Цивилни полицаи до учениците в първия учебен ден

Ще има и засилени проверки в заведенията след 22 часа
12 сеп 2018 15:00, Анисия Иванова
10

Освен униформени полицаи, учениците ще бъдат охранявани и от цивилни служители на МВР по време на първия учебен ден, обяви на брифинг в ГД "Национална полиция" главен инспектор Георги Георгиев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Той каза още, че ще зачестят и проверките по питейни и увеселителни заведения за това дали се допускат в тях ученици след 22 ч. и дали се продават алкохол и цигари на непълнолетн лица.

Проведени са били срещи на национално ниво между МВР и фирмите, които охраняват училища и детски градини, както и с техните директори.

Борислав Муеров - началник на "Охранителна полиция" към СДВР, коментира, че ще се засили контролът и наблюдението във връзка с разпространението на наркотици около училищата.

Ще се увеличи и полицейското присъствие в районите около тях, допълва БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Reziltat преди 5 години
Chudesno....i po edin jandarmerist do vseki bg roditel ot bg betonni panelnk kletki - da raboti seki den za bg minimal zaplata i da si plasta 20 procenta dedese ot bg minimal zaplata na teroristite bg darjavni centralni administratori, ta da odat na spa rahat i po svetovni razhodki tu tuk tu tam...dokato im mine mandata...pod zlatnata koronka s plusovete...
9
2
 
3
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Защо през, Комунизма нямаше полицаи ,до учениците, бяхме весели щастливи, всички носехме цветя, за учителите. А сега нали всичко е наред спокойно е. Защо полицията ще охранява учениците? От кого ще ги охранява полицията????
8
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Аз мисля, че няма контрол на пътното движение у нас! Просто никакъв! Велика идея е един ден да си пазим децата в УЧИЛИЩЕ, и един ден МВР да "контролира" разпространението на наркотици около училищата. Но нека погледнем реално-колко са жертвите в училищата увредени или починали от наркотици и колко деца са станали жертва на МПС по улиците или катастрофи когато са били в автомобил с родителите си? Добре ще бъде ако реално се анализират опасностите и да не се правят ПИАР акции, които са глупави
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то всяко 10то дете е или на полцай или на военен. Много ясно че в първия учебен ден ще има поне по 20 цивилни полицая във всяко училище.
6
0
 
9
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Първи учебен ден - роднина, милиционер, роднина, милиционер...Втори учебен ден - пласьор, ученик, пласьор, ученик...
5
0
 
11
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Различното е само това, че на предният ден 16-ти е големият митинг за игновнането на крадците ГЕРБ от властта и връщането на Дъжражавата на хората.Друго различно няма.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво началото на тази учебна година е по- различно от началото на предишни учебни години, че ще внедряват цивилни и униформени полицаи?Който разпространява наркотици, си го прави и през ваканциите.Някаква паника се създава, неясно с каква цел.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е само пледтекст, Тиквитет да внедрят цивилни ченгета сред народа.Страх ги е че отново ще бъдат изритани от властта.
2
5
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Нормално е при демокрацията и еврпатлантизма полицаи да пазят децата.
1
2
 
10
 
! Отговори
Червеното око преди 5 години
Ами те полицията създават престъпността за да може да репресират, тормозят и изнудват хората административно и чрез други начини и механизми. Те създават агресията навсякъде. Аз съм видял гора от полицаи какво представляват и ми е ясно що за опасни хора са. Те са слуги на злото заедно със престъпността в комбина.