Дигитализацията - бъдещето в образованието

В 50 школа въвеждат електронен дневник под формата на приложение
18 сеп 2018 22:15,
14

Учениците от близо 50 училища в България няма да купуват бележници за новата учебна година. Въвежда се официален електронен дневник, който ще бъде под формата на мобилно приложение, а учителите и родителите ще могат да го използват на телефоните си.

По думите на директора на столичното 51 СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров целта на дигитализацията е да улесни човека, а и да спести учебно време.

"Ако един учител трябва да нанесе оценките и в бележника, и в дневника, това ще отнеме 5-6 минути. В електронния дневник пък ще отнеме 2-3 минути, защото всичко се прави заедно. Родителите пък ще разбират оценките веднага", допълни още директорът на 51 СОУ в "Денят ON AIR".

Според него когато се предложи решение за олекотяване на раниците на децата 10% от родителите скачат срещу промяната.

"В почти всички държави учебниците се качват на дигитални носители. Един учебник се използва за 5-6 минути в един час. За това време децата трябва да носят много килограми хартия, а това е безсмислено. Освен това в дигиталните учебници има линкове към видеа, картинки и други материали. На хартията пък не може това да се направи. Реално дигитализацията е бъдещето", коментира Александров пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо господин директорът не каже, че се плаща на някоя от частните фирми, предлагащи "услугата" електронен дневник?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дано да ви форматират вакуума в главите относно визията за дигитално бъдеще
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това училище се спонсорира от "Отворено Общество".Затова реабилитираха ексибициониста директор и редовно показват това училище.
10
0
 
10
 
! Отговори
23 преди 5 години
Голият директор лъска имидж с компютри,вместо да му се забрани да минава край училище!Националният проблем в образованието е родителите да научават за 2-3 минути,че отрочето им има днес двойка!?И текато се разтърчат "да го оправят",а той като се активизира да учи.....!?А беше зам.-министър!Те и сегашните не са по-горе.Тези хора "управляват "образованието!Другата им любима тема е санирането-пиличарници ли ще стават училищата?Никой не говори за качество,реализация,възпитанието е забранена дума.Най
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големите таблети са по 10 инча. На тях децата трябва да се мъчат да четат на шрифтове 9 - 10 , за да виждат цялата страница. Има норма от поне 12-ка. Вярно е, че може да се прави zoom, но се губи цялостния поглед върху страницата. Другата пък хич я няма, както при разтворен учебник.Вместо да възпитават у децата уважение към книгата им се пробутват дигитални устройства, все едно малко се зверят на смартфоните по цял ден. А този директор май е известен повече с голите си снимки!
8
0
 
4
 
! Отговори
- преди 5 години
ти остави таблетите, ами всяка година трябва да приготвят пари и за очила, че и за други лекари,
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха сега всяка година родителите ще трябва да дават около 1000 лв за таблет.Един читав таблет е 4-500 лв.Да кажем че малкият наркоман чупи по един на срок.Още 1 к за да могат некви попреминали чичаци да се напъват по телевизията колко са високотехнологични.Освен тва таблетите затъпяват защото не развиват мозъка.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е пътя на Деградацията .. Не човека е произлезнал от животните , а животните са деградирали хора..
5
0
 
22
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Само да ви припомня, че Директора на клипа е оня директор, на който изкочиха голите снимки в сайта на училището, преди две години. Този същия човек сега дава акъл и учи на морал. Е, тоя същия. Припомнете си случая.
4
0
 
8
 
! Отговори
Бабината ти преди 5 години
А бе,новинарите, в България само едно у-ще ли има , та все тоя директор показвате? ПиснА ми на...електронния дневник да му гледам муцуната и да му слушам лакардиите.
3
0
 
6
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Бях учител преди 30 години и тогава също така се говореше за използване на компютрите в училище.......
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ураа ще легализират играенето на кънтър Страйк в училище и ще го направят предмет.Очаквайте новите три предмета- Диабло, Уърлд Кризис и wow.Още помня как на въпрос на учителката ни по физика как би изглеждала вселена с други математически закони, един мой съученик отговори госпожо вселена в която гравитационното уравнение на Нютон не го има изглежда като CS с изключена от настройките гравитация- всичко лети.
1
2
 
15
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Ееееее добре, че едно време е нямало лаптопи, флашки и интернет, то ако тогаз не дращеха на камъни, папируси и кожа, сега щяхте да гледате история през крив макарон бе...Колкото по-дигитална-толкоз по-фалшива работа бе...пишат какво си щат и после айдеее-няма го, друго написали и *** го търси, ако си нямаш работа де...