Медалист по химия: Обичам математика, хоби е рисуването

Българските ученици с пълен комплект медали от Олимпиада в Чехия
Обновена: 6 авг 2018 13:52 | 6 авг 2018 13:45, Анисия Иванова
16

Българските умове донесоха пълен комплект медали от юбилейното 50-годишно издание на Международната олимпиада по химия в Чехия. Състезанието се проведе в края на юли. В надпреварата тази година премериха сили над 300 ученици. България бе представена от четирима ученици.

Това е шестата ми международна олимпиада, разказа златният медалист Петър Христов пред Bulgaria ON AIR.

"Миналата година спечелих отново златен медал в Тайланд. Винаги залагам на теорията при решаването на задачи. Искам да продължа да се занимавам с химия, приет съм в Стамфорд. Участието на 50-годишния юбилей носи особен престиж", сподели Петър.

Младежът е 11 клас в СМГ, интересът му към химията се появява в 10 клас. Освен математика и химия, разтоварвам се с рисуване, това ми е като хоби, преди време мислех да кандидатствам архитектура, признава той.

В студиото на "България сутрин" ръководителката на състезателите ни доц. Донка Ташева отбеляза, че тази година всички ученици са се представили много добре.

"Към всяко дете подхождаме индивидуално. България участва в Международната олимпиада по химия още от 1964 година. Догодина олимпиадата е в Париж. Химията е навсякъде около нас", посочи още тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се маха докато още не са му убили желанието. Баба Донка с нищо не може да му помогне във факултета. Иначе ще слуша "уморени" от науката хора, ходещи от 9 до 5 на работа и чудещи се какви икономии да направят, ако си купят реактиви от "Жълтия магазин" и си ги пречистят.
12
0
 
3
 
! Отговори
до мхм от до 8 преди 5 години
ей много смешници в тая държава, добре че се махнах там, дето зубрачите са на огризките от кофата и само иновативните имат работа в научните среди.
11
2
 
7
 
! Отговори
мхм преди 5 години
До до 8 Вземи ти да зазубряш химия да видиш колко лесно се зазубря и тогава давай акъл за иновативните неща! Май всички драскачи тук сте като Боко- еднокнижника...
10
5
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
ами и 600 лева са ти много, ако не можеш да измислиш нищо ново и иновативно, то да зазубриш измисленото последните 2000 години, не е толкова трудно, ако имаш следна интелигентност и търпение да се занимаваш с това. така, че не разбирам, логиката ти.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност проблем за младежи като това момче тук са точно батките и кифлите и тем подобни. Трудно ги оставят да виреят. Затова съветите да си хваща багажа, дорде е време, звучат напълно приятелски на фона на оределия ни народ.
8
3
 
10
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Да отиде в БАН за 600 лв заплата сега.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Математиката не е за да я обичаш а за да я разбираш. Жена ти е за да я обичаш, дори да не я разбираш.
6
12
 
4
 
! Отговори
:) преди 5 години
Много хубаво, че е взел награда по химия.А ако ги надупи колежките по химията, нищо чудно да вземат награда и по биология. :)))
5
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИПИЧЕН СОЦ - ХИМИЯ, МАТЕМАТИКА, ПЕЕ, РИСУВА, БЕРЕ ГЪБИ И НАКРАЯ НИЩО.
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българи откриха най-простото химично съединение и си го направиха премиер.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СТЕПЕНИТЕ НА РАЗВИТИЕ НА ЛИЧНОСТТА 1. Многостранно развита личност.2. Всестранно развита личност.3. Все по-странно развита личност.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на тия момчета и момичета. Хубаво е да се знае че има и интелигентни и умни хора все още. Не само батенца, батки и производните им прости организми
1
6
 
18
 
! Отговори
KALki4 преди 5 години
Братле, по дорбе изчезвай... Не се хаби за тази умряла държавица!