За по-леки раници: 3 млн. за ученически шкафчета

В тях учениците ще съхраняват учебници, помагала, екипи
20
За по-леки раници: 3 млн. за ученически шкафчета
Снимка: архив, БулФото

С над 2.8 млн. лв. лева ще бъдат закупени 111 хиляди ученически шкафчета от 588 общински училища.

В тях учениците ще могат да съхраняват учебници, екипи за физическо, лични вещи и др. Този модул бе въведен като една от мерките за олекотяване на ученическите раници.

Със свое решение правителството осигури общо около 5.6 млн. лева за дейностите по Националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", одобрена през 2018 г.

Около 320 000 от тях се отпускат за ремонт и оборудване на учебни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на 8 училища, както и за осигуряване на учебни видеофилми и софтуерни продукти.

С над 1.6 млн. лева пък ще бъдат закупени уреди, прибори, пособия, реактиви и други консумативи за  експерименталната работа по биология, физика, химия в VII и в IX клас за 1879 общински училища.

С друго решение на правителството България предоставя 539 060 лева по линия на официалната помощ за развитие към международни организации. От началото на годината страната ни е предоставила такава в общ размер на 4,1 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Неграмотници в това министерство бол,проблема в много по-голяма степен са неергономичните чинове,които водят до гръбначни изкривявания ,отколкото раниците ;) !!!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лилоЕ само рзносването на комплектите за одобряване колко струва да знаете....
18
5
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
крайно време беше. но, ако бсп беше на власт, шкафчетата щяха да са без пари - една другарката за това се бори :)
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой приятел на власт с мебелна фирма ще получи едни пари.
16
1
 
7
 
! Отговори
Някой гербераст преди 5 години
с мебелна фирма е решил, че иска да почива на майната си в края на годината, ама освен със семейството, и с тъщата и с любовницата, настанени в различни хотели, разбира се. Ей така се е стигнало до сумата от три милиона за сандъци.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо ги разнасят тези учебници?
14
2
 
7
 
! Отговори
НИЕ ОТ ГЕРБ преди 5 години
А БЕ, З МИЛИОНА САМО, АМА КОЙ ТИ ГИ ДАВА.ЩЕ ГИ ПРИЛАПАМЕ И ТЯХ.
13
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До дедоАко продължаваш да разсъждаваш по този начин ще се наложи на стари години да ходиш да работиш в Германия за пари с които да купуваш комплекти комплекти комплекти учебнициПроблема е че даскалите ги мързи.По лесно е:Отворете помагалото на страница 16 и решете задача 4.Вместо това може просто да напише задачата на дъската и децата да я решат.Дедо едно време с помагала ли се изучи
12
2
 
4
 
! Отговори
дедо преди 5 години
До шматкагръбчето и здравето на детето ми е по-важно от някакви си пари
11
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До дедоДедо ще дойда при тебе да ми дадеш пари за 33 комплекта учебници.Дано вземаш голяма пенЦия
10
0
 
15
 
! Отговори
лило преди 5 години
В белите държави децата махат учебниците и излизат от класните стаи, а ние имаме 20 издателства, които да смучат държавна пара
9
3
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
И тука герберите ще поукаднат ..
8
0
 
5
 
! Отговори
tyo преди 5 години
Осигурили пари за шкафчета, а средства ще получи училище, което предложи най-голямо съфинансиране. Яка помощ
7
1
 
3
 
! Отговори
дедо преди 5 години
ето 2 решения- купуват се втори комплект учебници за да има и в шкафчето и в къщи- един вариант на учебници на хартия за вкъщи и един дигитален за в училище- печатат се учебници със съдържание по срокове - математика 7 клас 1-ви срок и математика 7 клас 2-ри срок и така с останалите учебници и помагала
6
4
 
8
 
! Отговори
Курцио преди 5 години
МалоумнициШкафчетата ще изкарат точно 1 годинаПравено е вечеСрещу пуберските хормони нищо не устоява!Само че, нали трябва да се усвояват пари?Като с копчетата по светофарите на КРЪСТОВИЩА/където от тях няма смисъл/Боколандия:-DDDDDDDDDDDDDDD
5
0
 
9
 
! Отговори
dedo преди 5 години
отивам да си създавам дърводелска фирма... :)
4
0
 
19
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 1Явно нямаш ученикКак точно ученика ще си подготви домашните ако учебника му остава в училище.Как ще си научи уроците или реши задачите.Проблема е в безбройните ПОМАГАЛА и колкото децата са по малки торкова повече помагала имат.Махнете помагалата.Ако един учител не умее да предаде разбираемо материала само от учебника ч.еп за зеле не става от него
3
1
 
9
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Всичко ново е добре забравено старо ! Европа говори за връщане на наборната служба , а точно запада я отрече и ни накара да я премахнем ! Искат лекари по училищата , а то имаше лекар , сестра и кабинет !
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ясно е, че шкафчета няма да има. Или ще отмъкнат парите или шкафчетата ще бъдат полусчупени и ще ги дочупят. Да върви оборотът.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учебниците да остават в училище и всяко дете да има в училище шкафче, беше програма още от времето на академик Сендов 80-те години на миналия век.И сега, милионите, които са ги дали на мебелни фирми и посредници, ще се отчетат в графа "разходи за образование".