Повече пари за учителите, а добрите резултати на учениците - кога?

За доброто образование са нужни мотивирани преподаватели
Обновена: 15 сеп 2018 17:55 | 15 сеп 2018 17:45, Камелия Цветанова
157
Повече пари за учителите, а добрите резултати на учениците - кога?
Снимка: Булфото, архив

"Образованието е най-важната инвестиция за развитието на обществото ни, то ни обединява. Именно затова разговорът за образованието е разговор за бъдещето", посочва министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в обръщението си по повод на първия учебен ден, разпространено от пресцентъра на министерството.

Още по темата

Министърът поздравява учениците, учителите и родителите за първия учебен ден, който, по думите му е празник, отбелязван с радост и надежда - надежда за бъдещето, което е свързано с децата ни.

"Уважаеми родители, с вас имаме обща мисия - да образоваме децата си, да бъдат знаещи, можещи, добри и креативни хора. Само заедно можем да постигнем това. Подкрепяйте децата си и възпитавайте у тях уважение към учителя. Това е начинът да успеем в партньорство да изпълним своята мисия", посочва министър Красимир Вълчев.

"Уважаеми учители, обществото разчита на вас да се справим с най-важните предизвикателства, пред които сме изправени. Няма друга професия, от която толкова много да зависи бъдещето ни, духовното и социално-икономическото развитие на страната. Можем да имаме добро образование само с добри и мотивирани учители. Затова полагаме всички усилия да гарантираме политическия и бюджетен избор за повишаване на учителските заплати. Същевременно е важно да оправдаваме този избор с реални възходящи образователни резултати", заявява просветният министър.

Той отбелязва, че големите предизвикателства пред учителите са да мотивират децата да учат, да провокират въображението им, да ги възпитат и дори да ги вдъхновят да станат утрешното поколение учители.

"На вас разчитаме и ви се доверяваме", допълва Вълчев.

По думите му, първият учебен ден е преди всичко празник на учениците. На тях министърът припомня, че стъпките по пътя на знанието са бавни и трудни, но винаги носят видим и траен резултат, който е гарант за развитие и успех.

"Вие сте тези, които създават утрешното общество, които ще съхраните България и българското", казва още Красимир Вълчев.

"Мили първокласници, радвайте се на вашия първи учебен ден! Пожелавам ви нестихващо любопитство към новото и познанието. Умението да четете, пишете, смятате и разбирате ще отвори пред вас нови врати и ще ви съпътства през целия житейски път. Бъдете здрави и ученолюбиви! Честит празник на всички и на добър час!", завършва министър Красимир Вълчев обръщението си по повод на първия учебен ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
1
 
! Отговори
10 преди 5 години
Дрън-дрън!Този министър изобщо не знае къде е!Щели сме да разговаряме!?Гусин м-ре,това трябваше да стане преди приемането на недомисления и глупав закон!За какво да говорим сега?Как да го поправяме ли?Образованието е многокомпонентна и сложна система,многоизмерна!Самосъс съмнителни увеличения на заплати няма да стане!Вие си играете на образование!?Затова бягят ня запад.Нямат доверие,чесистемата ще им осигури качествено образование и реализация!В Южна Корея подготовката завършва в2 часа в полунощ
143
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца не се изключват, нито повтарят, защото бройката във всички училища винаги виси на косъм и от това зависи съществуването на учебното заведение. Правете си изводите, преди да се обвини учителят, който може цяла година да е писал двойки, но в края на учебния срок му се спуска заповед за подобряване на успеха на даден ученик.
142
1
 
4
 
! Отговори
ДРЪН-ДРЪН преди 5 години
Моля, НЕ вярвайте на уидурмите за увеличение на учителската заплата, това няма да се случи, ако не се повиши драстично издръжката на учениците !!!А, това не е предвидено...
141
2
 
1
 
! Отговори
Pesterska преди 5 години
Nauchili sa decata da igraiat horo v ledena voda na nekva bara za edin praznik i uvelichenie na zaplatite. Ne. Ne e dostatachno da loviat edin darven plus v ledeni bari...ne znaiat da loviat riba daje...ne sa nauchili otkade idva mliakoto ...misliat si che idva ot vimeto na supermarketa...ooo...
140
0
 
3
 
! Отговори
алитерат преди 5 години
До 130:Съжалявам,но е факт.Лично направих забележка на учителката и директорката.Взимах си детето от уще и това стана пред очите ми.
139
6
 
1
 
! Отговори
Zakritpluvenbasein преди 5 години
Nikakvo uvelichenie. Bg uchenici ne mogat da pluvat nito v zakriti, nito v otkriti vodi. Nito bg uchiteli, nito bg politici, nito bg kmetove, nuto bg deputati, nito bg prezidenti, nito bg askeri, nito bg policai, nito bg doktori, nito bg injeneri, nito bg akademici, profesori, ministri i razni drugi lebedi i gugutki...
138
0
 
2
 
! Отговори
140 преди 5 години
Крайно време е, да срем да се опитваме, да направим 1чките двойки, а да се концентрираме на децата 10тки и да ги направим 20тки.12 години, 50 000 лева по късно - служител в Макдонадс. Че той можеше и само с 2ри клас да очне там, бе !!!
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупавите деца, трябва автоматично да бъдат изключени. Само загуба на време, пари и усилие.
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужасно. Другите деца с апушна отврат. Спрях си детето и минахме на самостоятелна, поради непрестаните тормози, алкохол и наркотици. И псуване. В училище се псува открити и това е не е проблем. Моля ви се! Представям си състоянието на съвременните университети... Добре, че родителите ми ме пратиха да уча в САЩ. Беше грешка, че се завърна.
135
0
 
11
 
! Отговори
D преди 5 години
Резултати ще има като се премахнат делегираните бюджети и всеки ученик започне да получава оценките които заслужава.Когато родителите започнат да възпитават децата си от ранна възраст,а децата започнат да слушат и уважават учителите си.Не може да се очаква учителите да правят чудеса с вече 7 годишни без никакво възпитание и с последен модел телефон деца.
134
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учителите работят както при 38 градуса, така и при 13 градуса в класната стая. Има училища, които са като коптори. Тях не ги дават по телевизията.Има училища, в които писането на слаби оценки е предпоставка за уволнение....
133
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако с 50-60 лв.отгоре,някой си мисли,че ще мотивира учителите,много се лъже.Това е тежка професия,особено в днешно време и мизерията,на която са обречени учителите не може да ги мотивира за по-добри резултати.
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А добрите резултати на учениците - кога ЛИ?1.РОДИТЕЛИТЕ КАТО СПРАТ ДА СЕ ПРЕЧКАТ2.ДИРЕКТОРИТЕ ДА СА С МАНДАТ3.ЗАКОНЪТ ДА СЕ ПРОМЕНИ
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Детето зарязано и не учи у дома си, а никой не пита родителите защо. Все учителите криви."Не питат, защото последните родителите, които бяха попита и, отговориха с "Ко *** занимаваш с простотии, *** оу. Ти трябва да ми учиш детето, не за него. Щото ако аз го науча, ша. Го науча по-добре и ти ще си безработна". Детето ми имаше 5 двойки във 4ти клас. Два пъти му намира учебниците хвърлени в кошче то в класната стая. На бащата не му пука, после други виновен.
130
1
 
0
 
! Отговори
до икономиста преди 5 години
Те и твоите постижения явно не са кой знае какви.Задачата с краставиците е за 7-ми клас......
129
0
 
6
 
! Отговори
до 131 преди 5 години
Ами онези деца дето вземаха медали от олимпиади по математика,физика,химия и други науки? И те ли имат ниски постижения?
128
0
 
0
 
! Отговори
до икономиста преди 5 години
След като част от водата се е изпарила значи вече са по малко от 4 тона.Въпросът е колко като тегло са останали?
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 127Много плява и нищо конкретно,колега!Какво означава-директорката се прави на важна покрай мъжа си,дъвки,близалки и вс.останало?Май нещата отиват на ЕЖК-една жена каза!
126
1
 
10
 
! Отговори
икономист преди 5 години
По мое мнение, има и друга причина резултатите на сегашните деца, все повече да се понижават. Те сега са заобиколени от един технологичен свят, който в миналото не е съществувал, и който е в състояние да задоволи почти всички техни потребности, без особено усилие. Но липсата на усилие в ежденевния живот на хората, води до намаляване на времето, през което те са заети с мисловна дейност. Именно тава се случва с децата, мозъците им постепенно закърняват, защото вече няма толкова проблеми пред тях
125
1
 
21
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Добри резултати от учениците ще има само тогава когато започнат да се наказват и изключват. Превърнахме ги в маxленски кюnци защото само знаят, че имат права но не и задължения.