Заветното студентско общежитие: Мизерия, опашки и хлебарки

Студентите имат различни проблеми, но битовите си остават най-досадни
11 сеп 2018 10:45, Боряна Павлова
61

5932 гледания   |  Още видео

Остават малко повече от две седмици до началото на академичната година. В пълен контраст с емоциите около приема и началото на висшето образование, немалко студенти се оплакват от условията за живот в общежитията, критериите, по които се одобряват студентите, както и дългото чакане на опашки, за да се плати месечният наем.

По думите на Яна Вангелова, председател на Националното представителство на студентските съвети, студентите в страната имат най-различни проблеми, но в последно време има доста оплаквания от състоянието на сградния фонд на университетите.

"Различните университети разполагат с различен сграден фонд и условия за настаняване. Стремим се да предизвикаме ремонти на местата, където има лоши условия, но това понякога не става. Искаме министерството да отпусне средства за ремонт на общежитията. Ще са нужни милиони, особено за някои сгради, които са в доста лошо състояние", обясни пред Bulgaria ON AIR Вангелова.

Според председателя на Студентски съвет на СУ Георги Гълъбов на този етап се ремонтират 3 блока и остават само няколко входа, които трябва да бъдат обновени.

"В СУ вече се работи по система за електронно плащане на наемите за общежитие. Вече ще има и ПОС терминали на всяка една каса. В процес на разработка е система за настаняване по желание на студентите", подчерта още Гълъбов.

Пламен Пенев - член на Студентския съвет на УНСС, също разясни, че благодарение на добрата връзка между ръководството на университета и студентите вече са ремонтирани 10 от общо 13 блока.

"Смея да кажа, че общежитията са на доста прилично ниво. Хората, които имат успех над 5,50, се настаняват в по-добри общежития", добави Пенев.


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
от Холандия преди 4 месеца
До до 12

От коментара ти разбирам, че дори не си и поморисвал Холандия и представа си нямаш колко са наемите тук.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Живеем в Капитализъм , а системата е комунистическа .. Системата генерира негодници , всеки който иска да живее евтино в София и да се установи записва студент и 1-2 години работи в София , някои ги гонят от университета като в ТУ , някои завършват без да ходят дори на упражнения, като в УНСС
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе нека е мизерия аз да се върна в студентските години секс купони до сутринта ма умря тая ха ха
13
1
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 4 месеца
В Амстердам, Хага и Ротердам наемът на стая, обикновено 3 х 3 метра е меджу 400 и 500 евро. Ти явно си в някое холандско село на север.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тук не става въпрос за лукс или беемвета, ти иде реч за корупция и кражби!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виновна е шуробаджанащината!
10
2
 
8
 
! Отговори
от Холандия преди 4 месеца
Тук е 234.75 евро стая.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наем за квартира е много повече от едно 20 годишно БМВ което карат студентите, той по добре да спи в БМВто.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За 50-60лв. какво искате бе ботове , платете си като в Германия 280евро - сам в стая , сам в баня ..
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виновна е корупцията!
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Еми няма да карат БМВ ще си живеят на квартира.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виновна е съдебната система.
4
0
 
23
 
! Отговори
От Берлин преди 4 месеца
Пловдив, ВСИ-Чайка 2!!! Бар Олимп зад него- *** наркопласьори , скандали, побоища... повръщано сутрин рано от добрите младежи... Онанист в мазето, молещ любезно студентката да си продължава с душа докато той свърши....! Баните са в мазето... Ех рУмантика....
3
13
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 4 месеца
Не е виновна демокрацията за днешната мизерия навсякъде, не само в студентските общежития, виновни са Тодор Живков, 45 години социализъм, и т.н...
2
0
 
38
 
! Отговори
SS преди 4 месеца
Какво мрънкат всяка година.Вие виждали ли сте ги тия наречени Български студенти какво правят с базите.Мърлявщина, оргии, чалгия......какво искат да имат, 5 звездни хотели за по 2 лева на месец.Жал ми е понеже има и малко свестни които за съжаление са малцинство.
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хем безплатно, хем лукс? Няма как да стане, научете си урока драги ми студенти. В крайна сметка никой никого не е вързал, като не им харесват условията, да се изнесат на квартири, хотел, палатка, каравана и т.н.