Сбогом на опашките! От ноември – онлайн плащания в СУ

Продължителни ремонти били причина за забавянето с общежитията
1 окт 2018 20:12,
11
Сбогом на опашките! От ноември – онлайн плащания в СУ
Снимка: Facebook

Проблемите с настаняването в общежитията в най-стария университет у нас "Св. Климент Охридски" са били заради продължаващи ремонти и редица административни грешки.

За сметка на това от ноември студентите в Софийския университет няма да е нужно да се разхождат изрично до касите на университета, за да заплатят общежитието си, а ще могат да го правят онлайн.

Още по темата

Ректорът на най-старото висше учебно заведение у нас проф. Анастас Герджиков се извини на студентите за причиненото неудобство при настаняването в общежитията. Комисия от външни за Университета хора ще направи анализ на допуснатите грешки и ще предложи пакет от мерки, за да се избегне занапред такава ситуация, обеща още ректорът.

Сред причините за проблемите с настаняването в общежитията проф. Герджиков посочи продължаващите ремонти. Освен това грешки допуснали и Комисията по настаняване, администрацията и Студентският съвет, пише "Дарик".

По думите му до края на седмицата ще бъдат настанени повечето студенти, а на 20 октомври с приключването на ремонтите на студентските общежития, проблемът ще се реши окончателно.

За да се избегнат опашките, от средата на ноември ще заработи система за онлайн плащания в СУ, обясни председателят на Студентския съвет Георги Гълъбов.
 
При около 22 000 студенти в Софийския университет, той разполага с 6300 места в общежитията. Според проф. Герджиков разпределението, направено преди 20 години, е несправедливо и университети с много студенти са получили малко легла и обратното. Затова всяка година СУ ползва над 1000 места на други висши учебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбогом на опашките вече няма кой да учи в СУ и агентите там дето се правят на преподаватели могат да почнат един на друг да си събират такси и да се изпитват на произведения на Ленин и Маркс.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таксите се плащат онлайн и по сметка от коджа време 5-10години.. Това е само за общаците защото те са отделна фирма.. Така че Бабалюги сега сега , яваш яваш с коментарите
8
0
 
3
 
! Отговори
До Ще платиш ,а дали преди 5 години
Kак бе? Наков ги е правил :)
7
0
 
5
 
! Отговори
Димитър преди 5 години
Хахахаха, крайно време беше алма матеря да прекрачи поне с единия крак в 21-ви век.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eдно време когато имаше желаещи правехте всичко възможно да ги отблъснете. То не бяха опашките с часове, да зависиш от някакъв служител, за нещо което би трябвало да вземаш лесно. Толериране на всякаква мал0умна и3мет от селата и всякакви градски къчове. И за награда усърдните бяха експлоотирани от разни партийни дечица и комсомолски секретари. Нали знаете поговорката: "На каквото си постелиш, на това ще легнеш".
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали уж бяхме няй напредналите в ИйТи Туто! Айде пак файлетони,басни и Сци Фи!
4
1
 
7
 
! Отговори
Фермер преди 5 години
И общежитията са бизнес. Ако знаеш на кой да платиш нямаш грижи и не чакаш разни втори и трети класирания
3
1
 
5
 
! Отговори
Ще платиш ,а дали ще преди 5 години
Малее, кой знае колко грешки ще стават. Ще си платил,ама няма да си записан. И ще излиза,че участваш в някакво следващо класиране и някой друг ще ти е взел мястото... Поне имаше гафове при онлайн индивидуалните им протоколи,които преди това си бяха на хартия. Затова са решили от ноември,не от септември когато е записването за новоприетите, т.е за втория семестър. Да видят дали системата ще проработи. Ще има бъгове и пак ще има опашки догодина.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2009-а. Тогава приема ха всички документи онлайн в университета, които завърших през 2014-а.Десет години им от е, на нашите, да ги стигнат.
1
0
 
5
 
! Отговори
Кж преди 5 години
Ха дано.*** надали.