Промените за седмокласниците – решени!

МОН съобщи новото при Националното външно оценяване
30 юли 2018 17:45,
6
Промените за седмокласниците – решени!
Снимка: Bulfoto, архив

Министерството на образованието и науката (МОН) оповести новостите при Националното външно оценяване (НВО) за 7-и клас през учебната година 2018/2019.

Запазва се продължителността на изпита от 150 минути. Но той ще започва в 9.00 часа вместо в 10.00. Учениците, които ще са 7-и клас през предстоящата учебна година, са първият випуск, който е обучаван по новите програми и за който важи в сила регламентът, според който външното оценяване измерва знанията в целия прогимназиален етап.

С цел обаче да не се създават притеснения у родителите и учениците, от МОН са решили изпитът по Български език и литература в частта литература да включва само произведения, изучавани в 7-и клас.

Учениците, които ще завършат 7-и клас в учебната година 2019/2020 ще полагат изпит върху произведенията, изучавани в 6-и и 7-и клас.

Децата, които завършват 7-и клас в учебната година 2020/2021 ще държат изпит върху произведенията от 5, 6 и 7-и клас. Това е с цел поетапно въвеждане на новите учебни планове, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
D. преди 5 години
До държавен изпит ли е?Освен това, че ромските деца не могат да говорят правилно...тази година в град като Варна се оказа,че учителките които проверяваха работите по БЕЛ не могат да говорят правилно. Много от тях говореха в изцяло мъжки род .....страшно е .
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е изобщо да не се учи.Само ритане и чалга музика е нужно. Училището трябва да само по желание на учениците нали сме демократично общество трябва всеки да избира сам.Учениците сами трябва да избират какво и кога да го изпитват.Това трябва да промени Мон.
4
2
 
15
 
! Отговори
държавен изпит ли е? преди 5 години
Вие от МОН в час ли сте? Това дето ще карате от следващата година децата да развиват тема от материала включващ 5-6-7 клас си е лудост!! Да не ви е държавен изпит в СУ, това е само да влязат в средно училище.В България, ромскииите деца дори не могат да говорят правилно на български, какво остава да четат и пишат.Много учат в чужбина, защо тормозите малкото деца останали в България? До 5 години ще има ли и учители, защото повечето са пред пенсия затова да помисли МОН. А Защо да се учи до 31 юни?
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тишината в спалнята ражда безумия!"-цитат на българския политик Румен Петков.Днес с учудване научавам,че в Една от ПРиродоматематическите гимнации в странат,ако не се лъжа в 10-ти или 11-ти клас,се увеличават от 2 на 4 часа седмично,часовете по История,за сметка на часовете по Математика?!Не че имам нещо против Историята,ама това би подхождало на друг вид профилирано училище!Та си викам,наистина ли на всички в МОН са толкова задрямали или на всички в спалните витае гробна тишина?
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости говориш.Да не би, ако не знаеш буквите и цифрите в първи клас ще успееш да преминеш в по-горен клас или пък ще ти е по-лесно да пишеш (четеш) или да решаваш задачи?
1
2
 
20
 
! Отговори
33 преди 5 години
Много сериозни промени-почти фундаментални!Да ги препоръчаме на ЕС и Западните балкани!В кое училище и университет се дипломират с изпит върху целия материал през годините на степента на обучение-в никое!Поощрява се там креативността с разработване на проблеми,дипломни работи,практически разработки, а не зубренето е паметта!Тези чиновници учили ли са някога педагогика и педагогическа психология!?А удължаването на учебната година за 7-ми клас до 30 юни е пълна безсмислица-изпитите са минали!Родит