МОН отчете: Матурата по математика – с високи оценки

Мерките за сигурност на изпитите след 12 клас сработили добре
9
МОН отчете: Матурата по математика – с високи оценки
Снимка: архив, БулФото

Най-високи резултати на матурата по математика от началото на провеждането на държавните зрелостни изпити през 2008 година отчетоха от просветното министерство.

Още по темата
Максималният брой от 100 точки имат 215 зрелостници. С по две отлични оценки са над 5000 дванайсетокласници. На матурата по български език и литература най-добре са се представители учениците от София и Смолян, предаде БНР.

Първенци по училища по традиция са зрелостниците от Немската гимназия в столицата, следвани от тези от Испанската и Езикова гимназия - Пловдив.

"По-високи резултати по български език и литература, по английски език, по география и икономика, по математика. Подчертавам, там е значима разликата", коментира Евгения Костадинова, експерт в просветното министерство за резултатите по предмети в сравнение с миналата година.

Според МОН добре са сработили мерките за сигурност, като има само 16 анулирани писмени работи.

През тази година с по две пълни шестици са 59 зрелостници, а с по две слаби оценки от матурите са 1778.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Legatus преди 5 години
Матуритетните задания стават все по-елементарни от една страна, а формулата за изчисляване на оценката се конструира чак след като се видят резултатите в точки. Ако положението е съвсем трагично - променят формулата и оценките магически се повишават. Лъжем сами себе си - това е.
5
2
 
0
 
! Отговори
Yoks преди 5 години
Bravo....i ako se nauchat da se prizeniavat jivi...idealno!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
......и цени!
3
4
 
5
 
! Отговори
Соня преди 5 години
До Скептична. Пак е същото от 95 точки е 6.00 а от 23 е 3-ка. Просто тази матура е елементарна и всеки на който не му е трудна математиката и би я записал като втора матура много лесно може да изкара 6. И аз миналата година бях по математика и имам 5,85 а по БЕЛ 4,50
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За среден 3.00 се искат 23 точки. Познавам образователните системи на много държави и съм държала няколко международни изпита. Досега не съм срещала офертата: "Минал с под 50%". Познанието на половината материал е минимума, с който човек МИНАВА някак... 50 точки са 4ка... добър?!
1
2
 
8
 
! Отговори
Скептична преди 5 години
Когато аз държах матури през 2012 проверяваща учителка от моето училище каза, че всяка година оценяването е просто по-различен начин. Тоест скалата пада, за да се повишат оценките. Така например ако през 2011 трябват 95 точки за пълно 6.00, то през 2012 ще трябват 92 (примерно, не помня точно колко беше). Явно скалата съвсем се е сринала 6 години по-късно.