Как да работите за чужди компании, докато сте у нас?

Тестове служат и за вход във ВУЗ, и за кариерно развитие
25 сеп 2018 22:46, Екип на Bulgaria On Air
12

Какво представляват тестовете и програмите за професионално обучение ACТ? И до колко са познати на обществото ни? Нека първо поставим въпросните тестове в перспектива - АСТ са конкуренти на SAT, които са по-добре познати в страната ни.
 
Разликата, според думите на бившия вицепрезидент на ACT Джаклин Крейн, е в това, че продуктите на ACT са по-големи и обхващат кариерното развитие.

"Тези тестове служат за кандидатстване в университети, но ACT предлага и кандидатстване за работа. Работодателите искат кандидатите да са готови. А ACT казва на работодателите, че въпросният кадър притежава нужните качества, за да започне работа. Тестът е от 3 части, с въпроси от общо 12 области. Всичко се провежда в сигурна и безопасна среда", обясни тя в "Денят ON AIR". 

Днес Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) сключи партньорство с ACT. В резултат на това университетът ще бъде официален център за тестовете.

"Милиони хора са преминали през ACT от десетилетия насам. Организацията има над 400 работници с докторска степен, които постоянно правят изследвания. ВУЗФ ще може да предлага изпитите с нашата програма. Студентите им също ще могат да преминат през изпита. Тестът представлява четене с разбиране, анализ на сложни текстове, математика и графическа грамотност под формата на интерпретиране на данни. Комуникациите и критичното мислене също са важна част", отбеляза Крейн пред Bulgaria ON AIR

Джаклин Крейн поясни още, че след полагането на тези тестове, компании като "Google" имат възможност да наемат директно тези с високи резултати. По този начин българите могат да работят за чуждестранни компании и все пак да останат в държавата си, продължи още гостът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нова рекламка на ВУЗФ!Всеки ден ги почнаха...някой яко шари мъни :)
10
1
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Жеаеш да се опиташ да се изкажеш? Ами изкажи се, ама по - умно ;)))Ако твърдиш, че активните борци и комунистите нямат наследници, лъжеш се. В момента точно те държат политическата и икономическата власт в България. Агент Буда, например, по живково време беше наследник на активни борци, а сега стана наследник на репресирани. Всички наследници на активни борци са така. Поне всички, за които съм чувал и познавам. А познавам много. И съм чувал за още повече.
9
1
 
8
 
! Отговори
Архимандит Груйчо преди 5 години
Работенето в България - прецакване безкрай - западняците дават по-малко пари, отколкото на работници на запад, тука сега работещите хранят пенсионерите и ***, и не се знае те като се пенсионират кой ще им изкарва пенсиите при това остаряващо, намаляващо и циганизиращо се население. Единствено плоския данък дава някакво чуство на благоденствие, и сега ревящите да го сменят с прогресивна скала не се усещат как ще прецакат всичко, след като народа се усети как се пре**ава.
8
0
 
7
 
! Отговори
Висящ дюлгерин преди 5 години
Като не си плащат данъците в България ,ми хранят дедовия ми.
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Какви наследници те са на по 80 години, ако въобще са сред нас. Ти в кой век живееш? Никой не Храниш от тях. Било едно време. Сега младите хранят пенсионерите. На всеки работещ се падат по 5-10 пенсионера. Толкова си некомпетентен поне си мълчи. Ставаш жалък с жълтия си изказ.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отиват в чужди компании виждат ти умствения капацитет и на твой лапачка,пиачка. А ти жълтти стотинки. Поне, като се продаваш знай си цената. Мозъка ти е даден да правиш пари от него. Стани най-богатия човек в света.
5
0
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Те 70% от компаниите в България са чужди. Затова са дошли чужденците в България, а именно, за да плащат мизерни заплати и да осигуряват върху минимална заплата. Ако можете не работете за чужди фирми, а само за български, макар че има и много мошеници сред българските фирми, които също пробутват ниски заплати и осигуровки върху минимална заплата, както и пари в пликчета и тем подобни измишльотини. Това е така, защото няма как да ги контролира държавата и всеки си прави каквото си поиска.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много схеми ей....що ли е то Българска работа
3
0
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Как да работите за чужди компании, докато сте у нас?"Много лесно. Например можете да работите в десетки търговски вериги и вериги за бързо хранене, които са чужди компании и без АСТ тестове.
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смисъл да работите за чужда компания в България. По добре е да работите за чужда компания в чужбина. Така няма да храните наследниците на активните борци и ще вземате цялото заплащане, което компанията може да ви даде. иначе ще вземате побългарена заплата... И още нещо - в чужбина шефовете ви няма да са българи.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости са тия тестове. Достатъчно е да знаете добре английски и да имате прилична компютърна грамотност и ще си намерите работа без проблем в чужда фирма с доста добри условия или ако не са добри поне много добър опит и знания ще придобиете за следващата по-добра фирма.