От МОН за гафа с баловете на 7 клас: Стават грешки! Да не търсим кой, а защо!

Работим с 9000 деца, обработваме 149 883 желания, обясни експертът Камен Радев
4 юли 2018 12:14,
68

Само няколко часа, след като станаха публични резултатите от класирането на учениците след 7 клас, образователното министерство ги свали от сайта си. Оказа се, че е станала техническа грешка при формирането на бала при група училища.

Вместо да се утрои, оценката по математика е била взета само веднъж. Министърът на образованието Красимир Вълчев обеща, че ще има наказани и обеща до няколко часа резултатите да бъдат поправени и качени отново.

Още по темата

"Преживяхме доста емоции вчера. Държа да обясня, че работим с 9000 деца като най-голямо регионално управление. Обработваме 149 883 желания на деца, кандидатстващи за 385 паралелки. Възможно е да стават грешки! Комисията по външно оценяване се състои от 25 души. Тези хора са работили 4 месеца, за да осигурят провеждането на НВО и всички неща, необходими за кандидатстването по-късно", подчерта председателят на Комисията по външно оценяване Камен Радев в студиото на "България сутрин".

По думите му хората, работещи върху електронната система за кандидатстване, са професионалисти в своята сфера.

"Всички неща се случват в компютъра. Има комисия, която вкарва резултатите, след това друга комисия ги проверява, а след това има нова проверка. Накрая аз правя финалната проверка. Информацията минава през погледа на близо 10 души. Не знам как е станала грешката", уточни Радев.

Според него в момента не е важно да се търси кой точно е сбъркал и е допуснал грешката, а как и защо е станала тя.

"В момента, в който пуснахме класирането, започнахме да правим анализ и видяхме, че има грешка. Това стана още преди да бъдем сезирани от родители. Веднага блокирахме показването на резултатите и направихме обстойна проверка. Не мисля, че грешката по някакъв начин вреди на имиджа на образователната система", обясни още председателят на Комисията по НВО пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
ИИИ преди 5 години
Самият той е една голяма грешка!
64
0
 
0
 
! Отговори
затвор за министъра преди 5 години
Деца от 7 клас пострадали от матура по математика преди години имаха трайни нелечими увреждания на телата и съзнанието.Подобни по остри имаха деца отличници..облъчени от видео педофилски камери с цел блок съзнание и памет бяха успели да решат задачите.
63
0
 
0
 
! Отговори
аман от терористи преди 5 години
за първи път у нас засякохме дигитално видео терористични камери в сградата на Интерпред 1985 година.Ползваха ги за трайно блокиране и увреждане на неудобни търговци и официални лица с цел тежки диверсии срещу НРБ.Пострадали от няколко минутно облъчване се лекувахме месеци наред далече от подобна техника.
62
0
 
0
 
! Отговори
Ликвидация на МОН преди 5 години
НАгли престъпници на власт в София увредиха милиони деца с дигитално холограмна видео терористична техника.Особенно вредна е тази техника при реални условия .Позволява индивидуално следене ,блокиране и увреждане.Децата прецакани от терористи и масови убиици по време на матури се лекуват исключително трудно години наред. Искаме арест за министъра /МОН и други нагли престъпници увредили децата с камери въпреки изричната ЗАБРАНА НА ЗАКОНА/чл32,чл29 и чл 28 от КОнституцията
61
0
 
0
 
! Отговори
Anonimus преди 5 години
Отново тиражирате невярна информация за истинското място на ТУЕЕС в тазгодишното класиране.. Вярно е, че не е пето като миналата година, не и двадесет и осмо , както вие твърдите. То е ... ЧЕТВЪРТО!
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да се премахнат матурите,внасят допълнителен всмут и на края нищо не става!!!!Процъфтява частният бизнес на гърба на родителя!!!!Всяка година промени,промени и не виждам смисъл!!!Децата на края няма да искат да отидат на училище!!!Защо мълчим???
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да де, като администрацията прави грешки - няма виновни.Когато е гражданина - скъсват му задни.ка.Днес слушах една супернагла по радиото - не отговаря на въпроси, нямало ощетени, през цялото време "чакайте да обясня колко сме работили" и т.н. Че комисията била в "инфарктно състояние".Ми научете се да работите ***! Парази/ти недни!
58
0
 
1
 
! Отговори
boby преди 5 години
Ето кой ще е бушона значи. А истинските виновници за това постоянно да има хаос и грешки пак ще се измъкнат сухи...
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя причината е в кадрите. Затова е важно колкото "защо", толкова и "кой"!
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как няма да търсим "кой"?Моделът ТОЙ е най-вредният за България. И ТОЙ трябва да бъде намерен и тутакси изритан от мястото, което заема!
55
2
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Истински IT няма да допусне такова малоумие.----истинско IT под 2000 лева нетно в софия не си прави труда да дойде интервю даже. И това са НАЙ-НИСКИТЕ заплати. За сериозни приложения - java, .NET и т,н, заплатите вече са 5000 - 10 000 нетно !!!! можеш си представиш кви са им ай-ти-тата щом са се навили да рботят за 1000 -1200 лева. Бруто !Проблема с кадрите в публ. сектор е ОГРОМЕН. Затова и повечето са некадърници и връзкари там. И резултатите се виждат. Щото все пак някой трябва да бачка?!
54
0
 
9
 
! Отговори
malart преди 5 години
А те първосигнално почнаха - "Ще има наказани". Все виновни търсим, а не причината.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какви IT-та са точно тези? Дори на ексел може да се посправи човек, вярно калпаво, ама ще стане и то точно. Истински IT няма да допусне такова малоумие.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия отговорни институции нещо много лежерно взеха да го раздават!Това не е кой знае какво, онова не е голям проблем, не знам си какво, до утре ще го оправят... как я смятат тая работа?
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 9 хил. деца не можете да се справите, а някога как са се справяли с МНОГО повече? И то без компютри?!Оправдания, обяснения, а гафовете един след друг. Тия и нищо да не правят, пак ще се издънят.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Стават грешки! Да не търсим кой, а защо!"ДА НЕ ТЪРСИМ ВИНОВЕН, А? ТАКА Е НА ДЪРЖАВНАТА СЛУЖБИЧКА. НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН. ЩОМ СЕ СТИГА ТО ТАКЪВ ГАФ, ЗНАЧИ НЯКОЙ ИЛИ НЯКОЛКО ДУШИ НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА, ЗА КОЯТО ИМ СЕ ПЛАЩА С МОИТЕ ПАРИ. АЗ ИСКАМ НЯКОЙ ДА ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА. И АКО Е НАКАДЪРЕН, ДА ИЗЛИЗА НА ПАЗАРА НА ТРУДА И ДРУГ ДА ЗАЕМЕ МЯСТОТО МУ.
49
0
 
3
 
! Отговори
Миро преди 5 години
Като се запитаме ЗАЩО, ще стигнем до КОЙ! Защото КОЙ, ако не ГЕРБ!!!
48
0
 
14
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
10 души правили проверки, накрая - груби грешки.Всичките тези комисии освен заплатите си са взели и тлъсти възнаграждения за тези проверки, за които нямат капацитет.
47
0
 
11
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ И "КОЙ", защото очевидно не е способен да си върши работата и трябва да се смени с качествен човек?
46
0
 
15
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Председателя на ГЕРБ - пожарникар.Зам. председателя - едва завършил помощно училище физкултурник.Чиновниците и те тройкаджии .......................... КАКВО УПРАВЛЕНИЕ ОЧАКВАТЕ?БЕЗГРЕШНО?