Още 7 млн. лева от хазната за интернета в училищата

550 държавни и общински школа ще имат безжична мрежа
3
Още 7 млн. лева от хазната за интернета в училищата
Снимка: Булфото, архив

Правителството одобри отпускането на над 7 милиона лева за изграждане и развитие на безжични мрежи в 550 държавни и общински училища, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Като част от създаване на единна образователна среда за всеобхватно обучение, изградените безжични мрежи ще осигурят възможност за гъвкав достъп до интегрирани услуги, свързани с комуникация, сигурност, достъп до база данни, мултимедийни файлове, интерактивно съдържание и др.

Предвижда се средствата да се разходват до 15 ноември тази година, след което директорите на училищата да представят в просветното министерство отчет за извършените разходи за изградените безжични мрежи.

Парите се осигуряват за сметка на планираните за тази цел разходи по бюджетите на МОН и на още девет първостепенни разпоредители с бюджет за 2018 г.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Wer преди 3 месеца
Za cacvo li. Ami da cradat o6te pove4e directorite
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами то защото има безжичен интернет в училище, затова децата са толкова "учени".
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За какво са нужни тези мрежи? Ако искате да има интернет нека да е по кабел. Знаете ли, че облъчването от wi-fi е като от микровълнова печка, с малка честота, но постоянно, т.е. това пържи мозъците на всички без спиране. Вредата е огромна, а още повече за децата, които имат по-тънък и недоразвит череп. Това е една от причините хората масово да са агресивни и особено децата.
В Австралия, например, е абсолютно забранено да има wi-fi в училище, както и децата да използват мобилни телефони.