Проблемите в Студентски град: Хигиената, мизерията и плащането кеш

Къде са и критериите за хубавите стаи и покъртителните условия?
52
Проблемите в Студентски град: Хигиената, мизерията и плащането кеш
Снимка: Булфото, архив

Хигиената в студентските общежития и липсата на онлайн възможност за плащане са едни от основните оплаквания на студентите.

Те имат забележки и по отношение на процедурата за кандидатстване, одобряване и настаняване в общежитията на Студентски град.

"Обновили са сайта, но всяка година трябва да подаваме едни и същи документи, което затруднява цялата процедура и е напълно излишно", обясни пред БНР Дарина Христоскова, студентка в СУ "Св. Климент Охридски".

Татяна Йорданова  се оплака от друг проблем.

"Принудени сме всеки месец, за да платим наема си, да се редим на дълги опашки в работно време. Няма никакъв алтернативен начин за плащане", каза тя.

Освен това студентите смятат, че няма никакъв критерий, по който се настаняват те в общежитията – за едни имало хубави стаи, а други били настанявани при покъртителни  условия.

В края на октомври студентите ще могат да плащат таксите за общежитията си онлайн, увери председателят на Студентския съвет Георги Гълъбов.

"Има нова система, която да управлява базата данни. Тази, която бяхме заварили преди 3 години, беше морално остаряла, изключително затрудняваше процесите и беше ненадеждна. Сега има единна система. Това, което предоставя като възможности на студентите, е да кандидатстват и сега за класация и за летен престой само на едно и също място, без да се налага да пускат документи", каза той.

Гълъбов призна, че тази година се е наложило на студентите да подадат документи,  с които да дадат съгласието си да се обработват личните им данни във връзка с тяхното настаняване и престой в общежитията.

От следващата обаче, когато кандидатствали, процедурата вече ще е облекчена и нямало да се налага да подават отново същите документи.

Според него проблемът с лошото състояние на блоковете трябва да се решава поетапно.

"Недопустимо е да има ситуация, при която студентите не избират блока си по удобство като локация, а го избират като удобства, свързани с някакъв минимален жизнен стандарт", коментира Гълъбов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
45
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Всяка вечер от общежитията се чува жлъч, крещене, трошене, къртене и чупене. Някои път се замислям животни ли живеят там или някакви племенни хора отпреди хилядолетия. После плачат за хигиена , а всъщност са от първобитно общинния строй !
5
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До голяма степен лошото състояние на общежитията се дължи на самите студенти.
4
1
 
46
 
! Отговори
бивш студент преди 5 години
Двама студенти съквартиранти си говорят в общежитието.Единият предлага:- Колега, дай да си вземем прасе в стаята. Ще го храним с отпадъците от стола.Другият:- А, мръсотията?Първият отговаря:- Ще свикне.
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе всички са достатъчно "оправни" да плащат 300+ лв квартира :)
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой им е виновен за хигиената? Може би очакват обслужване като в хотел? Като не ви харесва, вървете си, стига с тази чалга. За интелигентните и оправните има квартири.
1
4
 
47
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Студентите какво се оплакват от мизерия. В ранните часове студентски град и улиците ми са като кофа за ***. Селяни, търсете проблема с хигиената в самите вас първо! Такива *** няма никъде. Който е бил на купон в общежитие в студентски ще разбере за какво говоря.