Едва глоба за учителките с прелеза! Скоро и наказание...

Забележка, предупреждение за уволнение или уволнение
Обновена: 21 сеп 2018 15:02 | 21 сеп 2018 15:00,
44
Едва глоба за учителките с прелеза! Скоро и наказание...
Снимка: Facebook

Учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и наближаващ влак, вече са глобени по Закона за движение по пътищата, а до дни ще получат и дисциплинарно наказание, обяви пред "Дарик" директорката на Основно училище "Неофит Рилски" във Велинград Юлия Трионджиева.

Случката от вчера стана известна, след като мъж публикува клип на случилото се във Facebook.

Още по темата

От него е видно как група от малки ученици пресича жп линията, след като всички сигнализации за идващ влак са направени. Групата е водена от две учителки и след като се вижда приближаването на самия влак, едната от тях спира част от учениците до линията.

"Обясниха, че след като са наближили прелеза, не са видели влакът да идва и съответно част от децата са пресекли линията. Децата, като са чули звуковия сигнал на влака, и са изпаднали в някаква паника, макар че те са малки и при всяка една ситуация, дори при спъване на човек изпадат в такова състояние. Но съответно учителките са реагирали адекватно на тяхното поведение и се вижда, че са разделени на групички в присъствието на по една от учителките", каза Трионджиева.

От МВР вече са се сезирали по случая и на двете учителки е наложена глоба. Те са на работа днес, а до дни ще стане ясно кое от трите наказания ще им бъде наложено - забележка, предупреждение за уволнение или уволнение.

"Най-вероятно третият вариант няма да се случи, тъй като не е имало реално опасност за живота на децата", смята директорът на училището.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Уф преди 5 години
Как едва....глоба малко ли ви е, ще поискате и на дете, а катасрофите?Не спирам да се удивявам, като в рекламара, как някога някои от нас живеха, просто с ключ на врата.П.п ако ви вълнува, за което се съмнявам, ще ви кажа,ю зашо се изключвам .
22
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля да се отчете, че в БГто бариерите се спускат 10 минути преди да дойде влака.
21
4
 
14
 
! Отговори
A 2 преди 5 години
Чудим се на учителките...директорката - още по-зле ! Цитирам :..."тъй като не е имало реално опасност за живота на децата", смята директорът на училището." Не мога да коментирам такова безумие !
20
5
 
20
 
! Отговори
юйъэж преди 5 години
До АнонименА кой ще носи отговорност, за това че децата се учат да преминават при спуснати бариери?
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до ЗъцЗащото и двете са отговорни и не са реагирали адекватно. когато си с голяма група деца си има правила при пресичане на опасни участъци.
18
14
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До АнонименИ като уволнят учителките, ти ли ще ги заместиш.
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дисциплинарно уволнение за учителките и наказание за директорката, че ги защитава. Министър Вълчев какво ще кажете? Кой трябва да понесе отговорността за заплаха на живота на група ученици?
16
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"не е имало реално опасност за живота на децата", смята директорът на училището."Да пресичаш ЖП прелез при спуснати бариери и приближаващ влак ако не е опасност за живота ти, кое тогава е?
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А самият снимаш и той е един! Бива ли да пресичащ пред влака и ти? Голям пример давате на децата! Поне да беше изрязал неговата т.потия! Да не говорим и за ония гам.ен с колата минаващ при падащи бариери. Трима плитко.умници в рамките на 20 секунди на един прелез. Учножи ги по 1 милион и после защо ни била такава държавата и защо ни били такива политиците? И всички тези капацитети ни задушават нас балъците и трезвомислещите като втората учителка, която спря децата!
14
9
 
10
 
! Отговори
МОН да плаща преди 5 години
Ако някоя учителка направи това с моето дете, седне да си преценява скоростта на влака както е на валеряни и го накара да пресича прелез при спуснати бариери ще осъдя МОН за мноого голяма сума защото те са работодател на тази тъпанарка и детето си съм поверила на МОН, те назначават учителката, тя е длъжностно лице и в работно време извършва престъпление спрямо тези деца
13
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До АнонименЗащото няма кандидати за директори.
12
3
 
2
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
То пък дарик едно радио. Не е правилно разбера се, Но пък теснолинейката лети с една скорост ......
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите на тези деца какво чакат. Протест пред училището докато не бъдат уволнени тези учителки барбар с директорката. А защо директорите на училища нямат мандат?.
10
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А този, който е направил клипа и го е разпространил няма ли да бъде наказан по Закона за личните данни.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаме деца, изпаднали в паника, на спуснат прелез и при идващ влак. Но според бюрокрацията - риск не е имало.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наистина може и да не е съвсем по правилата, но не мисля, че това което са направили може да се определи като крайно рисковано. както се вижда едната група пресича другата изчаква, при едната група остава едната учителка, при другата пресича втората, вижда с екакво е разстоянието и скоростта на влака. По малко рисково ли е тези деца да висят десет минути и да станат нетърпеливи и по трудно контролирани. Но дайте да разкъсаме сега учителките, защото сме жадни за кръв.
7
4
 
13
 
! Отговори
до Жо преди 5 години
Не само според теб, според всеки нормален такава трябваше да е реакцията. Само на кукава учителница ще и хрумне - бърже, деца, бърже! А шефката им явно е същата куку-лела
6
5
 
14
 
! Отговори
няма умна учителка преди 5 години
Разликата между учителките и снимащия е, че на него никой не му е поверявал здравето и живота на двайсетина деца. Малко им е дисциплинарно уволнение, трябва да ги съдят и за престъпна небрежност. Решили *** кози децата да припкат пред влака при спуснати бариери, щото не видели влака, той после дошъл с ту-туууу. Директорицата също е опасно *** с тези си изказвания, уволнение и за нея
5
4
 
40
 
! Отговори
Жо преди 5 години
КАКВО, според мен, трябваше да направи УЧИТЕЛКАТА, виждайки червените светлини.Трябваше да събере малките деца пред прелеза и да им каже- Деца, това е място, където се пресичат влаковата линия с пътя на колите. Нарича се ЖП прелез. Когато светят червените светлини и са спуснати бариерите, какво трябва да направим?- Кажи Иванчо!Точно така- трябва да спрем и да изчакаме да премине влака.Това можеше да бъде един прекрасен нагледен урок по безопасност на движението.
4
7
 
15
 
! Отговори
уви, не е виц преди 5 години
Такива безмозъчни пат.ки са повечето даскалки. Хайде и директорката да си ходи. Какво означава "нямало е реална опасност"? Бариерите на ЖП прелези се слускат за кеф? И как децата изпаднали "в паника" като видели/чули влака, но те така си изпадали в паника?! Това е безумно. Пет годишните в случая са по-умни от двете кокошки и директорката им. Родителите трябва да ги спукат от дела/ритници козите смотани