Пъпки, дерматит... Как деца влизат с предимство в забавачки?

Сигналът за неправомерно приемане в ясли и градини - в прокуратурата
11 юли 2018 09:20, Петя Славова
53

В прокуратурата е внесен сигнал за търсене на отговорност от директори на детски ясли и градини за неправомерен прием на малко над 4 хиляди деца. Това съобщиха от Инициативния комитет за качествена образователна система. Според тях тези деца са приети с предимство, без да са имали право на това.

Според инж. Васил Николов от Инициативния комитет цялата статистическа информация е взета по законен път от Столичната община.

Още по темата

А какво сочат данните - над 4000 деца са записани в детските градини неправомерно - 960 деца са без диагноза, а 3097 са с диагнози, които не влизат в списъка с такива, които дават предимство. 1653 от тях - атопичен дерматит.

"Реално тези деца са приети незаконно, а фактически се водят с предимство пред останалите, което не трябва да е така. В същото време, когато се обърнем към директорите на детски градини и ясли, вместо да потърсят решение на проблема, те се превръщат в адвокати и оневиняват грешката", отбеляза в "България сутрин" инж. Николов.

По думите му проблемите в сферата се задълбочават и е крайно време Столичната община да направи работна група, която да потърси решения.

"От предстоящия прием също има деца, вече приети неправомерно. Това трябва да се промени и да се спазват наредбите. Има деца, приети с най-безобразни диагнози, които не влизат в самия списък. Не може да се очаква да се даде предимство на деца с пъпки и други подобни диагнози", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
36
 
! Отговори
Истината преди 5 години
До Анонимен 26Не, дрогарю!При ПСЕВДОдемокрацията и при ПСЕВДОпазарната икономика е така.Що не е така в Дания или Швеция, примерно?ДЕМОКРАТИЧНИ, КАПИТАЛИСТИЧИСКИ и СОЦИАЛНИ ДЪРЖАВИ?
27
1
 
50
 
! Отговори
Стига глупости преди 5 години
Като всичко в държавния сектор в България - или имаш "твой човек" или "кихаш нещо" иначе много трудно се получават нещата.
26
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Не другарю! При цоциална държава е така! Не сме били социална държава? То не са детски, то не са помощи, то не е майчинство и отглеждане на дете до 2 години, то данъкоплатците трябва да гледат дето на всеки. Той да си пуши цигарите по заведенията. Като нямаш пари, няма да раждаш деца!
25
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо настръхвам. Да обявяваш детето за болно, а то да не е. Не предизвиквайте съдбата , хорааа !!!!!
24
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може дете което е болно или често боледува да е с предимство в детските градини? Ако наистина е такова трябва да има специализирани детски заведения за да могат да се грижат за него. Аз не искам да има болни деца в групата на моето. Едно като кихне и докато не мине вируса през цялата група няма спиране.
23
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията и пазарната икономика е така - няма места в детските ясли и градини, а и в училищата и си плащаш, за да може детето ти да го приемат без ред.
22
2
 
45
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Платете ми 1000 лева и детето ви ще получи дерматит и ще го приемат.
21
3
 
41
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Дете с пъпки. Какво ще търси в детска градина, то ще зарази останалите. Ха, Ха,Ха и това ми било диагноза за предимство пред останалите.
20
0
 
42
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До sКакво ме интересува какво има в Германия и какво няма.
19
2
 
40
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
До КЕКСНе е точно така защото всеки работещ родител взима точки за това.Без тях много трудно ще те приемат.
18
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3 Хора.които дрънкат глупости и нищо не правят не са наред с главите.Всъщност точно тези,които правят деца са най-важни.
17
6
 
70
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
Ами проблемът с недостига на места в ясли и градини лесно може да се разреши, ако децата на трайно безработни и неработещи домакини не се допускат в детските заведения, защото всъщност те нямат нужда от тази услуга - има кой да гледа децата. Като започнат работа - тогава. Половината ми комшийки не работят, защото не искат и не си търсят работа, но децата им са в градини и ясли, докато колежки в същото време плащат луди пари за гледачки, защото ходят на работа.
16
5
 
33
 
! Отговори
s преди 5 години
До АнонименВ Германия няма предучилищно образование, каквото съществува в България.
15
4
 
58
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието не можете да живеете без да участвате в схеми и далавери. Ако трябва да играете по правилата, се побърквате.
14
2
 
37
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До Анонимен 15Ами ако родителите работят в малкото останало производство и ходят на смени, защо да не ползват такава?!
13
2
 
49
 
! Отговори
Олег преди 5 години
До ВарнаТя Варна сякаш е построена, за да предизвиква проблеми за гражданите си.Кое му е наред на нещо във Варна? Да не би блъскането на половината град в 148 да е нормално? Да не би днес да е първия работен ден на синя зона да е нормално? Продаването на карти за градския транспорт на всички в рамките САМО на една седмица, която важи твърдо за следващия календарен месец да е нормално? Цената от 45 лв за една линия нормална ли е, когато в София е 50 лв за всички линии + метро?
12
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, какво бихте казали, за денонощни детски градини, в който можеш да оставиш детето си пп-всяло време на денонощието ? Бихте ли я ползвали ?
11
2
 
47
 
! Отговори
Варна преди 5 години
А там където живея аз в централната част, 90 % са приети деца на живущи в крайните квартали на града хора с връзки и с комплекси !
10
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е много по-дълбок. Как е в Германия. Майките с почасова заетост. Градини и ясли, целодневни и до обяд. Според нуждите. Майки сертифицирати да гледат деца вкъщи срещу заплащане, родителски обединения, градини към фирмите. В България дай да строи за милиони градини, а хиляди деца могат да бъдат отглеждани подобно на Германия. В България се предлага 1 вариант само.
9
3
 
34
 
! Отговори
Нацията умира преди 5 години
До Анонимен 8Не си прав гей и лесбийските бракове са най-най