Три медала от Лисабон – от младите ни физици!

Учениците разказват пред Bulgaria ON AIR за постиженията си
31 юли 2018 13:30,
8

Преди броени дни в португалската столица Лисабон завърши най-голямото състезание - Международната олимпиада по физика. В надпреварата участваха над 400 ученици от 90 държави от целия свят, сред които и България.

Тази година физиците ни добавиха още 3 медала и 2 почетни грамоти към постиженията си. Към 2018 г. българските ученици са спечелили общо 122 медала (14 златни, 40 сребърни и 68 бронзови), както и 61 почетни грамоти.

"Нашият отбор няма участник без някакво отличие. Всяка неделя посещавам школа по физика. Една седмица се готвя на подготовката на разширения национален отбор, също така се подготвям сам вкъщи.

Предпочитам науката и научния метод. Потвърждаването или отхвърлянето на хипотезите ни е единственият начин да си обясним света, останалото са празни приказки", отбеляза един от финалистите на олимпиадата Георги Александров.

Ръководителят на отбора ни по физика Мирослав Абрашев подчерта в "България сутрин", че постиженията на нашия отбор не са случайни или плод на някакво чудо.

"Ние сме върхът на един айсберг. Това е стройна организация под шапката на Министерството на образованието. Подготовката, която трае 2 седмици, се провежда последните години в център на ул. "Жолио Кюри" в София.

Държавата ни плаща билетите за олимпиадите, тъй като понякога те се провеждат много далеч. "Америка за България" също ни спонсорира", обясни Абрашев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Много им се радвам на децата.Желая им щастие, успехи и да са щастливи.Да продължават в същия дух.Респект към учитeлите, имаме читави хора въпреки политиците!Дай боже повече учени, физици, математици, астронавти, програмисти.
6
1
 
7
 
! Отговори
www преди 5 години
Отново гледам резултатите и коментарите за подготовката и отново ми се реве. Защо?Ами защото отново виждам преса върху децата и липса на каквато и да е подкрепа от страна на държавата. Не е работа на фондация "Америка за България" да спонсорира тези мероприятия, а на едно от родните министерства, при това доста по-щедро. Е, после нека не се сърдим на децата, когато масово емигрират!
5
1
 
12
 
! Отговори
хххххх преди 5 години
До РуменигеТи *** ли си? Момчето е показало знания, това че ти искаш да е с тънки вежди и целия епилиран като твоите чалга идоли, си е твой проблем.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 participants, 5 gold: India shines at Physics Olympiad
3
1
 
20
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Това е новина. Поздравления за отбора и техните учители !@!@!@
2
18
 
5
 
! Отговори
Дреме ми! преди 5 години
За млади или стари физици,пиротехници и прочие - както и на вас...
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата пръска милиарди евро за частни уроци и после са безработни и принудени са да емигрират.