Ремонти вместо класни стаи в Езиковата в Пловдив!?

Фирмата, санираща училището, прекратила работата внезапно
21 сеп 2018 10:15, Петя Славова
5

Езиковата гимназия в Пловдив започна новата учебна година с недовършени ремонти. Фирмата, която е извършвала санирането и другите дейности по сградата, внезапно прекратила работа и се е оттеглила като изпълнител, въпреки сключения с Община Пловдив договор, предаде Bulgaria ON AIR.

Така учениците и преподавателите им посрещнаха първия учебен ден в класни стаи, които по-скоро приличат на строителни площадки. Преди години фирмата е правила ремонти на детски градини, но без да извърши всичките дейности по проектите.

Стойността на поръчката за ремонта на Езиковата гимназия е за над 1 млн. лева. Той включва цялостно външно саниране, подмяна на дограмите на общежитията, ремонт на покрива и обновяване на отоплителната система. Започналият ремонт обаче остава недовършен.

До момента фирмата изпълнител е извършила едва 20% от договореното за ремонт в Езиковата гимназия. Останалите дейности ще бъдат извършени от нова фирма чрез директно възлагане или бърза обществена поръчка. Все още обаче не е прекратен договорът с пазарджишката фирма "Термикс ЕС", тъй като общината не може да открие нейния собственик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 5 години
Трябва да направят регистър на некоректните фирми по обществени поръчки + техните собственици (понеже може да основат нова фирма). Ако издъниш една поръчка - жълт флаг и по-малко точки при ново кандидатстване. Ако издъниш втора поръчка - червен флаг и никакъв шанс за нови поръчки в близките 10 години да речем.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
'Преди години фирмата е правила ремонти на детски градини, но без да извърши всичките дейности по проектите'как това го има като инфо и въпреки това пак дават на нея...то да беше само това но си е брутално!!! модел който се репликира навсякъде около нас...
3
0
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Да позная ли от първия път, съм коя партия гравитира фирмата? Близко е до акъла, обществени поръчки се печелят от фирми,близки до партията на този, който ги одобрява или финансира. От кои беше кмета?Той има тежката дума при ремонта на Общинските училища.Държавата пък-отговаря за държавните, каквито са повечето професионални училища. Всеки сам може да си направи изводите.
2
0
 
5
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Тотев тва като зоологическа ли може и да стане до отоплителния сезон, ама коя година не става ясно.
1
0
 
8
 
! Отговори
Пирамиди - фараони преди 5 години
Човекът взе парите, чакай да се върне!