Засилени мерки за сигурност за новата учебната година

Те ще бъдат оповестени на брифинг по-късно днес
Обновена: 12 сеп 2018 09:52 | 12 сеп 2018 09:52, Джесика Вълчева
1
Засилени мерки за сигурност за новата учебната година
Снимка: Bulgaria On Air

Полицията предприема нови мерки за безопасност за новата учебна 2018/2019 година. Те ще бъдат оповестени на брифинг по-късно през днешния ден, съобщават от телевизия Bulgaria ON AIR.

С директорите на детските градини и училищата на работни срещи ще се съгласуват съвместните действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността в техните райони. Срещите ще се проведат с представители на Регионалните управления на образованието към Министерство на образованието и науката и кметовете на общините. 

Ще се вземат предвид възможностите за допълнителни мерки за физическа защита, начините на охрана, пропускателния режим и предотвратяване на престъпни посегателства при откриването и по време на учебната година.

Ще се актуализират и начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на МВР. В срещите задължително ще вземат участие полицейски, младши полицейски инспектори (ПИ, МлПИ) и инспектори от детска педагогическа стая.

Подготвени са планове за разпределение на полицейските сили в началото на учебната година, засилено присъствие около учебните заведения и на рискови места с интензивно движение на ученици, съобщават от областните дирекции на МВР.
 

Във вразка със Седмицата за превенция на детската пътна безопасност и предстоящото откриването на новата учебна година до 14 септември от служители на "Пътна полиция” съвместно с представители на общините и кметствата, а при необходимост и на областната управа, в районите на всички детски и учебни заведения се правят огледи за изправността на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради, пешеходните ограждения. За всички констатирани нередности ще се изготвят предписания до съответните компетентни органи.

Тази година началото на новата учебна година ще бъде на 17 септември.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
мерки за сигурност сега, а през останалото време може да убиват децата