Ученици с трета авторска книга. Този път - за любовта!

Децата казват "не" на агресията в училищата
Обновена: 12 юли 2018 20:53 | 12 юли 2018 20:53,
2

Четвъртокласници от столичното 105-то училище "Атанас Далчев" написаха третата си книга, наречена "Ключът към щастието". Техните произведения са посветени на любовта и приятелството, а всичко това се случва на фона на все по-честите случаи на агресия в българските учебни заведения.

Не бихме могли да кажем, че случаите на агресия между учениците са органичени само в големите училища. Последните инциденти са в малки градове, а възрастовата граница на агресивните намалява все повече. Как дойде идеята за създаването на тези малки книжни оазиси в българската действителност - в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR гостуват Румяна Тунчева - преподавател в столичното 105-то училище, както и две от децата.

Какво стимулира учениците да пишат на подобни сериозни теми?

"Децата сами избират за какво да пишат. Темите се избират чрез гласуване и винаги са общочовешки и значими.", коментира в предаването Румяна Тунчева.

По думите й освен това, писането на книги коренно променя и начина, по който децата учат. Как се ангажира вниманието на учениците и какво ги стимулира да хванат химикала, вместо мобилния телефон?

"Децата се чувстват социално значими, полето им за изява се разширява, самочувствието им расте.", сподели преподавателят от столичното 105-то училище.

С такъв тип инициативи децата развиват социални умения, работят в екипи и се опитват да стигнат до общо мнение по спорни въпроси.

"В работата по подготовката се включват и по-стеснителни ученици, децата развиват и организационни умения.", коментира още класният ръководител Румяна Тунчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Похвално е! Творческо мислене, екипна работа. Добре е децата да се научат да защитават теза. Макар да мисля, че са далече от необходимото знание, насоката е добра и достойна за поощрение!
1
2
 
9
 
! Отговори
Преди и сега е така преди 5 години
Децата писали , даскалиците уйдурдисали , директорката прибра парсата.За децата славата.