МОН с наказания срещу родителите!

Глоби и още сериозни мерки, ако децата не учат
23 юли 2018 21:52,
27

Обмислят се още по-тежки наказания за родителите, чийто деца не са записани на училище, в това число и по-тежки от глоба, каза заместник-министърът на образованието Деница Сачева.

Тя обясни, че това е само една от сериозните мерки, които МОН замисля. Става дума и за промяна в НК, посочи тя.

В същото време амбицията на МОН е процентът на отпадащи ученици от 12,7 сега да спадне до 11 процента до две години, каза още Сачева.

Ведомството вече говори с НАП да събира глобите от родители, които са санкционирани.

Директорът на 119 СОУ Диян Стаматов е на мнение, че трявба да има по-сериозна реформа в образованието. Така например трябва да още по-бързо да се въведат дигиталните технологии.

Първата крачака с електронните учебници е направена, но трябва още, смята Стаматов, съобщава Bulgaria ON Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
16
 
! Отговори
Глоби и сериозни преди 5 години
мерки?Как ще стане това?Ще изискаме от Италия да санкционира малолетните работничета във фермите ли? Или ще искаме да ни пращат оттам данни за родителите им?Шегата настрана, но като прочетох какво е заплащането на мъж, жена и дете от ромски произход там, се запитах защо тези хора не се възползват от възможността да получат по 10 дка за обработване тук и не работят за себе си?Запитах се и на каква сума възлизат помощите, които им се полагат у нас и които те си взимат, когато се върнат?
2
1
 
10
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Трябва да се направи и първа крачка към въвеждането на автоматична проверка на статиите тук.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само вижте в 109 оу, в София, какъв нещастен парашутист е директор, даже мяза на ушева работа, плюс ***. Тоя тъпчо не успя за две години, да въведе контрол на достъпа,но се отчита на банкянския еднокнижник и го гъделичка по макарите.