Техническа грешка, сгрешени балове на ученици? МОН ги поправя!

Ще има наказани, увери просветния министър Красимир Вълчев
Обновена: 3 юли 2018 18:11 | 3 юли 2018 14:15,
37
Техническа грешка, сгрешени балове на ученици? МОН ги поправя!
Снимка: МОН

МОН съобщи, че ще публикува приемът след седми клас за София до края на деня.

По-рано днес от просветното министерство съобщиха резултатите, но малко по-късно те станаха недостъпни в сайта на МОН.

Още по темата

Близо 60 000 са учениците и техните родители, които тръпнат в очакване да видят резултатите.

По непотвърдена решката на МОН се отнася за учениците, кандидатствали в ТУЕС. За кандидатстване там трябва да се вземе резултатът от матурата по математика с коефициент 3, а в класирането балът на учениците е сметнат с коефициент 1.

Това би обяснило внезапното изпадане на ТУЕС от челната петица на най-предпочитаните столични училища. След корекцията те ще бъдат на четвърто място.

Министър Красимир Вълчев съобщи, че е станала техническа грешка в резултатите на първото класиране след 7. клас в София и се зарече, че ще има и наказани по случая.

"За проблема с класирането след седми клас, нямам пълна информация, тъй като присъствам на дискусията за висшето образование в Народното събрание, станала е техническа грешка и би трябвало това да се оправи. Ще настоявам това да се случи по най-бързия начин", заяви пред "Дарик" министърът на образованието и науката.

Попитан защо се е получила тази грешка в класирането, образователният министър отговори: "Тепърва ще установим. Ще направим проверка и ще има наказани".

Повече информация ще бъде дадена от Регионалното управление на образованието в София по-късно днес.

А по-рано днес началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева обяви на брифинг класирането от първия прием в гимназиите след седми клас в столицата.

Беше представен и анализ, според който минималните балове за прием след 7-и клас са по-ниски през тази година, в сравнение с миналата.

И тази година училището с най-висок бал е Софийската математическа гимназия, следвана от 91-ва немска езикова гимназия и 164-та испанска езикова гимназия.

През тази година Технологичното училище "Електронни системи" към Техническия университет - София пада на 28 място, след като през миналата беше на пето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската некадърност е спешиалити на съвремието с дълбоки корени от великото "комунистическо" минало!
32
1
 
12
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Малеееей,нямат спирка ,тия!Гаф след гаф,във всяка сфера на живота,а те все в бял костюм,не подават, не приемат оставки!Наглостта е безкрайна!
31
0
 
7
 
! Отговори
ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА??? преди 5 години
МОН-олицетворение на комунистическата номенклатурна корупция! Казвал съм, писал съм и пак ще го напиша-ще бъдете роби не 500, а 5000г.!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ще има наказани, увери просветния министър Красимир Вълчев"Е нали грешката била "техническа"? Техниката ли ще наказвате?
29
1
 
6
 
! Отговори
читател преди 5 години
В Министерството на образованието и науката за съжаление работят най-необразованите.Какво още трябва да се случи, за да се убедим в това!
28
0
 
10
 
! Отговори
10 преди 5 години
Техническата грешка е най-малката на това министерство!
27
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
В това министерство работят такива експерти, че мамата си трака. Поне на две магарета сламата да можеха да разделят
26
0
 
8
 
! Отговори
извън темата преди 5 години
Има наблюдения в много страни на средностатистическото IQ (кефициент на интелигентност). Наблюденията са от десетки години и обхващат стотици хиляди референти. Установено е като факт, че до година на раждане 1975 коефициентът на интелигентност расте, след това намалява. Засега няма ясно обяснение. Освен, че се измерват способности, които се влошават, т.е. намалява това, което се измерва, което се счита за интелект.
25
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Господин "министър",краят на работния ден дойде. Къде са резултатите от класирането? Некадърност и лъжи!? Докога ? И за да ме следите трябва да се регистрирам!? Защо се страхувате толкова?
24
0
 
6
 
! Отговори
копи-пейстър преди 5 години
Кое от двете е вярното:"Това би обяснило внезапното изпадане на ТУЕС от челната петица на най-предпочитаните столични училища. След корекцията те ще бъдат на четвърто място."или"През тази година Технологичното училище "Електронни системи" към Техническия университет - София пада на 28 място, след като през миналата беше на пето."Пак лош копи-пейст. Поне малко мисъл да имаше. ТУЕС и Технологичното училище "Електронни системи" е едно и също.
23
7
 
14
 
! Отговори
СМГ преди 5 години
СМГ В 10 СТЪПКИ1. КАЧВАМ СЕ НА ДЖИПА2. СПИРАМ ПОСРЕДАТА НА УЛИЦАТА ПРЕД СМГ-ТО3. ОТИВАМ ПРИ ДИРЕКТОРА И ВАДЯ 50к4. ОСТАВЯМ СИ ТЕЛЕФОНА6. ДЕН ПРЕДИ ИЗПИТА ПОЛУЧАВАМ ОТГОВОРИТЕ7. ДЕТЕ ГИ НАИЗОСТЯВА8. КАРАМ ДЕТЕТО В ДЕНЯ НА ИЗПИТА С ДЖИПА9. ДЕТО ВЛИЗА С ЛИСТ С ОТГОВОРИТЕ ЩОТО НИЩО НЕ Е ЗАПОМНИЛО10. ДЕТЕТО МИ Е ПРИЕТО, А АЗ СИПВАМ ДИЗЕЛ ЗА 300 ЛВ. ПАЛЯ И СЕ ПРИБИРАМ
22
7
 
5
 
! Отговори
ТИКВО преди 5 години
ТИВКО, СПРИ ДА ПЛАЩАШ ЗАПЛАТИ ЗА ДЪРЖАНИ УЧИТЕЛИ! КОЙТО ИСКА ОБРАЗОВАНИЕ ДА СИ ПЛАЩА. В БГ ИМА ЧАСТНИ УЧИЛИЩА - 200 ХИЛ ЛВ ЗА ГОДИНА СТРУВА САМО.ТИКВО, СПРИ ДА ПЛАЩАШ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИ ЛЕКАРИ. ТЕ И БЕЗ ТОВА СИ РАБОТЯТ НА ЧАСТНО В ДЪРЖАВНИТЕ КАБИНЕТИ. ПИТАЙ СЕСТРА ТИ ДА ВИДИШ, КОЛКО Е БОГАТА И КАКВИ ЛАМПЕРИИ ОТ ОРЕХ ИМА ПО СТЕНИТЕ.ПАРИТЕ ОТ ДАНЪЦИ САМО ЗА *** И ПЪТИЩА ХАРЧИ. ВСЕКИ ДА СИ ТЪРСИ ХЛЯБА И ПАРИТЕ НА ЧАСТНО!!!ТИЯ НЕДОВОЛНИТЕ РОДИТЕЛИ ДА ГО.....л.
21
7
 
3
 
! Отговори
ПАРАТА преди 5 години
МАТУРИ, СМГ, БОЛНИЦИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ДЪРЖАНО-ТОТАЛИТАРНИ ЗАВЕДЕНИЯ И ПРИУМИЦИ СКОРО НЯМА ДА ГИ ИМА.В ТОЗИ СВЯТ АДАМ И *** ИДВАТ НА СЕДМИЯ ДЕН, А $@@ СЪЩЕСТВУВА МНОГО ПРЕДИ ДА ИМА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ. ТОЙ Е ТУК И РАЗДАВА КОРОНИ.КОИ СТЕ ВИЕ, ЧЕ ДА ИСКАТЕ БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ?ДОКАТО ИМА ХОРА, КОИТО ПЛАЩАТ ПОД МАСАТА В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ТАКА ЩЕ БЪДЕ.ПЛАЩА СЕ И АЛГОРИТЪМА СЕ ПРОМЕНЯ В ДВИЖЕНИЕ.МАСОВО ТЪПО УПРАВЛЯВА И ЗАЕМА НАЙ-ВИСОКИТЕ МЕСТА В ДЪРЖАВАТА. ВИЖТЕ ТИКВУН, И НЕГОВОТО БЕЗПЛАТНО УЧИЛ
20
7
 
4
 
! Отговори
БОЙКО БОРИСОВ 2 преди 5 години
Който иска качествено образование си плаща за:- учители, учебници, изпити, сертификати, дипломиКойто иска качествено здравеопазване си плаща в КЕШ за: - лекар, болница, лекарства, консумативи, храна, витамини, рехабилитатори, масажиКОЙТО ИСКА БЕЗПЛАТНО - ХОДИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ!КОЙТО ИСКА БЕЗПЛАТНО В КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА - ПЛАЩА ПОД МАСАТА, НО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ Е ВРЕМЕННО ЯВЛЕНИЕ.СКОРО, ТИКВАТА НЯМА ДА ГО ИМА И ТОГАВА НИ ДЪРЖАВНО УЧИЛИЩЕ ЩЕ ВИДИТЕ, НИ ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА.ЩЕ ВИДИМ ПОСЛЕ КАК СМГ?
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво изобщо можете и в тва министерствео? Да си чешете задн..те и да взимате незаслужени заплати! Задачите по матем. объркахте, теста по БЕЛ също, сега и класирането...
18
1
 
15
 
! Отговори
РИТОРИЧЕН ВЪПРОС преди 5 години
А КЪДЕ СА 120 000 ЗАСЕГНАТИ РОДИТЕЛИ ? ПОНЕ 1 000 ДА ИЗЛЯЗАТ ПРЕД МС ДА ГО УВОЛНЯТ НЕКАДЪРНИКА МИНИСТЪР! УФЦЕ, САМО МРЪНКАТЕ, НА ПЛОШАДА СА МАЛЦИНА! ТАКА ПРОМЕНИ НЕ СЕ СЛУЧВАТ!САМО ЩЕ ВИ ЗАМАЖАТ ОЧИТЕ!
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА! Некадърници! Отменете тая гавра с децата ни! Никви матури за 7 клас!
16
3
 
20
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Жалкото и тъжното е,че родителите са с по-добро образование от "експертите" на МОН. Така е в Тодорживковото време образованието беше на ниво,а при неговия слуга сами виждате какво е...
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чиновник 8Когато объркам нещо или не се справя на раб. си място, ме санкционират или уволняват. Никой не държи на работа некадърници. Освен ако не са "наши" хора. Какъвто си и ти.
14
1
 
8
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Какво и е нещастното на държавата, проблема е в индивидите които я населяват.