децата – инцидентът станал по време на ученическа екскурзия до София в началото на месеца. Прокуратурата разпореди проверка по случая.

Учениците посетили столицата, тъй като трябвало да участват на фестивал. Вечерта обаче едната от майките получава обаждане от дъщеря си, че няма какво да вечеря.

В резултат на това родителят се обажда на един от учителите и последвал разпален диалог. След разговора с майката, която е колега в училището, учителят и директорката отиват в хотела и намират въпросната дъщеря и нейната приятелка.

"Започват да ги бият, скубят за косите, да им крещят. Свидетели на това стават две момчета. Двете с блъскане са отведени към тяхната стая, където боят и крясъците продължават. Всичко става в рамките на час. Забранено им е да се обаждат по телефоните. На сутринта, по време на закуската, директорката обявява пред всички, че е набила двете момичета", обясни пред Bulgaria ON AIR Илияна Стоянова, майка на едно от битите деца.

Илияна Стоянова решава заедно със съпруга си да се срещнат с директорката. Следва отказ от нейна страна с мотив, че приемният ѝ ден е във вторник.

Съпругът на Стоянова изчаква отреденото време и се среща с директорката, която обаче отрича това да се е случило. Семейство Стоянови се свързват с адвокат и подават жалби към отговорните институции.

Дни по-късно майката подава и втора жалба, в която е посочено, че директорката е използвала "гнусни епитети" спрямо дъщеря ѝ по време на оперативка пред останалите учители.

Директорката на учебното заведение отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR. Прокуратурата разпореди предварителна проверка от полицията. Засегнатите страни дават обяснения в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на комунизЪма имаше страх. Това имаше. Всеки го беше страх от сянката си.Никой нищо не смее да каже. А сега вече не е така и Слава Богу!
33
1
 
19
 
! Отговори
Св преди 5 години
Абе то е ясно че ще става с набиване на обръчи. На тва и да му викаш полиция и да караш по законовия ред - не разбира. То не може да разбере, че ако иска да живее по законите на джунглата - ще си ходи там да живее. Но скоро джунглата ще ходи при него. Ако е баш тарикат (но май е на дребно), да си купи къща в пустинята и да фърля гюбеци. Ние уж живеем стадно, в цивилизация и има логика да има някакъв регламент, ... още от племенните обитания го има ... Питекантропи сякви.
32
2
 
44
 
! Отговори
Някои не протестират преди 5 години
Преди няколко дена, в друг сайт, под известие за същия случай, разказах как няколко мои съученички също по време на екскурзия получиха по един шамар, макар че вече бяхме гимназисти.Бяха се измъкнали от хотела да се разхождат сами след 22.00 ч. Направиха им забележка, но те на другия ден пак. Класната обаче ги чакала във фоайето и по един шамар на всяка! После като се прибрахме класната лично уведоми родителите им, които не протестираха. Момичетата обаче получиха официално наказание "Мъмрене".
31
8
 
10
 
! Отговори
Иско преди 5 години
Турците така си решават проблемите с ритници и кютеци.Не са хубави работи ама все пак днешно време младите са много арогантни!
30
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дивашка територия населена с диваци.
29
19
 
6
 
! Отговори
Бачо Киро преди 5 години
Ми влизаш в колата и сутринта си набарал директора сънен по бели *** в хотела... Помиташ пода на етажа и готово. Ако пък толкова не ти се бие път, вместо да чака вторника, изчаква до колата пред училището...
28
11
 
23
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Малко им е боя - сигурно са седяли на бири и са слушали гиебеците на планета пайнер. Кво са правили с 2 момчета? Искали са да начешат катеричките, добре че учителките са предотвратили това ниЗко деяние. Браво!
27
5
 
12
 
! Отговори
Даскалиците преди 5 години
Шамарчета ще имаза всеки от сърце,за другата година (учебна)тренираме ръце!:)
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте вече даже и собствените си деца не можете да малтретирате, че детето може д асе обади по телефона в полицията и да ви го отнемат и да ви вкарат в затвора.А за чуждите деца, внимавайте, че вече сме демокрация, не знаете какви луди има навсякъде. Аз като знам какъв съм, за другите не мога и да си помисля.
25
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи бият български деца, и веднага други българи се радват.
24
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Запад тези влизат в затвора, за посягане над деца, но тук тролеите в сайта се възхищават, трябвало бой. Типичните комунистически садо мазо.Той комуниста ако не го бият или той не бие, не може.
23
5
 
32
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
В нашия клас имахме 2 - 2,5 зрънца, т. е. софийски гаменчена повтарачи. В четвърти клас учителка ни беше др. Цонева - бивша фронтовачка. Милко-Джапона се опита да се прави на тарикат и Цонева му изплющя такъв як шамар, че другите "зрънца" станаха на секундата кротки като овчици...
22
12
 
6
 
! Отговори
Galipoly1915..... преди 5 години
...Decata ne se vuzpitavat s kutek...a s diplomaciya!...Fizicheskoto vuzpitanie porajda strah...a straha agresiyata!...
21
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на комунизма хората бяха научени да си траят, от страх. то затова и сега България е на това дередже, защото всеки все още си трае. Само младите сега вече не си траят.
20
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата на учителките срещу тази на децата.Напълно възможно е децата да лъжат или да пресилват нещата, сега е модерно да се изтъква, че са ти нарушили правата.Но е възможно и учителките да послъгват. Ако е това, важно е да се разбере дали децата са ги изобличили заради неспазени даскалски задължения, или просто малките хубостници са решили, че могат да постъпват както си щат и това е извадило учителките от равновесие - напълно е възможно и така да е.
19
5
 
46
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Когато бях ученик, ако съм ял мариз в училище, като се върна вкъщи бях по-нисък от тревата и по-тих от рибите. Само родителите ми да разберат че учител ме е шамарил ме чакаше як кютек. В техните очи,щом съм ял бой, значи е имало основателна причина и заслужавам пердах. А сега пръдлитe са като побеснели кyчки.
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да набият турски деца, че после няма да има съгласуване с адвокат, а трябва да се обаждат близките на тая "учителка" и "директорка" в погребална агенция. Турчина не се занимава с адвокати, бие и то лошо. Затова там в Кърджали и "шведите" пред турци не смеят, не минава.За какво ви го пиша това мили българчета? Ами сещайте се.
17
4
 
1
 
! Отговори
Galipoly1915.. преди 5 години
In my Heart a Place....and it,s All 4 you..
16
17
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Няма днешни и вчерашни! Щях да ти предложа да си представиш, че е твое дете, но като стигнах до класическото биеха ни и за тва станахме хора ми стана ясно. Най-обикновен застаряващ (да не кажа стар)........... егоист без деца и внуци. Всяко поколение има своите добрите страни. Това,че са млади не ги прави автоматично лигльовци и наркомани. А за боя е ясно, че много си изял, ама не е трябвало по главата - може би тогава нямаше да пишеш толкова глупости. Така че няма днешни и вчерашни.
15
6
 
51
 
! Отговори
Св преди 5 години
Ми да ги галят ли. Чалгарчета невъзпитани. Снощи щеше да падне блока от едни такива завършващи 4-рти клас лигльовци. Голямо постижение, дано не си останат само с него. Детето ми не можа да спи. На терасата крещяха като обезумели. Чалги до спукване до 2 часа нощес. Нищо не можеш да кажеш на родителя-мутра. Вътре бумтеше баса до дупка. Слушаха класика - песни на Камелия отпреди да се родят. И припяваха със завидна точност думите и ритмите. Предполагам са кършили и снаги в такт с музиката