Директор духа торта, без свещички... За морала в училище

Експерти коментират случилото се в несебърското Оризаре
22 юни 2018 11:30, Петя Славова
56

5455 гледания   |  Още видео

Директорката на училището в Несебърското село Оризаре Красимира Стоянова скандализира с шокираща снимка във Facebook, на която тя държи торта, но вместо свещички, върху нея има поставен изкуствен мъжки полов орган.

Още по темата

По искане на Регионалния инспекторат на образованието в Бургас директорката е подала оставка.

Снимката е направена по повод 38-годишния рожден ден на учителката. Това е вторият случай на неморално поведение на педагог в Бургаско.

В "България сутрин" по темата за ценностите и морала коментираха журналистите Васил Петев и Патриция Кирилова.

"Преди втория лифт на Банско ни трябва втори ценностен лифт. В нашата държава никой не си знае ценностната роля", заяви журналистът Васил Петев пред "Bulgaria ON AIR".

Патриция Кирилова алармира, че подобни случаи се увеличават. Тя коментира, че е въпрос на възпитание, морал и липса на кадри в образователната система.

Журналистката обърна внимание на факта, че се коментира, като според нея това е знак, че хората взимат мерки и обществото ни не е толкова деградирало.

"Социалните мрежи имат огромно значение. Обществото реагира на секундата. Следващия път може да не си позволят такова нещо", каза тя.

Васил Петев добави, че липсата на авторитети е сред причините за подобни скандални случаи: "От високо" се задава този тон. Наша отговорност - на журналистите е да внимаваме в изваждането наяве на подобни личности".

Журналистите в студиото се обединиха около мнението, че трябва да се пишат повече статии, които не печелят толкова висок рейтинг, но са предназначени за интелигентни кръгове. По този начин и гилдията би могла да има принос за повишаване на ценностите в обществото.

"Не трябва да бъде формален начинът на предаване на информацията. Децата трябва да бъдат спечелени, но не бива да се изпада в крайности", каза още Васил Петев.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Моралните норми се отнасят до цялото общество, не само до учителите,учителят учи,семейството възпитава.Кое не е ясно?И що се правим на по-големи католици от папата като фейса е пълен с какви ли не простотии,много по-страшни от това...
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха браво, Регионалния инспекторат е подарил на дирецторката за 38 годишния й рожден ден уволнение. Не знам кой е по-голям мъжки полов член, тоя на тортата или Инспектората. Какъв закон е нарушила?
Цял живот учителка а сега не и остава нищо друго освен да стане секс труженичка. Аз ако съм на нейно място няма да си подам оставката а ще ги съдя до дупка ако ме уволнят.
Вече не ни дават и да празнуваме , мдааа.
36
2
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 4 месеца
Да не би да отклоняваме вниманието, че банкерът Бисер Лазов е натиснат да лъжесвидетелства за КТБ, като премълчава всичко за управляващата партия ГЕРБ и повечето за Пеевски ?
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми напръхнала е госпожата бе.
34
3
 
9
 
! Отговори
Кво толкоз?? преди 4 месеца
Нормално е младите здрави хора да имат личен сексуален живот. Учениците не са били на рожденния ден и това са си лични снимки. Това че селската директорка не е успяла да защити личните си снимки във фейсбук не дава право на тъпите журналисти да ровят в личния живот на нормални хора и да търсят сензация!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ми иска и се на директорката бе ... няма нищо лошо или срамно в това ... но кaто са само пенсии в това село горката директорка само с фантазии си остава.
Вместо някой да я 'успокои', те я уволнили моля ти се ... и после защо изкукват селяните
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
пак ли с тая торта бе,откачихте вече с вашия висок граждански дълг
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А после, Истамбулската Конвенция щяла да им разврати децата на популистите.
30
1
 
12
 
! Отговори
пеги преди 4 месеца
Директор и дама, та дрънка!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До а за

АКО СЕ ДАДЕ ПОСТА ТИ НОМЕР 28 НА АНАЛИЗАТОРИ НА ПСИХИЧНИТЕ БОЛЕСТИ ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ТЕ ИЗКАРАТ БАВНОРАЗВИВАЩ СЕ!

ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ :D
28
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 25
Май един кавал и на теб ти трябва , да не плачеш и завиждаш на даскалката за тортата
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А после, Солунската конвенция щяла дя им разврати децата на популистите.
26
3
 
4
 
! Отговори
а за преди 4 месеца
Теб 25,
Мислимото поведение е аморалното, така ли ? От такива , като теб сме стигнали до тук в Българи.С глупаци НЕ се спори.
Моя максима.
25
3
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 4 месеца
От словоизлиянието ти прозира първичност и некомпетентност. Чест прави на пост 10 , че не ти се впряга.
Много си под *** ъгъл , човече.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До келе ш

НЕМИСЛИМО ПОВЕДЕНИЕ Е ЗА ТЕБ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА МИСЛИШ :D
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе важното е, че ще строим Белене!

Нъл тъй, дрогари и дрогарки?
22
4
 
23
 
! Отговори
Страхил преди 4 месеца
" Ей, сухари. Жената е имала личен празник."
=====================================================

Като е личен празник, защо го качва във Фейсбук ? Там е публично място. Директор на училище, учител, полицай, политик, кмет и т.н., това са публични личности. По твоята логика утре може да качи как дърпа кокаин и как прави тутурутки. И ти ще кажеш, че е лична работа. Лична работа само зад вратите у дома, там ако ще да си прави оргии.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
коригираната дума е терминът д..уха, който не е нито обида, нито нецензурна дума, т.к. става въпрос, както е видно от текста, за свещи на торта. Това децата го правят още на първия си рожден ден, но то и модераторите тук са с ума на български даскал. Може и да са бивши такива някои от тях. Не се изненадвам - като гледам нивото на грамотността им, което е незавидно ниско, може и така да е.
20
3
 
10
 
! Отговори
Бай Шиле преди 4 месеца
Eй такива жени обичам,разкрепостени,да духат,да го правят в задния двор(на къщата става въпрос)Какво заклеймявате жената,нищо ненирмално не е направила!!!
19
4
 
6
 
! Отговори
До "До келеша&q преди 4 месеца
Дано не си учител, че с тази "пълна глава" ще си следващият, който ще *** по торти с интересни притурки и ще се пуска по гащи из фейса.
Освен, че нямаш грам елементарно възпитание /ти няма на какво да научиш ни своите деца, ни чуждите/, не познаваш и закона, който вменява на училището и винаги е вменявал два типа функции-възпитателни и образователни.
Ако имаш поне елементарна грамотност се справи с чл.5, ал.1 от ЗПУВ, който сочи целите на образованието. С повече няма да те мъча.Трудно ще ти е.