Пътят на Симона: От "Факултета" до НАСА

Детето – наградено от президента Румен Радев
Обновена: 2 ное 2018 09:57 | 2 ное 2018 09:52, Петя Славова
70

Запознахме ви със Симона – момичето, което стигна от столичния квартал "Факултета" до космическия лагер на НАСА в Измир.
Още по темата

Историята на Симона продължава, след като 13-годишното момиче беше наградено лично от президента за своето постижение, предаде Bulgaria ON AIR.

Историята на Симона започва от "Център на надеждата" - място, което децата от социално рискови групи посещават, за да развиват своите умения. А в Деня на народните будители тя беше лично наградена от президента Румен Радев.

Следващата цел на Симона е да влезе в английска гимназия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
ПенЦионер преди 5 години
До привет от ГерманияШи ти дам моята банкува сметка...На Осемдисет и седем годин стананаф IT спициалист благудетелю наш. По здрав *** БГ-то. Чау за ся.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една птичка пролет не прави! Тва е положението, който не му харесва на помощи в Германия.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе, никой не се съмнява, че 1 дори 10, дори 100, дори 200 ще има читави ... на 1 млн.
43
9
 
7
 
! Отговори
Diesel преди 5 години
Браво. А Бай *** от *** си завижда ли завижда - пяна му капе от устата от злоба
42
5
 
8
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Това е чудесна новина! А още по-чудесна ще бъде, ако Симона остане за живее завинаги в Измир!
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринСмешник какви индийци в Измир? Какъв обратен път? Ми ти няма ли да поемеш обрания път към Азия бе "българино" ? Като почнете да ми се правите на големите патрЕоти само се излагате като кифладжии
40
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканския селянин започна да си избива комплексите пак гледам :)) само така то друго не ви остана така или иначе :) жалки създания.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от факултета в измир. от търговище в одрин. голям път, голям прогрес. оня себайдично или севдалинчо или сурбадалинчо, който изнасили и удуши журналистката в русе защо някак си не се споменава? опитваме се да мием очички, но това не връща хората от гроба, нито детенцето ще спре да е сираче.
38
15
 
7
 
! Отговори
Иван Тодоров преди 5 години
Браво на това дете , въпреки дискриминацията успява да пробие и да напредва ! От личен опит ви казвам ,че дискриминация към ромите е имало ,има и ще има ! Когато бях ученик учителката идваше до моят чин и ми казваше ,Иване ти можеш ,но не искаш ! А на едно ромско момче от съседния чин което не беше по-глупаво от мен въобще не обръщаше внимание , тоест учителката не искаше ромското момче да прогресира ,а искаше аз да прогресирам ,затова постоянно ми натякваше ,Иване ти можеш ,но не искаш !
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Симона и НАСА я въртите от около повече от 6 месеца.Първо, това е лагер на НАСА, а не работа в НАСА.Второ, есето с което е прието е "Спорт в Космоса" - обсолютна простотияТрето, тя е приета то специална квота за малцинства...а не заради "невероятното" и есе.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:D То май по имена могат да се изброят, тези дето са направили нещо :D
35
9
 
0
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Дайте банковите сметки на родителите на такива деца за да можем да им пращаме дарения от чужбина ,че да могат финансово да поддържат децата си ! ЕС дава огромни такива средства но българите ги крадат и от тези пари нищо не достига до ромите ! Затова моля да се дадат личните банкови сметки на родителите на тези прекрасни и умни ромски деца ! Роми , не сте сами , от чужбина с удоволствие ще ви помагаме за да изучите децата си ! Българите са добре и нямат нужда от помощ ,вие мизерувате !
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като бях на 13 се занимавах с електроника, цифрова електроника и програмиране. Фотография и оптика ми бяха хоби. И не бях най-умния. По приемните изпити имаше страшни мозъци! Сега вижте докъде се докарахме! Президента награждава някаква съмнителна персона със съмнителни способности. А в училищата цари невежество, непукизъм и агресия. Също и въшки. Преди и въшки нямаше.
33
12
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Браво на ромите , масово изместват българите от средите на науката ! Има доста роми ,лекари, журналисти и пр. , а един от най-популярните е академик Чирков / сърдечен хирург / с чийто малък пръст българите не могат да се сравнят ! Чирков е световно известен хирург ,а българските му колеги могат само да му завиждат ! Това е положението ,ромите удариха ножа на българите !
32
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Хубаво е човек да се върне към корените си. Лек път индиици, шведи или както се водите.
31
1
 
12
 
! Отговори
Пст преди 5 години
Има стотици българчета, които са се доказали и са си постлали добре. Но за тях не е интересно да се пише, защото е очаквано. Виж за единствения ром е нормално да е сензация. То и в Лох Нес е пълно с риба, но всички говорят за нещо невиждано.
30
1
 
1
 
! Отговори
Перничанин преди 5 години
ахаха Искаш да кажеш, че ромите са постигнали повече и са по-напред в момента ли ? Не разбирам ?
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са милионите българчета неромчета спечелили обучение в НАСА?
28
4
 
6
 
! Отговори
Перничанин преди 5 години
То това си е новина де. Статистиката сигурно е 1 на милион.
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на детето! Някои роми стават хора, а някои приветчици в Германия.