"Влечение към същия пол" в учебника! Нищо нередно, отсече БХК

Споровете по темата продължават
1 окт 2018 12:15, Петя Славова
278

Текстове в учебник по биология за 9 клас предизвикаха бурни коментари в социалните мрежи. Родители питат кой е одобрил уроците на тема "Оплождане и индивидуално развитие".

Споровете бяха провокирани от графа "детство", където е посочено - "откриване на възможността за доставяне на удоволствие при докосване на външните полови органи", а в по-късния етап от съзряването - "възможно откритие за влечение към същия пол".

"Думата джендър се обсъжда изключително много, тъй като някой я внесе в българския език като отделен пол. Всъщност тя изобщо не би следвало да се употребява в България, тъй като значи "род". Оттам идват и големите заблуди и обществото ни разви психоза към нея", коментира пред Bulgaria ON AIR сексологът проф. Станка Маркова.

Още по темата

Тя допълни още, че сексологията е комплексна наука, в която се събират няколко специалности и е много важно информацията да бъде поднесена от специалисти, а не единствено от биолози.

Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет (БХК) отбеляза, че намира съдържанието на учебника за напълно коректно и по думите му, дори доста оскъдно.

"Не виждам нищо нередно. Сексът все още е табу в съвременното българско образование, тъй като нямаме достатъчно подготвени кадри, които да преподават материята в българското училище", подчерта той.

Още миналaта година омбудсманът Мая Манолова се обяви за въвеждане на задължително здравно и сексуално образование в училище. А в някои училища този предмет съществува като избираем. Споровете по темата обаче продължават.

След възмущенията на родителите от издателство "Анубис" излязоха с позиция, че учебниците са преминали всички законови етапи на одобрение и за него са гласували хиляди преподаватели по природни науки от цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т.Е. според БХК е нормално децата да се учат че еднополовите отношения с нормални.... много ми е интересно в БХК има ли дори един който да е роден от гей двойка мъже?
9
9
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЛЕЧЕНИЕТО КЪМ ЛИЦА ОТ СЪЩИЯ ПОЛ Е НЕЩО НОРМАЛНО!!!ТОВА ЕДИН МЪЖ ДА СИ ЛЕГНЕ СЪС ЖЕНА ГО НАМИРАМ ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИЗВРАТЕНО :D
8
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!!Какъв е проблема да се говори за нещата от живота,--а защо да се говори? какво толкова има да се говори?ако не ти кажат, няма да знаеш къде да го пъхнеш ли, когато му дойде времето? явно, че това е скрита реклама да *** де растията!Споменаването на явление има много по -голяма вероятност да провокира интерес към него, отколкото ако не знаеш за това явление или просто си "чувал нещо"!Така ли е? така е!
7
46
 
10
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Доказано е, че повечето хора изпитват полово влечение към същия пол. Обаче всички сте големи лицемери и си мислите, че останалите не знаеме че сте бисекс.
6
10
 
45
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Този *** от БХК (т.е. БЦК) да вземе да се скрие и да ходи да се гушка с неговите спонсори . Ние сме българи, и сме оцеляли векове, ще оцелееме и сега. А той да ходи да служи на Рогатия с тази негова *** Идеология. В света има 2 пола. Мъжки и Женски. Третия е творения на Сатаната, за да развратява хората.Някой може ли да ми каже, защо при животните няма ***? Защото при тях действат все още инстинктите.
5
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сексът все още е табу в съвременното българско образование, тъй като нямаме достатъчно подготвени кадри, които да преподават материята в българското училище", подчерта той.--А защо трябва тази биологична функция за продължаване на рода, да бъде така фаворизирана и толкова силно да бъде поставен акцента върху нея в учебник. А ми, че то биологични функции има много и всяка си има жизнено значение. Трябва ли да фетишизираме тогава всяка от тях!Да не би да не знаеш как се ***, ако не го пише? м?
4
26
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИСТИНАТА Е ТОЧНО ТАКАВА КАКВАТО Я ПИШЕ!!!!!!!!!!
3
37
 
21
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Какъв е проблема да се говори за нещата от живота, плюс това няма нищо, което да не знаят днешните 9-то класници, като се има предвид какви неща вършат ;)
2
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БХК-то малко ги бият. Определено искат още
1
4
 
53
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Е, те БХК са на същата хранилка като авторите на учебника, папат на чичко Шорши паричките и пеят хорово за насаждане на анти човешки ценности!