В СУ пишат за Софроний или управлението на Стоилов

925 са кандидат-студентите, подали заявления за изпита по история
16 юни 2018 10:51, Анисия Иванова
3
В СУ пишат за Софроний или управлението на Стоилов
Снимка: Архив, Reuters

В 9.00 часа в 23-та аудитория в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна кандидатстудентският изпит по история на България за прием за учебната 2018/2019 година. Кандидат-студент изтегли вариант 1 на теста и двете теми, по които избират да пишат явилите се на изпита - "Софроний Врачански - книжовна и политическа дейност" и "България при управлението на Константин Стоилов (1894-1899 г.)", съобщи пресцентърът на СУ.

925 са кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита.

Още по темата

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е приветствала кандидатите с "Добре дошли" и ги е призовала да покажат своите знания и амбиция да станат студенти на 130-годишния български университет.

Тя им е пожелала да зарадват родителите и учителите си, които в този момент мислено са с тях. Деканът на Историческия факултет на СУ и председател на изпитната комисия доц. Тодор Попнеделев е пожелал успех на кандидатите.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит по история на България, са Философия; Социология; Политология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Публични информационни системи; Философия (на английски език); История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; История и политика на Балканите; История и философия; Хебраистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.
С изпит по история на България и с изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалността "Право", а с изпит по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език /по избор/ - за специалностите "Международни отношения" и "Регионално развитие и политика".

С успешно издържани изпити по история на България и с изпит по английски, немски, френски, испански език /по избор/ бъдещите студенти могат да запишат специалността "Европеистика".

С успешно положени изпити по история на България и по английски и френски език /по избор/ кандидатите могат да запишат и специалността "История и чужд език". (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Еееее голяма г а д о с т са и двете теми. Софроний - неразбираем а Стоилов дълбоко неизвестен ... дано хванат поне тройки
2
2
 
1
 
! Отговори
ГЕРБеляне преди 5 години
имали в конспекта въпроси от историята как , защо, къде, от кого и за колко време бе закупен проекта ГЕРБелене, та белена къ чъъък забелване до избелване
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като гледам, с изпит по История може да се влезе във всяка специалност. И всички ще бъдат приети. Само ядрена физика не са включили към дългия списък.Между другото- много хубави теми! Ще е срамота някой да не вземе изпита. Поне малко от малко ще напишат за митарстванията на Софроний.