Супа, плодове... Родители поръчват онлайн обедното меню за децата си

Чрез електронна платформа могат да изберат храната за тях в училище
16 сеп 2018 19:10,
22

Бургас стана първият град в страната, в който родителите ще могат да поръчват обедното меню на децата си в училище чрез електронна платформа. Системата стартира пилотно за две учебни заведения през 2017, а от новата учебна година ще обхване вече всички училища в общината, предава Bulgaria ON AIR.

Адвокатът Момчил Момчилов започва да поръчва онлайн храна за своята дъщеря Ния, още когато платформата стартира пилотно. Вече е избрал менюто на третокласничката за първия учебен ден.

Чрез системата "електронен стол" родителите сами могат да определят бюджета за храна на детето си. Момчил е изчислил, че обикновено се вместват между 3-4 лв. за обяд на ден.

Възможностите за плащане са с кредитна или дебитна карта, или на място в стола.

Менюто се изготвя от диетолог на общината като се предлагат само ястия, приготвени от продукти по БДС.

Целта на системата е децата да бъдат мотивирани да се хранят в столовете, вместо да купуват нездравословни артикули от павилионите около училищата, където качеството на храните не може да бъде гарантирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ти още ли живееш в комунизма бре ... бати дай всички да храним с едно и също .. отвратяга
1
11
 
31
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Отвратително. И там ли ще делим децата на богати и бедни?Представете си как децата се гледат в чинийте и се присмиват на по бедните.Всички трябва да се хранят еднакво.