Техническа грешка, сгрешени балове на ученици? МОН ги поправя!

Ще има наказани, увери просветния министър Красимир Вълчев
Обновена: 3 юли 2018 18:11 | 3 юли 2018 14:15,
37
Техническа грешка, сгрешени балове на ученици? МОН ги поправя!
Снимка: МОН

МОН съобщи, че ще публикува приемът след седми клас за София до края на деня.

По-рано днес от просветното министерство съобщиха резултатите, но малко по-късно те станаха недостъпни в сайта на МОН.

Още по темата

Близо 60 000 са учениците и техните родители, които тръпнат в очакване да видят резултатите.

По непотвърдена решката на МОН се отнася за учениците, кандидатствали в ТУЕС. За кандидатстване там трябва да се вземе резултатът от матурата по математика с коефициент 3, а в класирането балът на учениците е сметнат с коефициент 1.

Това би обяснило внезапното изпадане на ТУЕС от челната петица на най-предпочитаните столични училища. След корекцията те ще бъдат на четвърто място.

Министър Красимир Вълчев съобщи, че е станала техническа грешка в резултатите на първото класиране след 7. клас в София и се зарече, че ще има и наказани по случая.

"За проблема с класирането след седми клас, нямам пълна информация, тъй като присъствам на дискусията за висшето образование в Народното събрание, станала е техническа грешка и би трябвало това да се оправи. Ще настоявам това да се случи по най-бързия начин", заяви пред "Дарик" министърът на образованието и науката.

Попитан защо се е получила тази грешка в класирането, образователният министър отговори: "Тепърва ще установим. Ще направим проверка и ще има наказани".

Повече информация ще бъде дадена от Регионалното управление на образованието в София по-късно днес.

А по-рано днес началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева обяви на брифинг класирането от първия прием в гимназиите след седми клас в столицата.

Беше представен и анализ, според който минималните балове за прием след 7-и клас са по-ниски през тази година, в сравнение с миналата.

И тази година училището с най-висок бал е Софийската математическа гимназия, следвана от 91-ва немска езикова гимназия и 164-та испанска езикова гимназия.

През тази година Технологичното училище "Електронни системи" към Техническия университет - София пада на 28 място, след като през миналата беше на пето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещастна държава
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
брем плодовете на евро преЦедателствотос некъ дърници не става, не разбрахте ли?
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наместват нечии деца да се подсигурят в елитно училище на първо класиране.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колкото разбирам бала за всяко училище се образува по различни начини, как е възможно тогава да се прави едно класиране, всичко е една голяма измислица. Побъркаха и децата и родителите.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Утре започва подаването на документи за второ класиране а още не са готови с първото!Сега как ще разбера къде съм приета?Браво на МОН-изтърканото клише на народа!
8
4
 
25
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Пак програмистите и чистачките ще са виновни!!!Те и за грешките в матурите програмистите бяха виновни (е, и чистачките).Няма такава държава. В МОН са точно: "... роднина, милиционер, роднина, милиционер, ..."
7
13
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Абе повечето от вас не можете да свършите нищо като хората, обаче сте първи, когато трябва да се лае и да се плюе. Тия, които са объркали нещата са същите готованци като вас. И те и вие съставлявате онези 80%. А когато нискоинтелигетните ви деца дойдат на мястото на сегашните служители, бедна ви е фантазията какви грандиозни гафове ще творят.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От утре се подават документи за второ класиране , а те не са готови още с първото !!!! Сега как да разбера в кое училище да подам ?
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Объркани матури! Объркани резултати! После децата били неграмотни! То всичко почва от горе!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия все се поправят.Кого наказаха за матурите, че аз нещо пропуснах?Щото МОН наказват само някой, който танцува или духа свещи на рождения си ден, но за грешки "горе" не наказва.
3
7
 
5
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Чудо голямо, дали по 3 или по 1 все тая. Не може да се сравнява, защото балът се образува по различни начини.
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеха да вкарат платено за всички и няма нужда от класиране и изпити и матури. Сега ще се избият за държавна поръчка.
1
2
 
25
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Какви наказани?!?Да си подава оставката и снего да си тръгва родата...Няма такава държава дето пак ще е наказана чистачката...