Тя ги подкрепя, тя е психолог, тя е учител. Тя е Божанка от Шумен

Младата учителка по английски език застана прид Bulgaria ON AIR
5 окт 2018 18:15, Анисия Иванова
28

Божанка Николова е млада учителка от Шумен. Преподава английски език и обяснява защо предметът ѝ е важен.

"Чуждият език е нужен, освен че трябва за работа на младите, той е и прозорец към света", споделя Николова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

В Международния ден на учителя тя разказва за професията си и за предизвикателствата в света на компютърните технологии и необятна информация.

Младата учителка вижда двете лица на технологиите – те могат едновременно да събират и разделят децата.

"Младите хора трудно комуникират на живо един с друг и затова често вкарвам в процеса на работа иновативни игри - да работят като група, колектив", казва Николова.

Ролята на учителя прескача задълженията на преподавател и той става важна социална фигура в живота на модерните технологични деца.

"Много често той е психолог, подготвя възпитаниците си за живота", убедена е тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Откакто БКПто срина всичките български добродетели, морал, достойнство и национална гордост! Ако не се сещаш за горното значи си от сричащите ни депутати/ново-образовани българи! Английският езие е наистина езика към един истински и достоен свят, който можеше да бъде и наш но простотията българска унищожи всички възможни пътища!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Английският език ти помага да си по-добре информиран за всичко по света, дори без да напускаш България. Стига да имаш интерес да търсиш и да четеш, информацията на английски е несравнимо повече, а и по-точна и по-актуална. Дали ще е по технически теми, по обществени теми или новини.
5
5
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 2Ще живее по-добре викаш, на вън? Това гаранция ли е эа нея, че няма да се раэболее фатално? Като други подобни, или ти си эастраховател бе еиий
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В много държави има часове по патриотично възпитание............да се внуши на децата, да са горди да са от нацията, към която принадлежат!На каквито и науки, езици и компютри да ги научим...............ако не ги научим на това............тези деца са загубени за България............ще работят за чужди икономики и ще хранят чужди пенсионери, а не майките и бащите си.
3
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откога английският език и компютрите станаха по-важни от българския език???Или това е само една от многото крачки към обезбългаряването на българчетата???
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не след дълго Божанка ще напусне територията на "българите" защото с английски език ще си намери работа навън където ще живее стотици пъти по добре.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да научат езика и да се изнасят. За това поколение бъдещето умря. Какво ще работят какви заплати ще им плащат какви пенсии ще взимат като кочи.ната е обрулена. Особени с такива управници като Филията с Мас и другарката дето язди катъри.