Ученици фантоми... 5 директори – аут от училище

В 11 области проверки от МОН за присъствие на деца
12 окт 2018 09:10, Петя Славова
21
Ученици фантоми... 5 директори – аут от училище
Снимка: архив, Reuters

В 37 училища от 11 области, сред които са София-град, София Област, Пловдив, Хасково, Враца, Велико Търново и Варна, са извършени проверки по присъствието на ученици в учебните часове за изминалата учебна 2017/2018 г.,  съобщиха от МОН.

Инспекциите установили разминаване в броя на присъстващите ученици и вписаните отсъствия в дневниците и са наложени наказания на пет директори на школата, обясниха от ведомството пред "Монитор".

Заради ученици фантоми един от тях е уволнен дисциплинарно, на друг са прекратили срочен трудов договор на временно изпълняващ длъжността "директор", трети е получил предупреждение за уволнение, а останалите двама са се разминали само със забележки.

Всеки един възпитаник на дадено училище носи субсидия, която осигурява заплащането на персонала, материалната база и други разходи за учебния процес.

През 2017 г. субсидията на неспециализираните училища варира между 1404 лв. и 1740 лв. в зависимост в коя от 7-те групи попада то.


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Qqqqqqq преди 2 седмици
Vsi4ko e laja i izmama. Parvo da poglednem coi deistvitelno nai mnogo carade. Gospojta biserka vasileva. Biv6ata 6evka na riu sliven. Uvolnena za da ya nabutat v parlamenta. Ta da crade o6te pove4e.
19
0
 
3
 
! Отговори
БПФ преди 1 месец
Изненада - най-голямо е финансирането за училищата, в които най-малко се учи или по-точно казано ВЪОБЩЕ не се учи !!! това са хъхрешките училища, "учениците" в които стигат до 5 клас без да знаят азбуката !!!
такива трябва да се прогонват директно, да им се спират помощите, родителите им да връщат всички пари получени за тях от раждането им, ако не ги върнат - принудителен труд - чaaвето - и то - принудителен труд щом навърши 14 години. Щом не искат да учат, ще работят като говеда, ако не - вън.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички селски директора аут.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
явно не е проверявано както трябва - има още...всичко се прави в интерес на местните цветнокожи,само и единствено те имат права в тази държава,и то, ако са в техен интерес
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ТРОЙНО НИ ОГРАБВАТ

За всичко съм съгласна, но не и за "тлъстите" заплати на преподавателите? Кви ги дрънкаш 600лв ако е тлъста заплата, тогава ти я пожелавам и се къпи в богатство и блага..Образованието е гръбнака на обществото, професията е изключително натоварваща и комплексна и за да има качество трябва и да се заплаща на тези хора. Те най-малко са виновни за каквото и да е било. Няма как да накарат никого на сила да ходи на училище
15
5
 
15
 
! Отговори
ТРОЙНО НИ ОГРАБВАТ преди 2 месеца
1) ДЪРЖАВАТА ( данъкоплатците ) ПЛАЩАТ ПО 1 500 лв. "ДЕЛЕГИРАН БЮДЖЕТ" ЗА ВСЯКО ***, КОЕТО ВСЪЩНОСТ НИКОГА НЕ ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ

2) ДЪРЖАВАТА ( данъкоплатците) ПЛАЩАТ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ НА УЧИТЕЛИ, КОИТО НЕ ПРЕПОДАВАТ, ЗАЩОТО НЯМА НА КОГО. И ОЩЕ ПО ТЛЪСТА ЗАПЛАТА НА ДИРЕКТОРА КОЙТО ИЗДАВА ФАЛШИВИТЕ БЕЛЕЖКИ НА РОДИТЕЛИТЕ НА ***, УЖ ЧЕ УЧАТ
ОСВЕН ТОВА УЧИТЕЛИТЕ И ДИРЕКТОРА ТРУПАТ СТАЖ ЗА ПЕНСИЯ

3) РОДИТЕЛИТЕ НА ТАВЕТАТА ( които УЖ учат ) ПОЛУЧАВАТ ДЕСЕТКИ ВИДОВЕ СОЦИАЛНИ ПЛАЩАНИЯ

ИДЕАЛНО
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Невинни са директорите това е масово отвличане от извънземни докато е ставало директорите са били парализирани и е свършило точно преди проверките смешно е но в България може
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Делегираните бюджети още от 1995 г. бележат катастрофалната разруха на образованието. Мигновени и очевидни следствия:
1. Фалшифициране на отсъствията (Инспекторатът наказва за всяко отсъствие не туарега, а учителя);
2. Фалшифициране на оценките (повтарянето до 4-ти клас е забранено, за печенегите - до 12-ти клас);
3.Забрана на всякаква дисциплинираност и съобразяване с авторитета на учителя и реда в училището;
4. Въвеждане на абсолютна безнаказаност най-суровото наказание - "разговор с психолог.
12
1
 
15
 
! Отговори
Радек от Боктор преди 2 месеца
Толкова ли всички са глави от контейнери за смет, че не запомниха...ПЛАЩА СЕ НА ГЛАВА...ТОЛКОВА БРОЙКИ, ТОЛКОВА ПАРИ!!!! ПОСЛЕ СЕ ОПРАВЯЙ КАКТО МОЖЕШ. Това го направиха Вълчев и Орешарски на седенката.
Тази схема на финансиране работи в САЩ през 80-те години и е пълна катастрофа...нима това не се знае? Нееее знае се отлично, но на тулумите отгоре им трябват ниско интелигентни гласоподаватели с ниски заплати. Е.....вече си ги имат. Да сте очаквали друго? На зло куче-зъл прът! Ще ги лъжем!!!!
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колеги ще ви го сметна, 1500лв на дете се плаща от държавата на училището.
За тези пари училищата в забутаните квартали записват тъмно зелените и ги водят на отчет - те взимат 1500лв от всеки без да идва. В замяна му дават разписка че детето се учи и ТЕ взимат социалните.
=> тройно сме ограбени!
1. 1500 за дете към училището с фантомите
2. Детски при това че детето не учи
3. от детето защото 95% вероятно е на улицата и краде!
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хубаво - кои са тези училища? Защото не е проблемът с "фантомите", а и с тези, дето не пишат отсъствия, което значи, че и не се минава необходимия вариант, а се пишат фиктивни тройки! Махнете делегираните бюджети! Те са коренът на злото в болшинството от училищата.
9
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъмните субекти в училищата се бутат нагоре в класовете, за да има пари училището. Побойници, крадци - няма наказания, изключване, защото директорите ще загубят пари. Българското образование е на дъното.
8
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Не разбрах в коя школа са били инспекторите. Вероятно "школа" е "ащиличу" на родния диалект на спускащата.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали се сещате, че това в поредният "данък", който се плаща от всички и не е ясно кой точно го усвоява?
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гербаджийските директори крадат от бюджетите, отделно се дават пари на тъмните субекти, които не знаят от коя страна е графита на молива.... Това е гербаджийското образование - купени дипломи и постове ....
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Делегираните бюджети са широка магистрала към злоупотреби.Премахване.В МОН са "мъртви души".
4
0
 
34
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 2 месеца
Цялата ни администрация е на същия принцип, в селото живеят 100 човека, но тъй като са регистрирани още 400 в избирателните списъци, имаш няколко човека в кметството, и след последните избори - новия кмет им показа един среден и каза че ще се работи до обяд, защото не иска да си губи деня с кибицане в кабинета, и че предпочита да си нагледа стопанството
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То и министърът е фантом ама какво да правим с него и с 90 % от другите министри? Как например ще има министър на транспорта като 90 % от транспорта е в частни ръце? Същото е в енергетиката и къде ли не? Колкото до училищата може и 5 човека да са в паралелка , но тези да искат да учат и да са в час. Не може качествата на един учител да зависят от това дали ром-то иска да учи и дали са го пратили на училище или са го взели да бере череши с тях. Незабавно премахване на делигираните бюджети.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гогол е написал "едно разказче" на тази тема преди 150 години и ако се задълбочите . ще видите че сме на нивото на скотския живот на руските крепостни от онова време. Жалко.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цялата тая история с "парите следват ученика" е предпоставка за подобни злоупотреби. Ти планува един бюджет, но изведнъж, 10 парпета ги няма (10м арчета, които по закон приемал в училище, не по желание) и веднага се започва с проблемите. Някой ще се изненада ли, ако разбере, че учели щата не са търговски дружества аи не наемат финансови анализатори, да "плануват риска"?