МОН отчете: Рекордно високи резултати от матурите

Среден успех по БЕЛ е 4,24, а на втората матура - 4,50
13 юни 2018 08:11, Петя Славова
12

По-високи резултати и на двете матури в сравнение с миналата година. Рекордно високи са резултатите от изпита по математика.
Още по темата

Резултатите от матурите са по-добри по 9 от 14 предмета в сравнение с миналата година. Задоволителна е тенденцията, че и тази година има повишаване на успеха на матурите по БЕЛ. Рекордно високи са резултатите от изпита по математика. Среден успех по БЕЛ е 4,24, а на втората матура - 4,50.

Според експертите много добре са сработили мерките за сигурност. Само 16 преписвачи са хванати в класните стаи по време на зрелостните изпити тази година, съобщава Bulgaria ON AIR.

За сметка на това броят на отличниците расте и то в пъти - 215 зрелостници са постигнали максималните 100 точки на един от двата изпита. През миналата година са успели едва 18 души.

Най-добре на първата матура са се справили зрелостниците в градовете София, Смолян и Пловдив, а на втората – Смолян е изместен от Бургас.

Форматът на матурите трябва да бъде променен от 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
18
 
! Отговори
палача преди 5 години
да им вдигнат заплатите за добри резултати с 300 процента
11
0
 
20
 
! Отговори
нагласено е преди 5 години
Много ясно,че най-добре ще се справят в София.Първо в София се знае какво ще се падне. Иначе можеше да е най-добър резултат във Варна,Стара Загора,Плевен,Русе. Също големи градове, където има зрелостници. Отговорите винаги са изтичали,за една матура по английски помня как хванаха някой от МОН дето казал отговорите и уж го бяха уволнили. Няма нужда от тия матури.И ученици не останаха вече, те ще въвеждат програмиране от 3 ти клас, а в някои училища в София ще учат компютър още от 1-ви.Претенции
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щото всичко е нагласено.Държавата ни умря преди 20 години.И ние сме мъртви,ама още не го знаем и като зомбитата от филмите ни привлича само храната/разбирай парите/
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как имат високи оценки на матурите , учат в университети , а накрая са неграмотни и не могат да напишат едно смислено изречение? Не правят разлика в глаголни времена , не знаят елементарни граматически правила , не могат да построят ясен текст?
8
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питайте учителите как се провеждат изпитите.Всеки директор прави невъзможното дори ,за да има висок успех училището.Тези резултати са прах в очите на хората.Образованието ни е умряло.
7
0
 
33
 
! Отговори
една преди 5 години
САМО 16 преписвачи хванати и рекордно високи резултати....в същото време излизат неграмотни от училище. Но важното е, че резултатите са високи, някой ще получат от мама и тате БМВ, техен набор, други нови ци*и ... и ще се гмурнат в живота. Там обаче няма откъде да се преписва....
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРАМ, 4-ка по български език и литература..... после що има и подобни резултати на изборите. Те не мислят, не анализират, не разсъждават, не им тече мисълта. За какво си говорим..... за 4-ка. А неграмотността вече е норматив.
5
0
 
21
 
! Отговори
:):) преди 5 години
е за какво ми длагате стари вече ноеини, цял ден вчера на всякъде това се говореше...
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъже се вече безогледно и безотговорно!Всички отчитат високи резултати навсякъде,а територията потъва като титаника...
3
2
 
37
 
! Отговори
КОКО преди 5 години
Рекордно високо лицемерие!
2
1
 
30
 
! Отговори
аС преди 5 години
Летвата! Зависи, колко е повдигната летвата!
1
2
 
26
 
! Отговори
Алов преди 5 години
ПО-умни или по-курумпирани. Сами изберете, но в Б-я кене_фа на Европата 2-то е най-вероятното